Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit gondoltok a Nikita névről?

Mit gondoltok a Nikita névről?

Figyelt kérdés
Nekem nagyon tetszik,viszont nemhiszem h a gyerekemet tudnám így hívni:S
2012. febr. 19. 11:58
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
40%

Nyikita formában egy fokkal jobban tetszene. Legalábbis nyelvtanilag helyesebb. A Miklós megfelelője. Férfi és női névként is használatos, görög eredetű.

Ismertebb Nyikiták: Nyikita Szergejevics Mihalkov filmrendező, Nyikita Szergejevics Hruscsov politikus, Nichita Stănescu román költő.

El tudom képzelni magyar keresztnévként, de a Miklós megszokottabb.

Jellemző a gyíklátogatók szellemi sekélyességére, hogy erről a névről egy kommersz film jut eszébe.

2012. febr. 19. 12:23
 12/23 anonim ***** válasza:
5%

"El tudom képzelni magyar keresztnévként"

Én nem!A Rhondát inkább az legalább illik sok emberre.Főként a tulajdonságai miatt!

2012. febr. 19. 12:44
 13/23 anonim ***** válasza:
34%
Nekem a Nikitáról a videojáték jut eszembe. Ez volt ugyanis a márkája.
2012. febr. 19. 15:18
 14/23 anonim ***** válasza:
55%
Igen és ha öreg lesz így fogják hívni, hogy Nikita néni? Én inkább Nikolett nevet adnék neki, de te tudod. Másrészt azt mondják "nomen est omen" azaz "a név kötelez" sőt egy nevet be kell tölteni "végig kell vinni" Szerintem sok fiatal azért sem találja a helyét a mai világban mert a nevük amit kaptak az égő adta világon nem jelent semmit és nincs is mit rajta betölteni, ha érted...
2012. febr. 19. 20:12
 15/23 A kérdező kommentje:

Kedves 14. válaszoló!

Téged megtanítottak olvasni?

2012. febr. 20. 13:24
 16/23 anonim válasza:
100%
szerintem nincs vele semmi baj de egyébként én se nevezném igy a gyerekem..de 1. válaszolo,miélrt kapcsolodik össze a bérgyilkossal? Nikita nem bérgyilkos...már amugy kicsit tényleg furi név,de nekem tetszik,fpleg mert a kedvenc sorozatom.
2012. aug. 30. 10:52
 17/23 anonim ***** válasza:
100%
Unokatesóm neve.. ő szereti kivéve mikor azzal idegesítik hogy lője le már a szomszédot.)
2012. nov. 2. 09:47
 18/23 anonim válasza:
100%

Nekem is Nikita, a bérgyilkosnő jut eszembe elsőként.

Egyébként semmi gond nincs ezzel a névvel... olyan, mint az Anita, csak annál sokkal jobban tetszik :)

2012. nov. 24. 17:08
 19/23 anonim válasza:
100%
A Nikita férfinév
2014. dec. 7. 21:01
 20/23 anonim válasza:
90%
Amúgy magyarázzátok már el nekem légyszi hogy melyik filmről van szó!
2014. dec. 7. 21:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!