Jár a nőnek is a kikapcsolódás? Anyukák ti is egész nap gyereket neveltek, főztök, mostok és takarítjátok a házat?
9,5 hónapos a lányunk. Még születése előtt megbeszéltük, hogy heti 1 alkalommal szeretnék "kikapcsolódni". Ez nem azt jelenti, hogy beülök a kozmetikushoz, vagy bulizok a barátnőimmel, hanem azt jelenti, hogy gyerek nélkül megyek el bevásárolni, ügyet intézni, ruhát túrni a babának stb...
Május és augusztus között kb.: 5 alkalommal vigyázott apa a gyerekre, de azóta szinte soha. Novemberben elmehettem moziba, januárban meg kaptam 3 órát, hogy elmenjek vásárolni. Ennyi! Fodrászhoz is úgy mentem, hogy a dédmama elkísért és tologatta a babakocsit, míg vágták a hajam. Ezzel szemben a férjem tavasztól őszig 7 alkalommal elvitte a kutyát kiállításra (hajnalban indult, késő este ért haza), minden szombaton kutyaóvoda, később kutyaiskola, most az iskola mellett heti 2-3 alkalom őrző-védő képzés.
Ma megkérdeztem, hogy én is eljárhatnék-e annyiszor itthonról, mint ő. Mondtam, hogy én is szívesen elmennék szép helyekre fotózni, mert nekem meg az a hobbim. Erre kiakadt, hogy a kutyakiállítás és iskola nem hobbi, hanem neki az munka. Persze ezt ő is tudja, hogy nem igaz. Ő nem tenyésztő, csak szereti vinni a kutyát kiállításra.
Másoknál is így működik? A gyerek az anyáé? Csak az anyáé? Évekig könyörgött, hogy legyen gyerek, most meg nem akar rá vigyázni soha. Jó nem mondom, hogy soha, mert esténként fél órát, vagy néha egy órát foglalkozik vele, de ennyi. És most, amikor szóvá tettem, hogy sehova nem mehetek - csak úgy, ha viszem magammal a picúrt - kiakadt és megsértődött. Azzal vagdalózott, hogy azért nem tudott rá vigyázni, mert orvoshoz járt, de ezután majd nem megy orvoshoz, meg kezelésre és akkor tud rá vigyázni. Jelzem, hogy az orvoslátogatás és kezelés mellett a kutyájára mindig volt ideje. Ez hogy van?
Abból áll a napom, hogy főzök, takarítok, időnként mosok, bevásárolok, pelenkázok, fürdetek, éjjel felkelek a babához legalább 10x. Ez ismétlődik mindig. Senkivel nem találkozok. Hetente 1-2 alkalommal beszélek telefonon egy barátnőmmel. Ez már mindig így lesz?
Sajnos nem tudtam vele beszélgetni, viszont tegnap leült mellém a határidő naplójával. Egy hónapra előre meg kellett mondanom, hogy melyik napon mettől-meddig akarok elmenni. Be is jelölte a napokat és odaírta, hogy "gyerek".
Szóval felírta a teendői közé, hogy vigyáznia kell a lányára. Azt hiszem ez már haladás. Ma el is tudtam intézni amit akartam :)
Köszönöm mindenkinek!
Ez akkor sikeres volt, örülök neki :)
Jó kikapcsolódást :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!