A párom nagypapája stroke-ot kapott több mint válságos az állapota, hogy készítsem fel a legrosszabra?
A felkészítés nem a te feladatod, hanem a párod nagypapájának a kezelőorvosáé.
Nem kell mondanod semmit, csak fogd a kezét, ha szüksége van rá,és hallgasd meg, ha mondani szeretne valamit.
Ó, nagyon sajnálom!
Mindenképp legyél vele, különösképp nagy szüksége van most a szeretetre és a támogatásra!
Nem kell felkészítened a legrosszabbra szerintem sem. Ha tényleg rossz az állapota, akkor a párod is érezheti, hogy komoly a probléma. Temetni előre viszont nem szokás és egy rokon sem szereti az ilyesmit. Reménykedünk, ameddig csak lehet.
Annyit tudsz tenni, hogy mellette vagy és próbálsz a kedvében járni, ha nincs toppon a napokban azt elnézed neki, minden szó nélkül.
Elkíséred látogatni és megpróbálod rávenni, hogy minél többször menjetek, de nagyjából ennyi.
Nekem 1 hónapja halt meg a nagypapám szintén stroke miatt.
Mielőtt meghalt, kb. 3 hetet volt kórházban. Mindenki tudta, hogy csak idő kérdése, de nem beszéltünk arról hogy meg fog halni.
Nem tudsz mit csinálni, erre nem lehet felkészülni illetve felkészíteni senkit. Én is tudtam, hogy előbb-utóbb megcsörren a telefonom és a rossz hírt közlik és mégis amikor bekövetkezett, akkor 1 órán keresztül csak sírtam.
Át tudom érezni a párod fájdalmát.
Tudod, a pápák nem halnak meg, mivel a Római Katolikus Anyaszentegyháznak van egy földi, meg egy égi tagozata is, így csak átteszik a székhelyüket az egyikből a másikba.
Ezt az okfejtést az előző pápa szenté avatásával kapcsolatban nyilatkoztatták ki. Azóta én is így gondolok a halottaimra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!