Hogy értethetnék meg a párom anyjával bizonyos TÉNYEKET?
A következő a problémám.Röviden megpróbálom vázolni,de órákig lehetne feszegetni a témát.Tehát,hivatalosan itthon lakom,de pároméknál töltök 3-4 hetet egyhuzamban.A probléma a következő: vettünk 2 kutyát,hely van,időnk van rá,hál' isten pénzünk is van a kutyákra.Viszont a párom édesanyja minden sz*rral tömi a kutyákat,amitől ők rendszerint f*snak,ráadásul nem is túl egészséges fűszeres maradékon tartani 4 és 6 hónapos kölyök kutyákat.(Amstaffok) Amióta megvannak a kutyák,folyamatosan magyarázzuk neki,hogy ne adjon ilyeneket.Először fel is fogta,majd később derült ki,hogy titokban,amikor nem vettük észre adott nekik maradékot,meg olyan ételeket, amiket nem szabadott volna.Kiderült ,hogy amikor 2-3hónapos volt az első kutyi,akkor folyamatosan tejet adott neki,amire külön felhívtuk a figyelmét,hogy ne adjon,mert menni fog tőle a hasa.Persze,így is lett,akkor pedig velünk veszekedett a kedves anyukája,hogy összekakil mindent a kutya. Mi már mondtuk neki szépen,csúnyán szinte mindenhogy,hogy ne etesse semmivel a kutyákat,mert megvesszük mi nekik a nem olcsó prémium tápot,és pont elegendő kaját adunk nekik.
Olyan válaszokat szeretnék,ahol hasonló helyzetben vagytok az "anyóssal" vagy van ilyen nehéz felfogású ember a családban.:) Köszönöm:)
Amig ott vannak az anyósnál (az ö lakásában), addig nem sokat tudsz tenni. (márcsak azért sem, mert semmi jogod sincs megszabni, hogy mit csinálhat és mit nem a SAJÁT lakásában.)
Az egyetlen megoldás, hogy elköltöztök máshová, ahol azt csináltok, amit akartok,ugy tartjátok a kutyáitoak, ahogy nektek tetszik.
Mellekesen ha én lennék az anyós, akkor eleve nem egyeztem volna bele abba, hogy két kutyát is tartsatok az én lakásomban.
nem lakásban vannak,kertes ház...nagy udvar,hátul rendes kennel van csináltatva nekik...kutyaház stb. mindenük megvan.az "anyós" is beleegyezett annó a kutya vásárlásba,ő is szereti őket,csak ilyen érdekesen mutatja ki.Régen is volt kutyájuk (keverék) és azt maradékon tartották és állítólag nem volt baja.De szemmel láthatóan ez ezekre a kutyákra nem igaz,de nem akarja felfogni.
Természetesen az elköltözés a legjobb megoldás,ami júliusban esedékes,de addig valahogy ki kell húzni a kutyákkal és nagyon belefáradtam a vitákba,ezért kérnék tapasztalatokat,ki hogy vészelte át az ilyen időszakokat?
Nálunk dettó ugyanez a helyzet anyóssal és apóssal, csak ők takarékosságból etetik szarokkal a kutyákat.
Mert ugye házőrző az kell, de azt leszarjuk hogy miből fogjuk etetni -.-
Már eljutottunk odáig, hogy a kutyák 9 évesen félig fogatlanul nyers csirke helyett főtt csirkét kapnak, de azon még mindig megy a vita, hogy tán a csontot nem kéne belefőzni.
Anyóst már sikerült leállítani róla, hogy merő eggyüttérzésből teleöntse a kutyák "kajáját" fűszerrel XD
Én letöltöttem egy nagy stóc kutyás figyelmeztetést, hogy mit ehetnek és mit nem. Kinyomtattam, és teleraktam velük a konyhaasztalt. Félig bevált.
Én anyósom nagyon hasonló, de mi nem lakunk együtt. Én speckós tápot adok a kutyusomnak (gabonamentes) és alig tudtam vele megértetni, ha jutalomfalatot ad neki, ne a bolti adja, adjon neki sajtot, virslit, párizsit.
Próbáld meg bekorlátolni és kompromisszumra jutni vele, ha szeretné is őket vmivel etetni, ajánlj neki pár dolgot, hogy mit.
utolsó válaszadó: persze nem csak a fajtatiszta kutyáknak lehet baja a maradéktól,de azokra jobban jellemző.Tőlem adhatna neki maradékot is,ha bírná a gyomra,de szemmel láthatólag nem bírja,mert egyszer f*snak tőle,máskor meg szorulásuk van.Állatorvossal is beszéltünk,ő is elmondta már kedves anyósnak,hogy mi a helyzet,de 1 hétig se bírta ki,h ne adjon nekik fűszeres csirkeszárnyat.(Pláne,h csirkét alapól nem kellene enniük)
Amúgy köszönöm a válaszokat..ki fogunk próbálni mindent,hátha kihúzzák júliusig nagyobb betegség nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!