Mik a lehetőségek ebben az esetben?
Apaság vélelmének megdöntése ügyében ismerős beadta az illetékes gyámhivatalhoz a kérelmet,hogy a bejegyzett apa,nem a vér szerinti apa,hanem ő.Meghallgatták a szülőket.Szerintük biztosan a férj az apja a gyereknek.
Első fokon a gyámhivatal elutasította,haver fellebbezett.
Megkapta a határozatot,hogy másod fokon a megyei gyámhivatal is elutasította és helyben hagyta.
Indoklásban azt írták,hogy a gyermek fogantatási körülményei ismertek,családi jogállása rendezett és,hogy nem jogosult az apaság vélelmének megdöntésére.
A határozatban az áll,hogy bírósági felülvizsgálatot kérhet.
Most hogyan tovább?Mert szeretnék neki segíteni,hogy tisztázódjon a helyzet,de innentől már nem vagyok tisztában ezekkel a jogokkal/törvényekkel.Volt már ehhez hasonló helyzetben valaki?
Kérem csak az írjon,aki úgy gondolja,hogy tud tanácsot adni.Rossz indulatú,trágár kommentelők kérem kerüljenek!Köszönöm!
Lehetőség mindig van. Az erkölcsi részét nem feszegetném, mivel azon az állásponton vagyok, hogy egy ilyen családba nem kéne gyereket vállalni, egyáltalán.
A kicsi születése után lehet apasági vizsgálatot kérni, addig szerintem felesleges cirkusz az egész. Honnan tudná haverod, hogy kettőjük közül ő termékenyítette meg a nőt, és miből gondolja, hogy a bíróságon bizonyítani tudja, hogy az ő spermája gyorsabb volt. Elképesztő helyzet ez.
Szóval ha mindenáron ragaszkodik a gyerekhez, aki lehet hogy nem az övé, akkor várja meg amíg megszületik, és potom pár százezerért kérje meg a vizsgálatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!