Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan tudnánk rá hatni?...

Hogyan tudnánk rá hatni? (tovább lent olvasható)

Figyelt kérdés
Édesapám a napokban volt az üzemorvosnál, ahol egy májvédő gyógyszert írtak fel neki, aminek a betegtájékoztatóján világosan meg van írva, hogy alkohol fogyasztása tilos a gyógyszer használata alatt.Mikor ezt mondtuk neki édesanyámmal, akkor ő azt mondta, hogy ilyenről szó sincs. Ma szövegkiemelővel kihúztuk neki a szövegben ezt a mondatot. Holnap meg is mutatjuk majd neki. Egyébként ez nem az első eset, hogy nem hallgat ránk, pedig mi csak jót akarunk neki. Pikkelysömörje van, emiatt kirepedezik a keze és találtunk egy könyvet, amiben különböző betegségekre különböző gyógyteákat lehet készíteni, amik segítenek. A könyv azt írja, hogy akinek ilyen betegsége van ne fogyasszon sertéshúst, almát(csak kompótban szabad), különféle hüvelyes zöldségeket és persze alkoholt. Apa előszeretettel ordítja le a fejünket, ha kigondolunk valami sertéshúsból készült ételt, de ha szóvá tesszük, hogy a könyv azt is írja, hogy ne fogyasszon alkoholt vérig van sértve. Nem alkoholista az apám, tehát nem szorul elvonóra, de szeret azért minden nap inni egy kis vörösboros-kólát vagy sört.A kérdésem, hogy hogyan tudnánk elmagyarázni neki tisztelettel, hogy ezen változtatnia kellene? :(
2012. febr. 23. 20:12
 1/4 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező:

Az alkoholista ember nem ,csak az ,aki minden nap csutka részeg.

A lerészegedés , bódultság szintje, csak a függőség erősségét határozza meg.

Bátran mondhatom , hogy a lényeg a gyakoriság szó, Aki minden nap megiszik egy pohár vörösbort, az már az alkoholizmus kategóriába tartozik ,ha nem hiszed járj utána. Az egy dolog hogy nem részegedik le ,de a szervezete már hozzászokott a gyakorisághoz. PL:

Van a láncdohányos ,aki naponta 2 doboz cigit is elszív , és vagyok én ,aki 2 óránként gyújtok rá. Mégsem mondhatom, hogy nem vagyok bagós!

Az apám csutka részegre szereti inni magát, főleg hétvégén .

Ahogy haza ér máris nyitja a hűtőt és remegve nyúl a piáért... ja nem egy pohár vörösbor, Tömény 55 fokos pálinka. Antibiotikum mellett is ivott , és veszekedett velünk ,hogy túl okosnak hisszük magunkat stb...

A lényeg egy pohár vörösbortól nem lesz semmi baja , szóval amíg nem cső alkesz ,addig szerintem kár felfújni a dolgot.. Senki nem szereti,ha bele szólnak a dolgába , pláne nem a gyerekei, felesége.. Tudom Apám sem fogad el tőlünk semmi tanácsot, de ha szesztestvére mond valami baromságot az szentírás...

2012. febr. 23. 20:37
 2/4 A kérdező kommentje:
köszönöm, hogy írtál. Van igazság abban, amit írsz. Sajnos a legjobb barátja alkoholista, és eléggé félek, hogy ő is az lesz, de ahogy te is írtad és sajnos én is így gondolom, hogy nem tehetünk semmit :/
2012. febr. 23. 21:07
 3/4 anonim ***** válasza:
Mesélj testvérednek ,vagy anyudnak álsztorikat ,ahol a család az alkohol miatt ment szét ,és ezt úgy mondd ,hogy véletlenül hallja apud is.. Nálunk ez kevés sikert hozott. megszégyellte magát.
2012. febr. 23. 21:14
 4/4 A kérdező kommentje:
Ezzel az a baj, hogy apát egy cseppet sem érdekelné, ha mi nem lennénk vele.Vígan éldegélne nélkülünk is :/
2012. febr. 24. 15:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!