Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan lehet elengedni ezt a...

Hogyan lehet elengedni ezt a gondolatot?

Figyelt kérdés
37 éves lettem és még nincs gyerekem.Egy házasságon és egy rossz kapcsolaton vagyok túl.Jelenleig páromat nagyon szeretem és tervezünk is közös babát,de eddig még nem "jött össze".Viszont állandóan a baba körül forog a gondolatom,annyira vágyom már rá,hogy az elképesztő.Viszont mindenkitől azt hallom,olvasom,hogy el kell engedni ezt az érzést,h görcsösen vágyom rá,mert majd akkor fog sikerűlni.Hááát én nem tudom,h ezt hogy kell,mert nekem egész nap ezen jár az eszem szinte...ez nekem lehetetlennek tűnik.Van akinek sikerűlt?Hogyan?
2012. febr. 24. 08:45
 1/6 anonim ***** válasza:

Nem szabad ragorcsolni. Talan pont a baba miatti stressz miatt nem tudsz teherbeesni.

3 pelda is volt ra a ismeretsegi koromben, hogy valaki nagyon akarta a babat, mar-mar gorcsosen, es nem esett teherbe. Aztan mikor mar lemondott rola, akkor... hoppi. Osszejott.

Tippem: tojjal ra az egeszre, fogadd el, hogy lesz, ami lesz. Ne a baba miatt legyel egyutt a paroddal, hanem magadert. Elvezd a szexet, elvezd, hogy ''no baba no cry''. Ossze fog jonni. :)

2012. febr. 24. 09:15
 2/6 anonim ***** válasza:
68%

Tarts egy kis önvizsgálatot. Tedd fel magadnak a kérdést: miért szeretnék én annyira babát? Miért forog minden gondolatom a baba körül? Talán legbelül boldogtalan vagyok és egy gyerektől várom hogy meghozza a boldogságot a számomra? Elértem az élet minden területén amit akartam? Ez azért fontos mert sokan akik sikertelenek azok a sikertelenség elől menekülnének gyerekvállalásba. És/vagy ketyeg a biológiai óra. És most már sietni kell mert mit fognak szólni mások ha utód nélkül fogok tengődni (hát de kinek is él az ember? másoknak? vagy saját magának? csak az utóbbi esetben lehetséges a boldogság). És persze félek hogy egyedül maradok, nem csak mások véleménye miatt hanem azért is mert egyedül rossz lenne élni. (Pedig megsúgom: görcsösen akarni a boldogságot - mert félsz a magánytól - sokkal rosszabb végkifejlethez vezet mint egyedül élni).

De akkor végső soron ez az egész nem is a gyerekről hanem rólam szól, nem? Ha pedig így van, akkor mihez fogok kezdeni ha a gyerek nagykorú lesz én meg itt maradok nélküle? A gyereket a szülő csak kölcsönbe kapja. Mert nem láncolhatom magamhoz egész életemre. Ha pedig mégis megteszem akkor azzal a gyereknek ártok, a saját boldogságának keresésében akadályoznám őt és ez is csak rólam szólna (ha meghalnék akkor pedig teljesen meg lenne lőve). Tehát végül ugyanúgy gyerek nélkül maradok mint most vagyok (jó persze attól még a gyerekem lesz de már nem lesz ott velem minden nap). Hát akkor? Mi értelme van ennyire görcsölni a gyerekkérdésre? Hiszen valódi boldogságot önmagában a gyerek nem képes hozni, ahhoz az élet más területein is sikerek kellenek.

2012. febr. 24. 09:18
 3/6 anonim ***** válasza:

Jól mondja az első, nem egy esetről hallottam, hogy házaspárok évekig próbálkoztak, végül jelentkeztek egy örökbeadási programra, időközben összejött a gyerek... vagy már lemondott róla, és tessék. Olyan is volt, hogy kiderült, a nőnek nem is lehet gyereke gyakorlatilag, annyira minimális az esélye, hogy egyenlő nullával... nehezen, de feldolgozták, majd teherbe esett mégis.

Mondani nagyon könnyű, megtenni rendkívül nehéz. Ha minden rendbe egészségügyileg mindkét félnél (kivizsgálás kell ilyen korban azért, ha nem jött össze a gyerek, nem tudom, voltatok-e), akkor nyugi.

2012. febr. 24. 09:22
 4/6 anonim ***** válasza:
Ez így igaz. Akkor jön, amikor az ember már nem is számít rá. Viszont nekem most erőt adtál, mert én 35 évesen már néha azt gondolom kifutottam az időből. Ráadásul sokszor hallottam már, hogy mit akar már egy ennyi idős nő. Örülök, hogy nem csak én tervezem ebben a korban :-) Sok szerencsét neked, biztosan összejön. Ne görcsölj rá.
2012. febr. 24. 09:42
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm!Neked is sok szerencsét hozzá! Én is úgy gondoltam,h már kifutottam az időből,de aztán sok pozitív ellenpéldát láttam és egyáltalán nem késő még! :-)
2012. febr. 24. 09:55
 6/6 anonim ***** válasza:
Próbálj meg úgy hozzáállni a dologhoz, hogy úgyis úgy lesz, ahogyan lennie kell. Akkor jön a baba (ha jön), amikor jönnie kell. Bízd rá magad a sorsra. Gondolj arra, hogy ha netán most teherbe esnél, pár hónap múlva ha lenne egy baleseted, lehet elveszítenéd. Szóval próbálj meg pozitívan állni ahhoz, ami van, és ne azon agyalni, ami nincsen. Jönni fog, ha jönnie kell! Nem vagy késésben, pár hónapon, vagy éven semmi sem múlik!
2012. febr. 24. 10:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!