Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Milyen lehetőségek vannak a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Milyen lehetőségek vannak a közös tulajdon megszűntetésére?

Figyelt kérdés
Válás után már csak a közös(50-50%)tulajdonban lévő ingatlan maradt ami vita tárgya.Én próbálkoztam a hitelügyintézéssel,de mivel közös tulajdonról van szó így a volt feleségem is kellett volna hozzá de ő határozottan elutasította az ötletet,mert meg szeretné tartani magának a házat úgy,hogy több éven keresztül visszaadja a gyerektartás összegét.Amikor a házat vettük nekem volt önerőm,most a nullán vagyok,és szeretném visszakapni a nekem járó összeget.Ha jól értesültem per által a bíróság megszűntetheti a közös tulajdonjogot árveréssel,viszont akkor alig marad valami.De ha már semmim nincs akkor ő se lakja a közös házat az én pénzemen.Véleményeket várok esetleg ötletet vagy lehetőséget,a bíróság általi árverés meddig tarthat?
2010. márc. 24. 23:04
 1/10 anonim ***** válasza:
Az árverést nem tudom sajnos hogy megy de a többivel képben vagyok kicsit mert a szüleim elváltak és nálunk pont fordítva volt.Apu lakik a házban és ő fizette ki anyut mert előtte évekig húzták hogy mi legyen (apu nem akarta eladni anyu meg eladta volna hogy tudjunk venni sajátot)aztán végül kifizetett minket.De van olyan ismerősünk akinek házastársa se kifizetni nem akarja se eladni a házas se azt hogy kifizessék:S
2010. márc. 24. 23:22
 2/10 anonim ***** válasza:

Ha az asszony a házban akar maradni akkor oda kell neked adnia a ház piaci értékének a felét .

Az árverés azért nem jó ötlet mert nagy valószínűséggel ott jóval ár alatt fog elkelni a ház.

2010. márc. 25. 06:26
 3/10 anonim ***** válasza:

Ha nem tudtok megegyezni,akkor a bíróság fogja az árverést elrendelni.

A gyerektartás a gyereké,azt a házzal nem fizetheted ki.

Nem írod a részleteket,de gondolja a nejed végig:

Ma ér a házatok 10 milliót.A gyerektartást még 10 évig fizetned kell.Időközben a ház értéke változik,feltehetően lefelé,az amortizáció miatt.Hogyan számoljátok el akkor a "vételárat"?

A másik dolog: a gyerektartás összegét a fizetésed X %-ban állapítják meg.A fizetésed is változhat 10 év alatt,keresheted a többszörösét a jelenleginek,de lehetsz munkanélküli,esetleg tartósan beteg,és nem tudsz fizetni semmit.

Az elszámolás lehetetlen lesz.A te tulajdonjogod pedig addig marad a házon,amíg a vételárat nem fizeted ki teljes egészében.

2010. márc. 25. 06:34
 4/10 anonim ***** válasza:
Magyarázd el a nejednek, hogy ha árverésre kerül a sor, akkor nagyon rosszul jártok. Akik árverésen vásárolnak, mindig megegyeznek egymással, hogy ne licitáljanak egymásra, és ezért képesek pénzt adni. (hidd el láttam sok ilyet). A lehető legolcsóbban fogják megvenni a házatokat.
2010. márc. 25. 09:06
 5/10 anonim ***** válasza:

Pereskedés vagy megegyezés. Per esetén szakértő megállapítja az értéket, majd a bíró azt, hogy ebből kire mennyi jut. Ha ezen az értéken nem tudjátok kivásárolni egymást, akkor árverés.

Megegyezés esetén a lehetőségek száma végtelen. Ehhez általában mindkét félnek engedni kell egy kicsit, de sokkal gyorsabb, olcsóbb a folyamat. Mivel kevés volt házastárs tud saját maga szót érteni, ezért érdemes közvetítőt, mediátort fogadni, aki levezényli az egyezkedést. Kb. az esetek 80%-ban hatásos és megegyezés születik. Ha pedig nem, az néhán yhéten belül kiderül és akkor még mindig lehet évekig pereskedni.

2010. márc. 25. 09:48
 6/10 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Az árverés sorrendben a legutolsó megoldás, ha más nincs és másképp nem rendezhető a kérdés.

A közös tulajdon megszüntetésénél a törvény sorrendet állít fel. Ha természetben nem sikerül megosztani a közös tulajdont (a legtöbb esetben így van), akkor valamelyikőtök magához válthatja a másik részét.

Ezt javasolnám.

egy ügyvéd

2010. márc. 28. 13:08
 7/10 anonim ***** válasza:
Kedves Ügyvéd Úr/Hölgy! A kérdező felesége ragaszkodik a házhoz, viszont fizetni nem nagyon tud. Így elég komolytalan az a válasz, hogy fizesse ki a feleséget.
2010. márc. 28. 21:00
 8/10 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó!

A közös tulajdon perrel történő megszüntetése esetében a magához váltás egy sorrendileg a közös értékesítést megelőző mód. Csak akkor lehet áttérni egyik módról a másikra, ha az előző meghiúsult.

A kérdező azt írta, hogy ő szívesen magához váltaná a felesége részét, nos, perben ezt az igényét tudja érvényesíteni; a bíróság megítélheti - ilyen kérelem esetén -, hogy fizesse ki a másik felet.

Ez esetben a feleség tiltakozásának nem sok jelentősége van, pervesztes lesz a perben.

Remélem, el tudtam oszlatni a kérdőjeleket.

2010. márc. 29. 23:02
 9/10 anonim ***** válasza:
A bíróság rákényszerítheti a feleséget, hogy adja el a részét? Akkor elnézést.
2010. márc. 29. 23:05
 10/10 anonim ***** válasza:
Utolsó: igen.
2010. márc. 31. 12:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!