Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti elmennétek 2-3 hónapra egy...

Ti elmennétek 2-3 hónapra egy hajóra, hogy megkeressétek az esküvő árát?

Figyelt kérdés

Felmerült a lehetőség, hogy elmehetnék hajóra, havi 800euro+jatt, szobalány/mosogatás feladatkörben. Napi 10-12órát kell melózni, ezzel nincs is gond. Szeptemberre tervezzük az esküvőnket, ti itt hagynátok a párotok ennyi időre? 2-3 hónap biztos kellene, hogy meglegyen a pénz, esetleg egy kis plusz, de nem tudom, mennyire bírnám. 3 éve vagyunk együtt, és eddig csak egyetlen nap volt, mikor nem találkoztunk...

Április-május-június lenne, vagy a lagzit is így kéne szervezni.

Ti bevállalnátok?

21L és 21F

én a lány vagyok

2012. febr. 10. 23:19
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Egy haverom barátnője ment el pár hónapra dolgozni hajóra és a szerencsétlen srác meg itthon várta vissza. Na a csaj nem baxott visszajönni. Ott a hajón megismert egy másik srácot. Gáz mi? Ez tényleg így volt.

Persze ők nem házasság miatt, hanem a lány csak egy kis pénzt akart keresni és úgy indult az egész.

2012. febr. 11. 02:28
 12/19 anonim ***** válasza:

Bocs, kicsit hülyén írtam.

Szóval a csaj nem jött vissza soha többé a sráchoz.

2012. febr. 11. 02:29
 13/19 anonim ***** válasza:
77%

800 euro tényleg nagyon kevés

Plusz nem tudnám itthon hagyni a páromat, még három hónapra sem. Egy hét is nehéz nélküle.

2012. febr. 11. 07:55
 14/19 anonim ***** válasza:

Barátnőm egy ilyen hajón dolgozik, már többedszerre ment vissza, pedig utálja.

Az egy dolog, hogy a beledet kidolgozod, mert arra még azt mondanám, hogy talán megéri. Az, hogy 2-3 hónapra nem találtok munkát mert mint előttem írták, minimum fél évre kell menni, egy másik, nem is emiatt beszélnélek le róla.

Viszont az ilyen helyeken olyanok a körülmények, hogy az emberek teljesen kifordulnak magukból. Barátnőm mesélte, hogy rengetegen voltak ott családos emberek, és egyetlen sem volt, aki ne feküdt volna le egy idő után boldog-boldogtalannal. Egyszerűen elveszítenek minden emberi, erkölcsi tartást, azt mondják, az ottani életüknek semmi köze az otthonihoz, és attól ők még nagyon szeretik a párjukat, de el kell hinni, hogy ezek olyan speciális körülmények, ahol nem érvényesek a kinti élet szabályai.

Ez az, amit én soha nem vállalnék be.

2012. febr. 11. 09:59
 15/19 anonim ***** válasza:

"itthon sajnos semmi állást nem találnék...

amúgy az esküvőre kellene kb 2/3a, szóval maradna valamennyi. Plusz a lagzin is kapnánk ajándékot, illetve pénzt.

Szeretnénk nagyon idén. Arról is volt szó, hogy én kimegyek áprilistól, párom meg utánam jön júniustól"

Itthon nem találnál állást? Miért, ha összejön a meló, és elveritek lagzira, utána mi lesz, ha úgysem találsz állást? Az esküvővel minden gond megoldódik, onnantól semmire sem kell pénz?

2012. febr. 11. 10:22
 16/19 anonim ***** válasza:

a szerződések legalább fél évesek ha jól tudom, ha hajó járja a világot. miért nem mentek együtt, rengeteg helyre keresnek személyzetet.

de ne esküvőre költsd már... annak mi értelme.

és 800 euró elég sovány... 1200-1500 szokott lenni legalább.

2012. febr. 11. 11:13
 17/19 anonim ***** válasza:

és az esküvő után mihez kezdesz, akkor is csóró leszel

nem beszéltek nyelveket? nincs normális végzettségetek, legalább egy szakma? akkor elmehetnétek külföldre lakni. de esküvőre gyűjteni amikor csórók vagytok és utána is csórók maradtok, hát egy nagy baromság.

a hajó meg fél éves, legalább. 800 euró nagyon kevés fizetés. együtt kellene mennetek, ha már ennyire egymás s---gébe vagytok bújva 3 éve :D

30N

2012. febr. 11. 11:16
 18/19 anonim ***** válasza:
én mennék hajóra dolgozni de nem azért hogy az ott összegürizett fizu 2/3-át lagzira költsem, ami micsoda? csak egy nagy buli. (már úgy értem hogy egy szerény esküvönek is ugyanaz a célja, mint egy nagy roma lagzinak, csak éppenséggel nagyobb bulit csapnak, az nálam meg fölösleges pénz kidobás).
2012. febr. 20. 11:02
 19/19 anonim válasza:
Menjetek mindketten.
2012. febr. 27. 22:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!