Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A szüleim meghaltak évekkel...

A szüleim meghaltak évekkel ezelőtt. Így már alig vagyok fontos?

Figyelt kérdés
Tini koromban meghaltak mindketten. Testvérem nincs, egy nagymamám van, ő az egyetlen akinek számít hogy mi van velem. A többi nagyszüleim is meghaltak. A keresztanyámnak van családja, természetesen neki a saját gyerekei a legfontosabbak. Az unokatestvéreimnek szintén mindnek van férje meg gyereke, szüleik, ők úgy egy család. Tehát a nagyi az egyetlen aki szívből törődik velem, de 83 éves és már inkább én intézem az ő ügyeit mint sem ő "terelne" engem. Addig nem is lesz olyan akinek fontos legyek amíg nem lesznek gyerekeim?
2012. febr. 13. 22:01
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
Meg amúgy megvagyunk így a nagyival, de mikor eljön valami esemény: szülinap, esküvő, keresztelő, temetés, akkor jövök rá hogy én mindenhova felesleges vagyok. Nem tartozom sehova. Most ez hülyén hangzik, de olyan vagyok mint egy gyökértelen fa, csak a levegőben lógok. Pl most olyan dolgok hogy senki sem teszi meg azt nekem hogy eljöjjön értem valahova mikor szükség lenne rá, egyedül kell megoldanom. Vagy múltkor is egymásra mutogattak mert senki autójába sem fértem be...Olyan felesleges vagyok.
2012. febr. 13. 22:05
 2/13 anonim ***** válasza:
26%

Ha kedves, és jó ember vagy, akkor az összes ismerősödnek fontos vagy. Ha kellemetlen, gonosz, rosszindulatú vagy, akkor csak azok törődnek veled, akiknek muszáj. Csak rajtad áll.

De ha egyedül állsz a Szahara kellős közepén, akkor tényleg nincs senki, aki gondolna rád. Tegyél érte, hogy ne így legyen

2012. febr. 13. 22:07
 3/13 anonim ***** válasza:

hány éves vagy?

barátaid vannak?

párod?

2012. febr. 13. 22:10
 4/13 anonim ***** válasza:
78%
Ahhoz, hogy gyerekeid legyenek, előbb kell egy partner is, akinek jó esetben szintén te leszel a legfontosabb.
2012. febr. 13. 22:15
 5/13 anonim ***** válasza:
78%

Párkapcsolat? (Mintha az olyan könnyen menne manapság..:/ )Amúgy igen, az a nagy helyzet, hogy minden lehetséges módon derogálja a családot a mai társadalom (csak a baj van vele, minek az, minek házasság, minek gyerek, fontos a karrier), de mi is az ember család nélkül? Boldogtalan, elveszett, gyökértelen. A barátság és az ismerősök szép dolog, de fontosabb és szebb, hogy hová megy haza az ember... Ugyanakkor a barátok azok, akikből erőt tudsz meríteni. És neked erre van szükséged. Sok-sok erőre. Közeledj a rokonaidhoz, mert ők is erőt tudnak adni. Nem fogják azt gondolni, hogy betolakszol közéjük, lehet, hogy nem vagy lánya vagy anyja vagy nővére valakinek, de nagynénije lehetsz és ez adhat erőt ahhoz, hogy türelemmel kivárd, amíg lesz saját családod, mert lesz. Csak higgy benne. És sose keseredj el. És ne félj. (mindjárt vallásos leszek...)

19/l

2012. febr. 13. 22:16
 6/13 anonim ***** válasza:
Megértelek, mert hasonló helyzetben voltam és még kerülhetek is. És igen, ismerősök, barátok, amiket írtak, hogy nekik fontos lehetsz, az sosem lesz olyan, mintha a CsALÁDODNAK lennél fontos. az nem ugyanaz, óriási különbség van, amit ismerősök, barátok nem pótolhatnak. Csak egy komoly kapcsolat, gyerekek, szóval a saját családod majd. Igen így sajnos alig vagy fontos, borzasztó érzés, átérzem, de van ez így, megesik ez másokkal is. Majd leszel igazán fontos valakinek/valakiknek, nem marad ez mindig így valószínűleg :)
2012. febr. 13. 22:17
 7/13 anonim ***** válasza:
17%
Ez is aztán egy olyan dolog hogy ki tudja. Ha lesz gyereked, az sem biztos, hogy az szeretni fog, ha nem neveled meg. Az meg, hogy akitől a gyerek lesz, könnyen meglehet (sőt), hogy nemhogy szeretni fog, hanem ütni-verni.
2012. febr. 13. 22:20
 8/13 anonim ***** válasza:
Sajnálom hogy ilyen helyzetben vagy! Sajnos mostanában a tágabb rokoni kapcsolatok nem igazán számítanak. Mindenki rohan, az idő kevés, a gond és probléma sok, nem érnek rá foglalkozni az érzésekkel. Remélem hamarosan talász egy jóravaló társat akivel boldog leszel és gyermekeitekkel együtt. Nagyikádnak hosszú egészséges életet kívánok még!
2012. febr. 13. 22:30
 9/13 anonim ***** válasza:

A szüleidhez tartozol. Őket képviseled a Földi létben. Törekedj, hogy létrehozz egy saját családot tiszta szívvel.

Ne akarj fontos lenni, szeress és fontos leszel. Kitartás!!

23N

2012. febr. 14. 09:07
 10/13 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó válaszoló!

Te aztán eléggé ellentmondásos személyiség vagy.

2012. febr. 14. 19:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!