Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tanácsolhatnék neki?

Mit tanácsolhatnék neki?

Figyelt kérdés

Egy barátnőmről van szó, akivel évekkel ezelőtt együtt jártam egyetemre. Diploma után én külföldre költöztem, ő viszont itthon próbált szerencsét, de nem kapott jó állást. Végül úgy eladósodott, hogy külföldre költözött egy évre, hogy anyagilag egyenesbe jöjjön. De ott meg egyedül érezte magát, így hazajött. Vidéki lány, kis faluba költözött vissza a szüleihez. Anyukájáról hamarosan kiderült, hogy rákos, és pár hónapra rá meghalt.

Apukája is beteges, és nagymamája sírva könyörög neki, nehogy ott hagyja őket, mert abba belehal a nagymama és az apuka. Anyuka elvesztése is épp elég nagy csapás volt számukra.

Így a barátnőm a falu környékén keresett és most egy kis segítséggel talált is munkát. Igen ám, de napi 14 órát kell dolgoznia, többször éjszakai ügyeletet is kell vállalnia, meg hétvégéket. Cserébe 800-1000 eurót keres.

A család most azért sír, hogy sose látják ennyi munka mellett, és még hévégén is elmegy hogy kimozduljon a falujából.

A barátnőm teljesen össze van omolva, mert

-Elvesztette anyukáját pár hete

-Családja lelkileg zsarolja, h ott ne hagyja őket

-Végre van munkája, de cserébe élete és semmilyen örömforrása nincs az életben

Én úgy gondolom, kockáztatnia kellene, és igenis kiszakadni a kis falujából, feladva a jól kereső, de életét ellehetetlenítő munkáját. Városba kellene költöznie, és ismerkednie. 25 éves, szüksége lenne már egy férfira, de emellett az életvitel mellett soha nem fog ismerkedni.

De nem mer, egyelőre ő azt se tudja, merre induljon, milyen célt tűzzön ki maga elé.

Hagyni kell kicsit, hogy összeszedhesse magát? Vagy hogyan segíthetném?

2011. okt. 2. 12:43
 1/1 anonim ***** válasza:

Én 6-8 hónapig életkörülményeket tekintve nem szólnék.Olyan friss még az édesanyja halála, hoyg azt kellene segíteni valahogy feldolgozni.Lehet hoyg ez a sok munka neki most pont hoyg jó terápia.Nem tudom.

De az atonban nagyon fontos lenne, hogy amint lehetősége van 3-4 nap szabadságra azonnal elutazzon.Nem kell különleges helyre.Akár csak egy nagyobb városban lakó baráthoz, vagy máshova, de legalább egy megyével arrébb.És kiszakadni és megfelelő távolságból tisztán látni és átgondolni és beszéltetni és akkor látni fogod miben segíthetsz.Szerintem egyébként kb. karácsony környékén lesz neki a legrosszabb.A gondok mellé egy ilyen helyzetben az ünnep nem áldás, hanem depresszió.Azelőtt feltétlenül mellé állnék.

Szerintem.

2011. okt. 2. 12:57

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!