Szülők! Ti végig gondoltátok ezt, mielőtt gyermeket vállaltatok? Lásd alább.
Bár nekem nincs gyerekem, de a gyermekvállalást hatalmas felelősségnek tartom mindenféle szempontból. Időnként ilyesmiket hallok: "Gyermeket vállalunk, hátha helyrehozza a kapcsolatunkat" "Gyereket vállalok, mert szerintem attól boldog leszek" "Akkor majd szeretnék egy gyereket, mert ingyenes lesz a tanulás" "A gyerekem nem fogom tudni eltartani, de szerintem a szeretet mindent megold".
Úgy gondolom, hogy felelőtlen kijelentések ezek, és nem gondolják végig, hogy itt egy emberi életről van szó, amelynek a minősége ezen döntésektől is függ.
Nektek, szülőknek mi erről a véleményetek? Köszönöm.
Bocs,h közbeszólok!
1, nincs ingyen a tanulás, kivéve ha az előttem valaki által berakott feltételeknek megfelelsz (az államnak nem érdeke, h ingyen oktasson...lásd az új felsőoktatási törvény)
2, gondolod, hogy az egytemek, főiskolák törvénnyel ellentmondoán biztosítanak bárkinek állami támogatott helyet?
3, a jogszabály egy dolog? - Te a bírónak is ezt mondanád?
Jól elkanyarododott a téma :)
"Gyermeket vállalunk, hátha helyrehozza a kapcsolatunkat" Nálam ez kiveri a biztosítékot. Oké, van rá egy kevés esély, hogy így lesz, bizonyára vannak erre is példák. De mi van ha nem? Bizonytalan érzelmi háttérnek kitenni a születendő gyereket... háát... nem túl bíztató.
"A gyerekem nem fogom tudni eltartani, de szerintem a szeretet mindent megold" Ez is egy érdekes dolog. Szeretettel sok mindent lehet kompenzálni, de sajnos a sárga csekket és a kaját nem lehet kifizetni belőle... egy babának/kisgyereknek sok mindenre szüksége van, ami nem kevés pénzbe kerül. (még ha egy csomó dolgot "örököl" pl. rokonoktól, akkor is...)
Még valami... Előre is mondom, hogy nem szeretnék általánosítani, de az ismerőseim közül sokan azért szültek másodikat, mert nem akartak elmenni dolgozni. Aztán látom, hogy mennyire nem foglalkozik a gyerekeivel, hallom, hogy üvölt velük az utcán, mert a két gyereket nem bírja idegileg. Nekem egy kisfiam van, őt vártuk. Viszont a másodikat már nagyon-nagyon átgondolnám.
Szóval egyetértek Veled Kérdező, egy gyerek nagyon nagy felelősség. Egy életre szól, nem játékbaba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!