Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerinted az anyagiak mennyire...

Szerinted az anyagiak mennyire képesek megrontani egy hosszabb párkapcsolatot?

Figyelt kérdés
Nálunk az, hogy máról holnapra kell élnünk, a krumpli krumplival meg rizzsel és tésztával kezdi felőrölni a mindennapokat. Nem tudunk kiugorni, külföldre mennénk,de nincs miből, egymásra mutogatunk, és napról napra nagyobb a feszültség. Lassan már nem tudjuk kezelni.
2012. febr. 27. 06:30
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Én úgy gondolom hogy megronthatja ha hosszabb ideig tart az állapot,de ugyanakkor pedig itt ilyen esetben ki is derül hogy a másik miért van a másikkal és mennyire szeretik és mennyire állnak ki egymás mellett és mennyire fontos neki a másik ember.
2012. febr. 27. 11:03
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Fűtés szezonban, havonta az utolsó 1hétben (vagy 2) a krumpliból próbálok változatosan főzni, vannak napok, mire kész a kaja már 4szer bőgtem közben. Olyankor elég letargikus vagyok és elmesélem a páromnak, hogy mennyire sz.rul éreztem magam, mert ma sem tudunk normális kaját enni és etetem vele 5x-rre is a krumplit krumplival. Ilyenkor általában megölelget és elmondja, hogy szeret és büszke rám, hogy a semmiből is valamit főzök neki vacsorára. Máskor ő akad ki, hogy nem igaz, hogy x dolgot nem tudunk megvenni (nem plazma Tvre gondolok), olyankor én próbálom felvidítani. A helyzet az, hogy emiatt nem szeretem kevésbé és hacsak nem állnánk össze egy milliomossal, akkor mással sem lenne sokkal több pénzünk, így teljesen felesleges okolni ezért bárkit is. Nincs, nincs. Ez van. Attól még ugyanúgy szeretem. Nem ő tehet arról, hogy miért ilyen drága mondjuk az áram, úgyhogy fölösleges piszkálnom. Ha bajom van, feszült vagyok elmondom, megbeszéljük, ahogy ő is. Nem vezetem le rajta a feszültségem, ahogy ő sem. Így a pénzügyi állapotunk nem befolyásolja az érzelmeinket.
2012. febr. 27. 12:08
 13/16 anonim ***** válasza:

Kányádi Sándor: Krumplis mese

Volt egy szegényember

meg a felesége.

Krumplit ettek minden

áldott nap ebédre.

Ebédre még hagyján,

reggelre se volt más.

Hogy még a tövét is

járná meg a rontás.

De bizony ne járja,

vette védelmébe

a krumplit a szegény

ember felesége.

Ha krumpli se volna,

fölkopna az állunk.

Így hát, édes uram,

krumplit vacsorázunk.

Okos egy menyecske

volt a szegényasszony,

tudta az urára

hogy s miképpen hasson.

Nem árt, édes uram,

kendnek is azt tudni,

hogy Burgundiából

jött hozzánk a krumpli.

Hát ezért legalább

ünnep- és vasárnap

nevezzük illendőn

mi is burgonyának.

Hétköznap, amikor

sok az ember dolga,

akkor kérdezheti:

kész-e a pityóka.

Nyár elején a még

zsenge-friss gumókat

becézte az asszony

földimogyorónak.

Nemcsak eszes asszony,

ügyes is a lelkem,

minden étkezéskor

mással traktál engem.

Ha nem tudnám, észre

se venném, hogy krumpli:

nem tudnám a főztjét

sohase megunni.

Levesnek, tokánynak,

sültnek, körítésnek,

ahogy ő készíti,

meg nem enni vétek.

Így beszélt az ura,

az egész környéken

nincsen olyan asszony,

mint a feleségem.

Kivált a paprikást

ahogyan csinálja,

arra még a síri

holt is hazajárna.

A harangozónak

sincs minálunk dolga:

az illattól kondul

a harang is szóra.

Egyszer a király is,

akinek szakácsa

beteg volt, megjelent

krumplipaprikásra.

Megnyalta az ujját

őfelsége, s nyomba

ültette az asszonyt

urastól hintóba.

Azóta a király

s az udvari népek

burgonyát, pityókát,

krumplit pecsenyéznek.

2012. febr. 27. 12:17
 14/16 anonim ***** válasza:
@ Feliza: ezt nem ismertem, de nagyon passzol, köszi, hogy beraktad!
2012. febr. 27. 13:41
 15/16 anonim ***** válasza:
Sajnos én is azt tapasztalom a könyezetemben, hogy az anyagi nehézségek megmérgezik a kapcsolatot. Nehéz időszak ez, de próbáljátok meg közösen átvészelni.
2012. febr. 27. 14:29
 16/16 anonim ***** válasza:

Szerintem is keress más okokat: az anyagiak csak az idegességre nyújtanak magyarázatot, nem az egymásra mutogatásra.

(Nálunk volt ilyen, mert úgy gondoltam, a párom nem tesz meg mindent, amit lehetne, hogy jobban haladjanak a dolgaink..)

2012. febr. 28. 17:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!