Hogyan örökli egy baba a szülők vonásait?
Elgondolkoztam múltkor (gondolom mint sok mindenki más) hogy vajon hogy nézne ki a barátommal a gyerekünk ha születne.
Tudom, ezt így nem lehet megmondani, hiszen kitudja milyen arányban oszlik el benne a génállományunk, de szerintetek ilyen alapból mi sülne ki?
Barátom:
- nagyon sötét barna, göndör haj
- zöldeskék szem
- közepesen nagy orr
- vastag száj
- barnulásra hajlamos, de alapjáraton hullafehér bőr
Én:
- szürkéskék szem
- egyenes, szőkés barna haj
- kicsi egyenes orr (kicsit görögös a nyerge)
- kicsi kerek száj
- égésre hajlamos hullafehér bőr :D
Azt már sejtem, hogy csoki gyereket nem fogunk produkálni valamikor a jövőben :D
Úgy tudom a barna színt jobban lehet örökölni akkor barna lesz a haja?
Bármi kijöhet ebből. De általában a sötét szem és haj öröklődik, ahogy a bőr is, bár ugye ez rátok nem vonatkozik, mármint az utóbbi.
Szerintem nagyobb eséllyel lesz a baba barna, mint szőke. A göndör haj is dominál, úgy tudom.
Ugyanakkor a nagyszülőket is érdemes számításba venni, nálunk apu és anyu is totál sötét hajszín, a húgom meg visszaütött a nagypapára, szőkésbarna hajú lett.
Hát nem nagyon értek ehhez. De szerintem vagy barna, vagy sötétebb szőkés barna, kicsit hullámos haj, kékes szem. A többit nem tudom megmondani. Ja és szerintem fehér színű lesz. :D
Bár ez se biztos, mert a nagyszülők is számítanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!