Ésszerű lenne egy kisbabát pl magyarul is meg angolul is tanítani kiskorában?
Vajdaságban élek és errefelé sok a ,,kétajkú" gyerek. Szóval az egyik szülő magyar, a másik szerb. A gyerekük pedig kiskora óta tudja mind a két nyelvet. Esetleg lehetne ezt úgy, hogy egy kisgyereknek angolt és magyart tanítani így. (Nem tanítani, csak pl úgy beszélsz hozzá, és megtanulja)
Hozzátenném, hogy nekem nincs gyerekem és még csak házasságban sem élek.
Igen, mi is így tanítottuk meg németül beszélni a 2 gyerekünket. 3-4 éves korukra elég szépen beszélték a magyart is és a németet is.
Mindenképpen célszerű, hiszen ilyen korban nagyon fogékonyak!
29/N
Köszönöm a válaszod!
Egyébként 3 nyelv már sok lenne egyszerre, ugye?
Ehhez csak azt kellene tudni, hogy CSAK olyan valaki tanithatja a gyereket valamelyik nyelvre, aki tényleg tökéletesen, anyanyelvi szinten beszéli, és nem csak van valamilyen nyelvvizsgája róla.
Ugyanis a legtöbb ember, aki nyelvvizsgát szerzett, egyáltalán nem tud normálisan azon a nyelven, legfeljebb azt hiszi. A gyerek meg megtanul egy nyelvet rosszul, amit utána kijavitani majdnem lehetetlen, és ezért többet árt, mint használ.
ezt csinálták a barátommal. kisbaba korában költöztek ide oroszországból, a szülei oroszul beszéltek, németes oviba iratták a gyerekek meg magyarul beszéltek hozzá.
jól megtanulta a nyelveket, de 8-10 éves koráig kínszenvedett, nem voltak barátai, mert mindegyik kicsúfolta.
6 nyelvig lehet tanítani állítólag, annyit tudnak különválasztani.
a gyerek emiatt kicsit később tanul meg beszélni, de más hátránya nincsen. ez egy nagyon jó indítás az életben.
ha a szülők egy harmadik nyelvet beszélnek egymás között,pl angol,megtanulja azt is könnyen
Ésszerű, ha ésszerűen csinálják. Másképpen tényleg többet árt, mint használ.
Az a lényeg, hogy ha az anya mondjuk angolul beszél a kicsihez, akkor MINDIG ő beszéljen angolul hozza, az apa meg magyarul vagy fordítva. Az a lényeg, hogy ez stabil legyen. Jó következetes lenni. Ha ezt nem tudják betartani nem érdemes, mert csak rossz lesz.
Én vagyok a 7. Miért kell azért lepontozni,mert elmondtam,hogy nálunk az arab családok hogyan csinálják.
Nem egy,hanem mind.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!