Ti mit lépnétek erre a helyzetre?
Sziasztok. 27 éves felnőtt férfi vagyok. Már több, mint 7 hónapja élek együtt párommal. Nemrég el is jegyeztem. Nagyon boldogok vagyunk együtt, meglepően jó a harmónia köztünk. Rendkívüli módon szeretem és ő is szeret engem. Hosszú távra tervezünk mindketten. Azonban életem eddigi legnagyobb dilemmájával szembesülök nap mint nap ami úgy érzem lassan felőröl mind idegileg, mind lelkileg. Mielőtt párommal összeköltöztem volna, szüleimmel éltem. Néhány évvel ezelőtt felvettem svájci frank alapú hitelt a nyaralónk felujítására. Minden alkalommal segítettem őket pénzzel ahogy tudtam és egész jól ment minden. Aztán apám megsérült a munkahelyén és utánna egy sokkal roszabban fizető állás elfogadására kényszerült. Anyámnak beteg lett a lába és ő mind a mai napig munkaképtelen. Az évek múlásával a svájci frank emelkedett és az adósságok egyre csak emelkedtek. Aztán megismertem páromat, egymásba szerettünk és most már együtt élünk, de a pénzzel gond van. Nem keresek túl sokat és minden hónapban azon kell gazdálkodnom, hogy kinek mennyit adjak. Szüleim minden hónapban számítanak a 40-50 ezer forintra, de ezt ritkán tudom csak adni nekik, mert páromat is kell segítenem aki rengeteget melózik minden nap, hogy elég pénzünk legyen a lakás és az életkörülmények fenntartására. Párom szerint ez így nem mehet sokáig mert ha párkapcsolatban élünk akkor nekem is be kell adnom az egész fizetésemet a közösbe, ha már ő is beadja minden pénzét. Szüleim viszont rendkívül rossz helyzetben vannak. Apám csak 60 ezer forintot keres, ráadásul most megbetegedett. Úsznak az adósságban, jönnek a felszólítások s nagyon úgy néz ki a két ingatlanból valamelyiknek mennie kell. Anyám folyton mondja, hogy nem kérne tőlem, ha nem lenne rászorulva, de sajnos rá van.
Szerintetek mit tegyek ebben az őrült helyzetben? Hova lépjek? Szerintetek mi lenne a leghelyesebb megoldás???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!