Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Milyen lehetőségek vannak...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Milyen lehetőségek vannak válásnál abban az esetben, ha 50-50%-ban vagyunk tulajdonosok?

Figyelt kérdés
Még nem vagyunk túl a váláson,fele fele arányban van a ház,én albérletbe költöztem,a kislány egyenlőre az anyjával maradt a házban,még így sem engedi hogy elhozzam a kicsit,holott úgy tudom még jogom lenne hozzá.Hitel is van az ingatlanon,a ház kb.40%-át én álltam önerőből,a többi a hitel.Mire számíthatok?
2010. jan. 4. 23:46
 1/5 anonim ***** válasza:
41%

Ez szívás, nem sok esély van rá, hogy megszerezd a neked járó tulajdonrészt. Bírósági végzéssel tudomásom szerint kötelezni lehet az anyát a láthatás engedélyezésére.

Szar ez a dolog, ezért találták ki Nyugaton a házassági szerződést. Mindenki annyit vigyen, amennyit betett. Nekem minden saját jogon szerzett tulajdonom a saját nevemen van, azon is marad. Ha nincs gond a házasságban, akkor fel se merül az ezzel való foglalkozás, ha viszont van, nem tudják kisemmizni az embert.

Sajnos nekem is jó pár ismerősöm szívta meg a nagy közösködéssel. Ők állták a költségek túlnyomó részét, a másik meg vinné a semmiért a felét.

2010. jan. 5. 00:06
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Ha ő marad a házban ki kell fizetnie a ház értékének a felét, és nyugotan közöld vele hogy jogod van láttni a kicsit ez a gyerek alapvető érdeke. Téleg 2 felnött módgyára beszéljétek meg hogy a kicsit bármikor láthatod pláne amíg nincs láthatási jog megitélve.
2010. jan. 5. 00:06
 3/5 anonim ***** válasza:
71%

Ha a házasság fenállása alatt álltad az önerőt,akkor annak a fele is közös.Ha szerencséd van,ezt a vagyonmegosztásnál figyelembe veszik.Éppígy a hiteltörlesztési kötelezettség is közös.

A kislányt pedig jogod van látni,illetve elvinni magadhoz(hacsak nem nagyon pici még),mindenképpen kérd a válás kimondása előtt a Bíróságot,hogy erre figyelmeztessék az anyát.Az ügyvéded mit mond?Sok jóra nem számíthatsz,mert a bírók az anya javára elfogultak.

2010. jan. 5. 06:30
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Ha bizonyitani tudod, hogy a házra amit ráköltöttél öneröt, az már elötte a tudjadonodban volt, akkor az külön vagyonnak számit, az összes többi közös, amit felezni kell, a szerzett dolgokat és az adóságokat is.

A gyereket pedig jogod van rendszeresen látni: ha már megvolt a gyerekelhelyezés, akkor a láthatás is szaalyozva kell, hogy legyen, ha meg még nem, akkor a gyereket akkor viszed, amikor akarod, mert a gyerekhez ugyanannyi jogod van, mit a feleségednek.

Ha nem adja oda, akkor feljelentheted, vagy rendörséghez fodulhatsz, mert ehhez nincs joga. (Kivéve, ha valamilyen rendörségi vagy birósági döntés alapján le vagy tiltva a gyerektöl)

2010. jan. 5. 07:43
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

A tulajdonrészedtől nem foszthatnak meg. Ha a volt feleséged a házban akar maradni, akkor téged ki kell elégítenie, megvenni tőled a házrészedet. Ha a 40% önerő, amit belefektettél, már a házasság előtt a te tulajdonod volt, és erről papírod is van (pl örökség, vagy bankszémláról utaltál), akkor ez neked visszajár, mégpedig kamatostul. Amit azonban a házasság alatt szereztetek, legyen az akár ingó, akár ingatlan, akár hitel, az kettőtöké, és fele-fele arányban kerül megosztásra, házassági szerződés nélkül is.

Mivel a te házad is jelenleg, akkor mész oda, amikor csak akarsz, hogy lásd a gyereket, és el is viheted magaddal, hacsak a bíró a válás idejére nem korlátozta a láthatást.

2010. jan. 5. 08:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!