Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ez normális egy 4 éves kislány...

Ez normális egy 4 éves kislánynál? Másnál előfordult?

Figyelt kérdés

Lányom most 4 éves, nagycsoportos ovis. Alig két hete a konyhából szaladt be hozzám egy banánnal a kezében és azt kérdezte,hogy "anyu, ez egy műkuki?" Nagyon ledöbbentem. Kérdeztem,hogy honnan veszi ezt, azt mondta, nem tudja.

Kérdeztem az óvónőjét, hogy esetleg ott hallhatta ezt? Azt mondta, hogy biztosan nem.

Tegnap pedig kézen fogva odahúzott a férjemhez és azt mondta,hogy "Apuval szexeljetek! Én meg nézem." - szó szerint idéztem.

Köpni nyelni nem tudtam, a férjem hamarabb kapcsolt, azonnal megkérdezte,hogy ezt honnan szedte már megint, honnan tudja, hogy mi az a szex? De azt mondta megint, hogy nem tudja, hogy honnan vette ezt.

Tőlünk biztosan nem hallhatott ilyen dolgokat. Soha nem beszélünk ilyenekről, ha tudjuk, hogy hallhat minket. Szexen se kapott még rajta soha minket. Oviban azt mondják,hogy ilyet nem beszélnek a kicsik. Tv-t nem szokott nézni, csak nagy ritkán, akkor is velünk mesét. Netezni meg természetesen még nem netezik.

Ez normális érdeklődés részéről? Vagy már túl sok?

Párommal fontolgattuk, hogy dokihoz visszük. Jó ötlet?

2012. febr. 22. 16:34
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
38%
Vigyétek el egy másik óvodába. Valószínűleg egy másik kis ovistól halhatja ezeket a dolgokat. Ilyen fiatalon nem egészséges ez.
2012. febr. 22. 19:54
 12/17 anonim ***** válasza:
23%

Jó ég! Hát ezt biztosan az oviban hallotta, tuti! Ugyan elég korai még, de én biztos elmondanám, hogy a szex az nem egy önmagában álló dolog, hanem azt apukák és anyukák csinálják egymással, és nem bárki bárkivel. Hogy értse, hol a helye ennek a dolognak.

Ha egyszer lesz gyerekem, NEM lesz ovis, az biztos!

2012. febr. 22. 20:00
 13/17 A kérdező kommentje:

Leültünk beszélgetni. Mind a hárman.

Elmagyaráztuk neki,hogy ezt a témát ő még hanyagolja egy ideig, mert kicsi stbstb..Kicsit nehezen akarta elfogadni,hogy ő ebben még nem vehet részt, de végül is megértette, de még mindig nem tudja megmondani,hogy kitől hallotta ezt.

2012. febr. 22. 20:47
 14/17 anonim ***** válasza:
86%

12-es válaszoló, ha jó alaposan ki akarsz szúrni a gyerekeddel majd, akkor ne írasd oviba. (Ami amúgy iskola előtt kötelező, sőt...be akarnak vezetni 3 éves kortól való kötelezőséget, és ki tudja mik lesznek még.)

Csak gondoltam ezt megjegyzem, hátha megmentek egy jövőbeli gyermeket a szociális elsivatagosodástól...

2012. febr. 22. 22:07
 15/17 anonim ***** válasza:
15%
3 éves kortól soha, és amúgy meg akkor sem iratom ilyen intézménybe!
2012. febr. 22. 22:46
 16/17 A kérdező kommentje:
Az én lányom 3 éves korától jár oviba...
2012. febr. 23. 06:50
 17/17 anonim ***** válasza:
79%

Hmm elgondolkodtató amit írsz, egyrészről a közoktatásban odafigyelnek a korosztályok csoportbesorolására, szóval, egy 4 évest nem raknak nála sokkal fejlettebbekkel egy csoportba csak akkor, ha odavalóságáról a kicsi tanúbizonyságot tesz... Nem hiszek ebben a csoportösszevonásban, pár óvónő kezdeményezésére... Továbbá egy 4 éves miért asszociál egy műpéniszre egy banán láttán, mikor ez felnőttekkel, is ritkán fordul elő. Egy hosszúkás zöldség, gyümölcs, vagy más étel esetében legelőször a felnőttek is kajára gondolnak. Tehát, ha a gyerekek a banánról a műpénisz ugrik be 100%, hogy már látott olyat és valaki tüzetesen és részletesen elmagyarázta neki mire való az, ellenkező esetben az számára csak játék, mint abban a poénos IKEA reklámban...

Nekem ezért sántít ez a sztori.

Ha mégis igaz, akkor viszont ha Te nem, a férjed, a egyikőtök sem akkor az oviban van a ludas, de semmiképpen nem gondolom, hogy magától jutnak eszébe ezek, valamint önmagától jönne rá hogy a banán az műpénisz funkció ellátására is alkalmas lehet, illetve nem gondolom, hogy magától jutna eszébe az, hogy szexeljetek és Ő majd nézi. Egyáltalán, ha ilyen kéréssel fordulna hozzátok, tisztában kellene lennie azzal, hogy maga a szex szó mit is takar, milyen cselekvés sorozatot fed, ha máshogy nem akkor szintén részletes leírás alapján. Nos ha jól végig gondolod a leírtakat, és nem Te vagy az aki "felvilágosítja" ajánlom alaposan vizsgálódj a környezetében, mert lehet nagyobb a baj mint gondolod...

2012. febr. 23. 11:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!