Szülők! Ti végig gondoltátok ezt, mielőtt gyermeket vállaltatok? Lásd alább.
Bár nekem nincs gyerekem, de a gyermekvállalást hatalmas felelősségnek tartom mindenféle szempontból. Időnként ilyesmiket hallok: "Gyermeket vállalunk, hátha helyrehozza a kapcsolatunkat" "Gyereket vállalok, mert szerintem attól boldog leszek" "Akkor majd szeretnék egy gyereket, mert ingyenes lesz a tanulás" "A gyerekem nem fogom tudni eltartani, de szerintem a szeretet mindent megold".
Úgy gondolom, hogy felelőtlen kijelentések ezek, és nem gondolják végig, hogy itt egy emberi életről van szó, amelynek a minősége ezen döntésektől is függ.
Nektek, szülőknek mi erről a véleményetek? Köszönöm.
Akkor mondd meg a barátnődnek, hogy rosszul tudja! Én gyeden vagyok és nekem fizetnem kell!!!
Az a hallgató, aki
a) 2006. december 31-je előtt létesített hallgatói jogviszonyt és
aa) költségtérítéses képzésben vett részt és a félév (oktatási időszak) első napján terhességi-gyermekágyi segélyben, gyermekgondozási segélyben, gyermeknevelési támogatásban vagy gyermekgondozási díjban részesült, vagy
ab) közismereti tanári vagy hittanár-nevelő szakon egyszakos tanári oklevéllel már rendelkező magyar állampolgárságú hallgatóként második közismereti tanári szakképzettség megszerzésére irányuló szakon az adott tanári szak képesítési követelményeiben meghatározott időtartamban folytat tanulmányokat, és
b) a félév (oktatási időszak) első napján az aa) vagy az ab) pontok szerinti feltételeknek eleget tesz,
azon a szakon, szakképzésben, melyben e rendelet hatálybalépése előtt az aa) vagy az ab) pont alapján korábban költségtérítés-mentességben részesült, a b) pont szerinti félévben (oktatási időszakban) költségtérítés fizetésére nem kötelezhető.
Tényleg? A jogi karon rosszul tudnák? Nem akarsz nekik szólni? :D
Olvass már!
El vagy tévedve vagy
E akarnak rázni. Nekem mindegy. Elég sokan tanulnak ingyen kér énnyel. Indiferens hogy jogi. Kar vagy műegyetem.Aki akar és gyesen van tus ingyen tanulni. Amit linkeltél az nem a kérvényes verzió. Ha nem igy lenne be se vennek a kérvényeket gondolkozz. Fizess csak ha neked igy jobb.
ezt nem én döntöm el és nem te!
Csak ne hülyítsd itt a népet azzal,hogy ingyen tanulhat, mikor nem. Én is adtam be kérvényt, amire közölték, hogy ezt már régen eltörölték! A kérvényt elutasítják, mert a jogszabály mindenkire vonatkozik! Ha nem vagy benne, ne okoskodj, légyszi, mert itt sokan megörültek az ingyen lehetőségnek aztán meg jól pofára esnek...:)
A jogszabály egy dolog, egy ottani dolgozó információja, aki tudja, hogy mennek az ügyek, megint egy másik dolog. Nem tartom az egyiket hitelesebbnek a másiknál, az egyik azt mondja meg, hogy megy elméletileg, a másik pedig azt, hogy megy gyakorlatilag.
Az érintetteknek mindenképp érdemes utánanézni, bármi is az igazság. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!