Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy viseljem el ezt a szégyen...

Hogy viseljem el ezt a szégyent? Hogy kéne kezelnem?

Figyelt kérdés
Eddig minden a számba volt adva. Így neveltek. Erre csak most jöttem rá, 22 évesen, hogy eddig semmiért sem kellett megdolgoznom, mert helyettem intéztek mindent. Ennek meg is lett az eredménye, itt vagyok, semmi szakma nélkül. Most ültem le pár hónapja komolyan magammal, hogy mit is várok az élettől, mert most lett elegem ebből az egészből. Már annyira szégyellem, nem tudom, hogy dolgozzam fel. Eddig egyáltalán nem érdekelt, pár éve kezdett zavarni, de most már nagyon. Már látom a szüleimen azokat az intézkedéseket, amiket nekem kéne megcsinálnom. Így el is mondtam nekik, de mintha a falnak mondtam volna. Bár ez pár hete megváltozott, felhagytak ezekkel a dolgokkal, helyette átmentek az ellentétjébe, hogy elhordanak mindennek, meg takarodjak itthonról, mert egy 0 vagyok. Pénzt már nem kérek tőlük, semmire, de mégis ők tartanak el, és borzasztóan zavar. Most elmegyek dolgozni, amit én intéztem el, én beszéltem meg a munkáltatóval a dolgokat, DE mégis apum kapcsolatain keresztül találtam a munkát. Azaz neki mondta valaki, hogy lehetne menni ide dolgozni, ő meg mondta nekem, hogy ha gondolom, intézzem el. És már ezt is úgy érzem, hogy ezt sem érdemlem meg, és amit fogok itt keresni pénzt, az sem az enyém lesz, hanem az övék, mert ők találták a munkát.
2012. febr. 24. 16:22
 1/6 anonim ***** válasza:
89%
Már miért lenne az övék a pénz ha te dolgozol érte.???
2012. febr. 24. 16:24
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Elég későn, de úgy látszik, kezdesz észhez térni. Ne csinálj a munkából lelkiismereti problémát, dolgozz tisztességesen és gyűjtsd a pénzt, hogy önálló életet kezdhess.

Jobb ha békességre törekszel a szüleiddel, mert még eltelhet egy kis idő, mire lehetőséged lesz külön költözni. Addig is tapasztalj.

2012. febr. 24. 16:30
 3/6 anonim ***** válasza:
85%

Elég fura szüleid vannak. Nekem is minden a seggem alá van tolva, és bár a szüleimnek voltak hibás lépései a nevelésemben, arra mindig is ügyeltek, hogy jól tanuljak és vigyem valamire az életben. A te szüleidnek ez miért nem volt természetes? Mindenki sikeres, művelt felnőttet kéne, hogy faragjon a gyerekéből, főleg aki anyagilag megteheti, hogy felsőoktatásba küldi. Milyen végzettséged van?

A munkát ne szégyelld! Menj el dolgozni, keress pénzt és kezdj önálló életet! Aztán pedig a tapasztalattal a hátad mögött kereshetsz új munkát ha itt nem érzed jól magad ;)

2012. febr. 24. 16:38
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Most nőttél fel igazán. Az meg szerintem nem szégyen, hogy a szüleid találták a munkát. Az én első munkámat is apám találta nem én. De attól még te fogsz ott dolgozni, te fogsz pénzt keresni, és az a te pénzed lesz, nem a szüleidé, úgyhogy szerintem abból gyűjts, aztán ha elég összejött, akkor kezdj önálló életet. Sok sikert!
2012. febr. 24. 16:57
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Egyszerűen arról van szó szerintem, hogy a szüleidnek te vagy a kislányuk, és nem azok a tipusok, akik könnyen engednek el, hanem azok, akik szeretnek pátyolgatni, és megtartani kislánynak.

A szülők is csak emberek, akik nem tökéletesek, és minden szülő más, nem biztos, hogy amit ahogyan csinálnak, megegyezik azzal, ahogy a fiatal felnőtt gyerekük elképzeli.

Nekik is újdonság és nem könnyű elfogadni, hogy felnőssz, és magad lábára szeretnél állni. Ők is küszködnek ezzel, és sajnos ez a nem szerencsés bennük, hogy így mutatják ki, ahogy. De mondom mindenkinek van hibája. Idővel azért megszokják ám, és örülni is fognak.

Neked pedig nem kell egyáltalán lelkiismeretfurdalásodnak lenni, hogy hogyan kaptál munkát. Dolgozz rendesen, ha akarsz adj haza valamennyi összeget, amíg szüleiddel laksz, a többit pedig okosan használd. Mindannyian megfogjátok szokni ezt az új, de normális állapotot.

2012. febr. 24. 17:07
 6/6 anonim ***** válasza:
Ne aggódj.Időben felismerted a hiányosságaidat,jó úton jársz,hogy pótold azokat ergo semmiről nem maradtál le. A munkával kapcsolatban meg: ha az összes embert kiraknák a munkahelyekről,akiknek protekciójuk van, hát lehet jelentősen lecsökkenne a létszám mindenhol.Bizonyíts a munkáddal és nem lesz semmi baj ;)
2012. febr. 24. 20:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!