Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Jogom van tudni? Egy ideje...

Jogom van tudni? Egy ideje együtt élek a párommal és még pontosan nem tudom, hogy mennyit keres és hogy mennyit kell leadnia a volt családjának!?

Figyelt kérdés
Egyenlőre kipróbáljuk az együttélést, még nincs közös kassza meg ilyenek. De tartozik rám az hogy mi, mennyi miért, ha még nem ott tartunk? Vagy utána hoppanjak? Mert ő állandóan faggat dolgokról. Hol voltam?kivel?mennyit keresek? Akkor neki sem lenne joga engem kérdezgetni. Hm?
2009. jún. 4. 15:11
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
50%
Egyszerű a dolog (mondom én ezt a távolból).... Ha komoly a kapcsolatotok és közös jövőt terveztek, akkor úgy ferr, hogy az anyagiakat is tervezitek, abba beletartozik az, hogy mennyit keres és főleg az, hogy mennyit ad a volt családjának. Hiszen ha együtt fogtok élni közös kasszán, családként, akkor az teljesen természetes, hogy tudnotok kell ezeket egymásról. Ha nem annyira komoly a dolog, valamelyikőtök nem tervez a másik mellett hosszútávon, akkor természetesen nincs közöd ahhoz, mennyit keres, mire költ, de ugyanúgy Te se válaszolj a faggatózó kérdéseire. Bár ez utóbbi esetben nem vagyok benne biztos, hogy együtt kellene maradnotok. Szerintem ülj le vele, beszéljétek meg.
2009. jún. 5. 08:26
 12/16 anonim ***** válasza:
50%

Hű, hát ez nekem nagyon furcsa. 30 éves vagyok, 3 hónapja van egy kapcsolatom (talán járunk? nem tudom) de mindenesetre pontosan tudom, hol dolgozik, mennyit keres, honnan kap plusz bevételt, mennyi a megtakarítása, mennyibe kerül a suli, mennyi a hitele... Ő is tudja ugyanezeket rólam, pedig nem igazán kérdezgettünk ezekre rá, csak valahogy elmondtuk. Pedig közös jövőről még egyáltalán nem esett szó.

Eddig volt 4 hosszabb távú kapcsolatom, ebből 2 volt az hogy már tényleg felnőtt és önálló voltam. És ezekkel a férfiakkal is megbeszéltük az anyagiakat. Az egyikük nem tervezett velem komolyat, mégis tudtam mennyi gyerektartást fizet, a másik igen, elvett volna, és róla még több pénzügyi kérdést tudtam.

Engem az anyagi dolgok nem nagyon érdekelnek, mégis elmesélik, és örvendeznek, ha valamire összejött a pénz, vagy annak ha én több fizetést kaptam... Szerintem ez a normális. :)

30/N

2009. jún. 5. 10:27
 13/16 anonim ***** válasza:
A párkapcsolat, egyben "gazdasági" kapcsolat is kell, hogy legyen, különben nem fog működni. Ez az emberek többségének természetes. Persze ahol mindkét fél tele van pénzzel ott nyilván nem számít - majd a válásnál!
2009. jún. 5. 10:41
 14/16 anonim ***** válasza:
50%
Szerintem meg ha már együtt éltek, akkor jogod van tudni, ha akarod, hogy mennyit keres és ebből mennyit költ el. Ha téged ennyire faggat, akkor nem sértődhet meg ezért. Ha együtt éltek, akkor ennek nem kellene problémát okoznia. Nem két idegen vagytok egymásnak.
2009. jún. 5. 11:36
 15/16 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy jogom van, de engem alapból nem érdekel, mert sosem volt téma nálunk, hogy ki mennyit adott a háztartásba. Nem számoltatjuk el egymást fillérre, ha kell valami, együtt vesszük meg. Ha egymás bankkártyájára van szükségünk, akkor azzal megyünk el pénzért.

De én nem szoktam sosem csekkolni a férjemet, hogy mennyit kapott - úgysem dugdossa el a pénzt.

2009. jún. 5. 11:41
 16/16 anonim ***** válasza:
Ez így elég egyoldalú. Ő tudni akar mindent, de nem mond el semmit. Én ezt biztos nem hagynám. Ha ő nem mondja el mennyit keres, te se mond meg neki. Ez így nem működik. Én mondjuk nem vagyok annak a híve, hogy ne tudjuk egymás anyagi helyzetét. Én is elmondom a férjemnek, mikor átutalják a fizumat, hogy mennyit kaptam és ő is. De persze megértem azokat is, akiknél ez máshogy működik. A lényeg, hogy ne egyoldalú legyen ez az egész. Éhettek úgy, hogy SENKI nem tud semmit, ebbe az is beletartozik, hogy a párod sincs köze semmihez, meg úgy is hogy tudtok mindent. De nekem ez a fajta egyoldalúság eleve gyanús
2009. jún. 5. 13:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!