Hogyan segíthetnék a bátyámon, mit tanácsolhatnék neki?
A bátyám és felesége 18 éve házasok. 1 hónappal ezelőtt a sógornőmet egy férfi vitte haza hajnalba,miután a tesóm egész éjszaka a várost járta kereste őt. A sógornőm elmondta neki,hogy van valakije,és hogy őt már nem szereti.2 gyerekük van a kisebb is 12 éves.
A bátyám könyörög neki,hogy fejezze be a kapcsolatát azzal a másikkal,de a felesége ,szinte szóba sem áll vele. Külön alszanak azóta,és amikor hazaét a bátyám a feleség elmegy otthonról,hogy ne kelljen vele találkozni sem. Nyitott házasságot akar.
Nagyon sajnálom a bátyám ,sokkal jobbat érdemelne,és kapna is mind a 10 ujára,de ő csak könyörög neki. Már 20 kg fogyott. A felesége azóta is találkozgat a pasival,és ugyanugy hazajár.
Az a gond még,hogy ezt csak anyunak mesélte el a tesom,és megkérte,hogy senkinek nem mondja el,mert igy még van esélye hogy vissza kapja a feleségét. Én nem is tudhatok róla.A gyerekek is tudják és az apjuk mellett vannak. Szerintetek mit kellene tennie?
Hihetetlen, ez mindig igy szokott lenni! A batyad azt hiszem tulsagosan is jo ember lehet, es a felesege ezt abszolut nem becsulte meg.
Ez ugye forditva szokott lenni altalaban. A no rendez mindent, a ffi pedig eli az eletet. Es ha szol a no mit kap erte? Megalazast, durvasagot es esetleg meg pofont is.
Hat a sogornodnek is par honapra egy ilyen bunko, verekedos, megalazos, csapkodos, felre jaros ferj kellene, aztan azt hiszem mindjart eszhez terne.
Nem tudom mit lehetne tanacsolni, mert ha a ferje nem tud vele beszelni, illetve a sajat anyukajara sem hallgat, akkor szerintem nincs segitseg.
Vagy elnek igy egyutt tovabbra is, vagy elvalnak.
Hat megvan a sogornodrol a velemenyem. Az, hogy a 17 eves fiu inkabb az apukajat valasztja valas utan, es anyajaval mar soha majd beszelni sem akar ez mindent elmondott!
A birosag pedig biztos vagyok benne hogy ekkora gyerekeket meghallgat mar, es a testverdnel lehetnek ok.
Ha a 12 eves meg nem mehet apaval akkor 2 ev mulva majd o is mehet mar. Es mit tud tenni majd az anya ha a 12 eves soha megy hozza haza mert latja hogy milyen eletet el? Es ha ugysincs otthon a no, mert a hemperges fontosabb neki mint a sajat gyerekei, akkor miert menne hozza meg a kicsi is?
Sajnalom ami tortenik(((
A törvény szerint - pontosabban: a joggyakorlat szerint, de ezt kőkeményen betartják - a 14. életévét betöltött gyerek kívánságát meghallgatják a gyerekelhelyezésnél.
És a kérdést elolvasva, valószínűnek tartom, hogy a kisebbik, 12 éves gyermeket is ő kapná meg.
Nagyobb esélye van, mint az anyának.
Nem jók és nem megalapozottak azok az itteni válaszok, amelyeket mások adtak az anya gyerekehelyezési előjogairól, ez már régesrég nincs így, vizsgálják, hogy ki a felelős a házasság felbontásáért és mivel itt testvérekről van szó és az idősebb - akinek a nyilatkozatát kötelező figyelembe venni, lévén 14 évesnél több - az apánál akar lenni, szinte 100 %, hogy nem választják őket széjjel.
Én is amondó volnék, hogy be kell adni a bontópert, ez a szenvedés és reménykedés a gyerekeknek is árt, mégpedig nagyon. Legalább az ő érdekükben lépni kellene.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!