Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyám miért szól bele a...

Anyám miért szól bele a dolgaimba? Miért az én életemet akarja élni?

Figyelt kérdés
Anyámék elváltak és azóta teljesen meg van kattanva,előtt is beleszólt a dolgaimba de most még inkább azt teszi.A párommal jól megvagyunk de most nagy munka keresésbe vagyok több kevesebb sikerrel.Eddig mindig találtam munkát és mindig eltudtam magam adni,de most valamiért nem kellek.A lényeg az hogy anyám bele szól a dolgaimba hogy ne így és ne úgy csináljam és hogy biztos rosszul közelítem meg a dolgokat azért nem vesznek fel és hogy ő így meg úgy csinálná,eddig semmi baj nem volt az állás keresési teknikámmal.De nagyon idegesítő hogy megmondja hogy hogyan kellene meg ő így meg úgy csinálná.Mivel önálló lény vagyok és ő is meg én is mások vagyunk,nem fogok magamra olyan stílust és viselkedést magamra erőltetni ami nem én vagyok,mindig rám akarta erőltetni az ő világ nézetét és viselkedés formáját.Csak hogy nekem az nem megy,mert teljesen más ember vagyok és erre még mindig nem jött rá a 25 év alatt,egyszerűen megfulladok tőle és ha találkozok vele a személyiségemet teljesen elveszítem,egyszerűen eszembe jutnak a gyerek kori és a kamasz kori elnyomások,teljesen alá ásta a személyiségem.
2012. febr. 15. 10:01
 1/4 A kérdező kommentje:
úgy mond egy ilyen függőséget alakított ki köztünk ami mostanában tudatosult bennem.hogy direkt csinálta e nem tudom..
2012. febr. 15. 10:04
 2/4 anonim ***** válasza:
Ismered ugye az összefüggést a jószándékról és a pokolba vezető útról. Ez jutott eszembe, ahogy olvastam a soraidat.Az a baj, hogy nem tudjuk a szerepeinket kinőni. 25 éves "gyerekkel" már nem kellene gyerekként bánnia, mert már nem az. Még mindig "nevel", pedig már párod van, és előbb-utóbb te is anya leszel.Szomorú tapasztalataim azt mondatják velem, hogy sosem fogja a nevelésedet befejezni. Azt mondja a 75 éves anyósom az 55 éves férjemnek"Kisfiam, el kellene menned nyiratkozni!" Na, ilyenkor(is!)ordítani tudnék. Este még elpakolok a konyhában, kijön, kérdezi, hogy hol a férjem, mondom, gondolom már lefeküdt. Bemegy a hálószobába meggyőződni..Ezért mondom, hogy aki az anyaszerepet nem tudja levetni a megfelelő időben, azon halála napjáig rajta marad, pedig egyiküknek sem jó. Ahogy írtad, te egy független felnőtt nő vagy, és aszerint kellene hozzád viszonyulnia.
2012. febr. 15. 10:36
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Kedves Kérdező!Anyám ugyan ezt művelte az első házasságomban.Már két gyermekem volt de még mindig Ő akart diktálni!Egyszer nagyon dühös lettem valami miatt,és azt találtam mondani,hogy már 30 éve elvágták a köldökzsinórt.Na nem láttam egy pár hónapig.Közben megromlott a házasságom,válni akartam.Akkor aztán minden voltam ,csak épp jó ember nem.De én váltam.Ma már egy új házasságban élek,egy nagyon jó férjjel aki nem hagyja ha esetleg ránk akar szállni!!Ő rendesen kiosztja!Így igaz nem olyan szoros a szülői kapcsolat,de nem bánom.Mert az első férjem meg sem mert szólalni,az ilyen estekben,csak bólogatott.Így hát ne hagyd magad,mert csak megkeseríti az életedet!
2012. febr. 15. 10:41
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Ó hát én ugyanebben a cipőben járok, 33 évesen. Mondjuk leginkább nem az álláskeresési technikámba szól bele, de minden másba igen, sokat kritizál, hisz ő a megtestesült tökéletesség. Sajnos még nem tudtam elköltözni, melyben szintén nagy szerepe van anyámnak. Mindegy, én már nem őrlöm az idegeim miatta, szép lassan teszem a dolgom és próbálom kihozni a legjobbat, a maradék életemet nyugodttá tenni. Ilyen hátrányokkal nehéz, de éljen az optimizmus!

Egyébként úgy 20-22 éves koromig el is hittem neki, hogy ő tényleg tudja a tutit az élethez, és ha azt teszem amit ő is tenne vagy mond, akkor az biztos jó. Hát persze szenvedtem tőle. És látszik, hogy mégsem tud mindent... Folyamatosan hullott le a lepel ahogy kezdtem átlátni. Anyám csak azt akarja, hogy mellette maradjak. A nem létező családomat is úgy képzeli, hogy majd mellette él... Álmodjon csak...

Ha rám is figyelt volna, megkaphatta volna, így meg csak csöndben dolgozok a menekülés érdekében...

Hogy miért teszi? Szerintem nem nőtt még be a feje lágya 26 évesen, amikor megszült.

2012. febr. 15. 10:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!