Kitagadnád a fiad, ha megtudnád hogy meleg?!
Én más oldalról közelíteném meg a dolgot. Konkrétan mi közöd van a felnőtt fiad szerelmi életéhez?
Tudjuk a választ, SEMMI. Akkor milyen alapon tagadnád ki emiatt?
Én konkrétan hülyét kapnék, ha az anyám beleszólna, hogy kivel is jöhetek össze. Az más kérdés, hogy heteró vagyok.
Ez hülység hogy "felnőtt vagy nagykorú"...Magam ellen beszélek most, de igenis szerintem van beleszólása a szülőnek. Mivel szeretnek minket jót akarnak nekünk remélhetőleg. Sztem az hülyeség hogy ha 18 elmúlt az ember "felnőtt"...mert közel sem ettől függ véleményem szerint, hanem onnastól mikor van felelősségtudat és reális döntőképesség az adott emberben. Van ismeretségembe olyan ember aki 38 éves és mindig olyan mint egy gyerek..semmi felelősségtudat, prostizik stb..
18/F
Mindenkiben ott a berögződés, hogy a pasi-nő felállás a normális és kiakadnak ha ez nem jön be.
Nem tagadom, hogy én is dobnék egy hátast a nagy hírtől de akkor is az én gyerekem és ez az egész dolog nem olyan amiről ő tehetne.
Az ember nem direkt lesz meleg. Így alakul.
El tudod képzelni mi zajlik le most benne? Tudja, hogy az emberek nagy része olyan korlátolt még mindig sokan nem fogadják el a homoszexualitást, rengeteg hátrány, bántás, kritika éri őket.
Elég neki ezt lenyelni meg azt, hogy a szüleivel közölje.
Szerintem a legtöbb amit tehetsz, hogy mellé állsz akármennyire is nehezedre esik mert ha a saját szüleire sem számíthat hát igencsak össze fog törni lelkileg.
Most aztán tényleg szüksége van rátok most derül ki mennyire vagytok a szülei.
Végül is ő ugyanaz a gyerek, aki volt nem lett emberileg rosszabb és ez a lényeg. Hogy emberileg milyen.
A szülő legnagyobb öröme, hogy a gyereke boldog és kiegyensúlyozott.
Inkább egy meleg gyerek mellett öregedj meg, mint magányosan arra gondolva, most hol lehet, mi lehet vele?
Talán idővel fokozatosan megismered a párját ha már komolyabb lesz a kapcsolat, és meg kedvelheted a másik srácot.
Őt is anya szülte, akik valószínűleg ugyanígy reagálták le a dolgot. Legalább támaszai lesztek egymásnak.
A gyerek önmagáért van, kölcsönbe kapjuk csupán.
Végy egy nagy lélegzetet és fogadd el, beszélgessetek. Ne söpörjétek a szőnyeg alá a dolgokat mert annál rosszabb nincs, mint a kimondatlan le-reagálatlan feszültség. Tartsátok meg magatoknak házon belül és bízzátok a gyerekre kinek mondja el.
Nekem 21 és 23 éves fiaim vannak.Bár ők heterok,de ha bármelyikük meleg lett volna,tudom anyaként nem tudtam volna olyan könnyedén venni mint a 13 éves kislány..
Az ember könnyen mond tanácsot,és könnyeben elfogadja a nem elfogadott dolgokat amíg nem vele vagy családjával történik..Én mivel nem vagyok benne,így nem is szívesen adok tanácsot,mert fogalmam sincs hogy reagáltam volna egy ilyen helyzetben..
de végig gondoltam.
Mivel csak fiaim vannak,így bennem az a remény van,hogy általuk lesz a családban kedves lányok(menyek) akik boldoggá teszik a fiúkat.Majd unokák,és így létrejön a boldog családkép..Nekem ez a családkép az eszményi..
De ha úgy alakult volna hogy valamelyik fiam meleg lett volna,akkor sem tagadtam volna ki őt.Bár távol áll tőlem ez az élet,szinte semmit nem tudok róla(mivel nem vagyok érintett,így nem is foglalkozom vele,de nem ítélkezem)szóval elfogadnám a helyzetet,igyekeztem volna együtt élni a helyzettel,de egy világ omlott volna össze bennem.Nem csak azért mert az eszmény családi képnek annyi,hanem azért is mert tudnám,hogy mekkora terhet cipelne a vállán.Szerintem egy szülő sem akarja,hogy a gyermeke sok-sok éven keresztül szenvedjen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!