Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan szokjak le erről?

Hogyan szokjak le erről?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Tudom, hogy kicsit hülye kérdés lesz, de légyszi normális válaszokat! Szóval hogyan szokhatnék le az állandó álmodozásról, meg képzeletgetésekről? Arra gondolok, hogy olyanokról fantáziálok, hogy összejövök azzal a fiúval, aki már több éve tetszik(pedig már beégetett 100 ember előtt is, így esélytelen), illetve, hogy milyen menő vagyok, sok barátom van, énekes vagyok, okos vagyok, modellkedem, van egy álompasim, akivel tök jól élem az életem stb...Tudom, hogy hülyén hangzik, de ezek sajnos mind igazak és a való életben pedig egy kis senki vagyok, csendes, visszahúzódó, félénk. Légyszi ne írjátok, hogy majd kinövöm, mert ennyi idősen már meg kellett volna történnie ennek(a koromat ezért nem írom). Esetleg akinek van valami használató tippje megosztaná?

Előre is köszönöm!

2012. febr. 8. 18:33
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
71%

Én is ezt csinálom. Egyfolytában :) :/

Nem tudom hogy lehet leszokni....

De én már kiskoromban is ilyen voltam. Például órán ha unatkoztam, olyanokat képzeltem el, hogy tűz üt ki, és megmentek egy embert és hős leszek meg ilyesmi :) Pedig lány vagyok.

2012. febr. 8. 18:39
 2/14 anonim ***** válasza:
Én is szoktam álmodozni mindenféléről, pedig nem vagyok fiatal. :)
2012. febr. 8. 18:44
 3/14 A kérdező kommentje:
Nekem is ugyanez,mondjuk én gimiben kezdtem el, de jó, hogy nem vagyok vele egyedül:D
2012. febr. 8. 18:44
 4/14 anonim ***** válasza:

Hehe..én már vénasszony vagyok, mégis megmaradtak ezek a dolgok. Noha nem olyan erőteljesen, mint régen, de mai napig szeretnék "hős" lenni. :)

Szerintem ez azért jó, mert vannak céljaid, és elképzeléseid. Még ha esélytelennek is látod őket. Gondolj csak bele, hogy milyen rossz azoknak az embereknek, akiknek semmi céljuk sincs. Élnek a nagyvilágban, és kész.

Ha ez valamiféle rőt és boldogság érzetet ad neked, akkor nincs vele semmi gond. Én is benne voltam, mégis egészséges ember vagyok. (legalábbis remélem :P)

Egy a lényeg: a valóság és az álmodozás közötti határt mindig tartsd szem előtt.

Ajánlom neked az Eredet c. filmet. Pont erről szól.

2012. febr. 8. 18:47
 5/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Akkor normális vagyok ezek szerint, azt hittem egyedül vagyok csak ilyen "furi".
2012. febr. 8. 18:57
 6/14 anonim ***** válasza:

Első vagyok:

neeem, nem csak te!

Ráadásul volt olyan tapasztalatom, hogy az álmaim sokkal jobbak voltak, mint a valóság. Mert volt olyan dolog, amit mindig elképzeltem, újra meg újra, hol így, hol úgy, és egyszerűen a gondolataimban tökéletes volt, aztán eljött az a pillanat, amikor megvalósult, és a valóság bizony nem volt olyan jó, mint az álmaim :)

De nem azért, mert annyira jónak képzeltem el, és már beleéltem magam, hanem a másik ember reakciója miatt.

2012. febr. 8. 19:00
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

pozitív gondolatok vonzanak be pozitív eseményeket :)

amíg nem nonstop pl tanulás helyett álmodozol, addig miért ne.

30n

2012. febr. 8. 19:08
 8/14 anonim ***** válasza:

Fiatal lány koromban hozzád hasonlóan én is alacsony önértékeléssel voltam megáldva. Tele álmokkal, vágyakkal.

Amint sikerült egy kicsit javítani az önértékelésemen , az álmok, vágyak is valóra váltak.

Az önértékelés javítására a legjobb és leghatásosabb módszer ha megtanulod szeretni és megismerni önmagadat. Elfogadni önmagadat olyannak amilyen vagy! Ez a fajta szeretés nem egyenlő az önimádattal. Gondolj csak bele ha saját magad nem tudod elfogadni, akkor hogy is várhatod el idegenektől hogy elfogadjanak?

2012. febr. 8. 19:18
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

24 éves vagyok, és én is ezt csinálom :)

Szerintem nincs ezzel gond, miért akarsz leszokni róla? Én elalvás előtt szoktam képzelegni, segít, hogy ne azon agyaljak, mi minden történt aznap, így könnyebben alszom el. Unalmas buszutakon is ezt csinálom, igazából csak hagyom, hogy arra kódorogjanak a gondolataim, amerre kedvük tartja :)

2012. febr. 8. 19:41
 10/14 anonim ***** válasza:
Örülj neki, én 40 éves koromra sajnos álmodozni és álmodni is elfelejtettem.
2012. febr. 8. 20:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!