Ubul, mint keresztnév?
Ha lesz lányotok, akkor ő Garfield lesz? :)
Bocsánat, de ez ugrott be először.
Ez a KoviUbi betett :))))
Nekem is Garfield jut eszembe :)
Mostanában annyi anyuka megzakkant, divat lett minél bugyutább nevet adni. Persze tudom, ízlés dolga, akinek tetszik adja, de személyes véleményem ha érdekel: csúnya a hangzása, kicsit hülyegyerekes a becézése (Ubi, Ubika) és nagyon széles talaja a cikizésnek majd a suliban.
Csak azok a gyerekek csúfolják a többi gyereket a neve miatt, akiket a szüleik nem tanítottak meg viselkedni vagy ők is maradi beállítottságúak és a Gergőn, Tamáson kívül más nem is embernév.
Szeretem a különleges neveket, de ennek ellenére az Ubult én is leszavaznám. Igen, Garfield miatt.
Utolsó, a gyerekek, ha bekerülnek ovis, kisiskolás közegbe, ott már a nevelés mellett megjelenik a társas jellem is, a csúfolódás nem azon gyerekek sajátja, akiket "nem neveltek meg", hanem általában egy rossz gyermeki szokás. Ha rászólnak, abbahagyja, vagy nem csinálja többet, de lehet, hogy nem így lesz, mert a csordaszellem egy bizonyos korban és közegben bizony deformálhat is.
Nálunk az oviban anno, ha egy gyereket kikezdtek, sajnos mindenki csúfolta, ki hangosan, ki szelidebben, pár napig. Nem hiszem hogy minden gyereket rosszul nevelnek.
A gyerekek egyébként nem mindig rosszindulatból csúfolódnak egy néven, mint pl. Ubul, hanem azért is, mert szórakoztatja őket. Pl. elkezdik a kis Ubult Koviubinak hívni, vagy Ubikának, és mivel a többiek nevetnek rajta, ezért ragadós. De nem azért csinálják, hogy a kis Ubult megbántsák, hanem hogy magukat szórakoztassák, és a közösségben is extra szerepet kapjanak. Érted már?
Én egyébként nem szeretem e "direktbe különleges" neveket. SOk anyuka ad minél különlegesebb nevet, mert azt hiszi, attól a gyereke is különleges lesz.
De nem. Ugyanis a név lesz különleges a gyerektől, nem a gyerek a névtől. Pl. egy Gergő vagy Tamás nagyon külöleges, ha igazi kis egyéniség viseli. De ezt sok szülő nem tudja, mint a példa is mutatta............................
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!