Miért várják sokan el, hogy a szülők segítsenek az esküvő kifizetésében?
Ha házasodni akarnak akkor fizessék maguknak, ne a szülőket terheljék még ezzel is.Ha a szülő nem segít akkor meg mekkora szemét.
Egyik rokonom úgy szervezett esküvőt, hogy a 4 szülő a két keresztszőlő a két nagymama és a csaj testvére fizette ki. Előtte egy héttel a rokonságból mindenki ott volt és gyártották a sütiket. Jah és kb.200 fős volt.
Értem én, hogy szeretne szépet, de nem más terhére kéne.
Itt az oldalon is sok olyat olvasni, hogy a házasulni készülő fiatalok elvárják, hogy a szülők fizessenek ezt azt.
Általában azok kérkednek a felnőtt mivoltuk miatti önerős finanszírozásról, akik
a. nincsenek szülők, vagy a szülőknek pénzük (ez esetben sajnálom és megértem őket)
b. a szüleik le sem tojják őket, a családi kapcsolat kimerül egy kéthetente "szia hogy vagy?" telefonban. (no, ők az irigyek, akik lepontoznak itt, és lenéznek az életben mindenkit, akiknek normális családja van, akikre lehet számítani MINDENBEN)
c. akiknek a szüleik tehetősek, csak épp szívesebben költenek a nyaralójuk tatarozására, mint pici lányuk kétmillás álomesküvőjére, ezért picilány be kell érje a 20 fős általános suli ebédlőjében tartott lagzival. (ők is lenéznek mindenkit, akiknél a szülők jobban szeretik a gyereküket és leendő házastársát, mint a nyaralójukat. Vagy kocsijukat. Vagy negyvenedik évfordulós utazásukat. Ergo saját magukat.)
"Családi összetartás az is, ha a fiatal párnak nincs pénze szép esküvőre, és a család segít nekik, hogy megvalósuljon az álmuk. EZ családi összetartás, bármit is gondolsz erről a szókapcsolatról."
Figyelj csak amit írtam pl. hogy egyik ismerősömnek a pénzt a család dobta össze, ami persze ki volt követelve, itt a szüleim voltak a keresztszülők és anyám bolti eladó volt apám meg rokkant nyugdíjas, mégis a kis keresztlány elvárta, hogy anyámék, fizessék a tortáját ami 4 emeletes volt, a templomi és polgári szertartást a díszítést.
Én úgy gondolom, hogy ez egy kicsit sok már segítségnek.
Én nem hiszem, hogy a családnak kéne összedobni a pénzt csak mert a fiatal pár nem bír magával és nagy esküvőt akar. Ha annyira házasodni akarnak akkor menjenek be ketten és írják alá, de ebben az esetben nem a papír számít hanem a dinóm-dánom .
Ahol a szülők örömmel segítenek az nekem nem szúrja a szemem, csak azokban az esetekben ahol kikövetelik maguknak. Ahol tárgyak helyet pénzt kérnek és elég ocsmányul megfogalmazva a meghívón.
Barátnőm volt mostanában sógornője esküvőjén és mondta, hogy rengetek embert meghívtak de csak a szertartásra és a szülőkkel pedig utána lementek vacsorázni. Ez így még jó is, de kijelentették, hogy mindenkitől várják az ajándékot. Ilyen pofátlanságot még nem láttam.
"Figyelj csak amit írtam pl. hogy egyik ismerősömnek a pénzt a család dobta össze, ami persze ki volt követelve, itt a szüleim voltak a keresztszülők és anyám bolti eladó volt apám meg rokkant nyugdíjas, mégis a kis keresztlány elvárta, hogy anyámék, fizessék a tortáját ami 4 emeletes volt, a templomi és polgári szertartást a díszítést.
Én úgy gondolom, hogy ez egy kicsit sok már segítségnek. "
Ez valóban sok, de ez nem is a szokványos értelemben vett segítség. EZ valóban gáz. De én pont nem ilyen esetekről beszéltem, hanem olyanokról, amikor a család boldog, hogy a fiatalok esküvőt terveznek, és szívesen veszik ki a részüket. És itt nem arról szól a történet, hogy a párocska dínom-dánomot szervez a szülők pénzén rohad.ék módon, hanem arról, hogy az EGÉSZ CSALÁD szíves-örömest szervez-tervez, járja a boltokat, sütnek, várják együtt a nagy napot, amit együtt teremtettek meg. Nálunk például így volt. Megértem, ha ez sokaknak szúrja a szemét, akiknek erre nem volt lehetőségük mert a szüleik leszarcsizták őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!