Mit tehetnék még? (Rossz anya-lánya kapcsolat)
Nehéz okosat szólni az biztos. Vannak ilyen szülők, ha ez vigasztal, nem vagy egyedül, aki ezt tapasztalta.
Igen, lehet anyukádba olyan mély nyomott hagyott az édesapjával való viszonya, hogy azt még mindig nem emésztette meg. Igaz, én amondó vagyok, hogy erről te, mint gyereke, nem tehetsz, s nem rajtad kellene ezt a fájdalmát kivetítenie.
Próbálj meg vele beszélgetni. Egyszer, amikor otthon van, s ráér. Vegyél a kedvenc édességéből, sütijéből. Üljetek le, s meséld el azt, amit itt leírtál.Mondd el, hogy te őt nagyon szereted, s rosszul esik, hogy ő nem érzékelteti veled, hogy a lánya vagy, hogy szeret téged.
Kérdezd meg tőle mi bántja.
Szintén hasonló helyzet, bár ennyire azért nem durva. Mi se beszélünk szinte semmiről, csak a napi dolgokról, vagy ha éppen ideges, akkor rajtam vezeti le a feszültséget és kiabál velem néhány sort...
Sajnos nem tudok megoldást a problémára, de azért szorítok, hogy valaki tudjon!
Szintén 20/l
Ne keseregj! Én se vagyok barátnői viszonyba anyukámmal, sőt...de ez már egy másik történet.
Ismerős, amit írsz. Én is ismerek ilyen embereket, akik szerint csak az igaz, amit ők kigondolnak, s a másik véleménye hülyeség, ha nem egyezik meg az övével. Az ilyen emberekkel sajnos nem lehet közös nevezőre jutni, mert amint megérzik, hogy nem adsz nekik igazat (mégha ezzel neki is akarsz jót), egyből támadásnak fogják vélni, s előveszik a mártír szerepet.
Megtanultam rájuk kell hagyni, ha neki így a jó, hát legyen, de utána ne siránkozzon. Én annyiszor próbáltam jobb belátásra bírni egy ilyen embert (az ő érdekében tettem volna), de jött, hogy én is ellene vagyok. Rájöttem, hogy ő ezt a szerepet szereti, mert így tudja csak sajnáltatni magát másoknak.
Majd a maguk kárán fognak tanulni, hisz úgyis csak a saját véleményükre adnak.
Csatlakozom, szintén :)
A lányommal viszont szuper a kapcsolatom, nagyon vigyázok rá, hogy az is maradjon, és nagyon élvezem. Kezeld úgy, hogy ez csak egy átmeneti állapot, hamarosan vége lesz. Neked, nekem és a többi hsz-nak is meg kellett tanulnunk ezt a helyzetet kezelni. Többé kevésbé sikerült, és remélhetőleg nem példa, hanem ellenpélda lesz a gyereknevelésben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!