Idegesítenek a szüleim. Mit tegyek?
Nem vagyok az a korán elalvó típus, és a szüleim túl hangosak éjjel. Az nem jó hogy aludjak el hamarabb, mert nem megy. Ötletek?
14/L
"hagyd égve a szobád ajtaját" ez jó :D
Amúgy mindig nyitva van az ajtó.
Ööö..mi lenne, ha egyik délután odamennél anyukádhoz beszélgetni erről? Csak úgy négyszemközt.
Mondd el, hogy nagyon örülsz, hogy szeretik egymást, hiszen szeretsz normális családban élni, viszont a szerelmük fizikai megtestesülésének MINDEN ALKALOMMAL fültanúja vagy. Ami számodra igen kellemetlen, és igazából zavarba hoz. Tapintatosan kérd meg rá, hogy legközelebb kicsit halkabban csinálják a dolgokat! Ennyi.
Felnőtt ember anyukád is, te sem vagy már óvodáskorú. Nyilván tudja, hogy tisztában vagy mindennel, ami köztük zajlik. Nincs ezen mit szégyenkezni, és neked sem ciki ezt felhozni.
A problémák megoldásának a megbeszélés az egyik legalapvetőbb módja.
Köszi mindenkinek, a megbeszélêssel csak az a baj, hogy anyuval nem nagyon tudok ilyen dolgokról beszêlni, mert ha felmerülne a szex, mindig elvörõsödik, próbál témát váltani, vagy szó szerint menekül. Nekem egyébként egyáltalán nem kínos, de mikor látom a zavarát, én is inkább másról beszélnék...
Na jó, azért megpróbálok beszélni vele, ennél jobbat most ûgyse tudok, kivéve persze a csukott ajtôt :)
Én egyszer hallottam csak meg a szüleimet, de én attól sokkban voltam.
Mikor idősebb lettem, meg a bátyám barátnője nyögött ritmusosan, de mint egy gép... :D Az mondjuk vicces volt, délután nem hallottuk a filmet a nappaliban...apu szólt bátyámnak, 1 alkalommal csend volt azt utána megint beindult a gép...:D
Attól, hogy anyud kerüli a témát, te odateheted keményen, "anyu hangosan szeretkeztek és ez engem zavar" Szerintem elgondolkodik rajta. Nem kell köntörfalazni, amikor ketten vagytok szúrd oda neki.
Én is még a szüleimmel lakok, 24 éve házasok, de a 22 évem alatt egyszer sem hallottam őket szeretkezni (pedig tudom, hogy csinálják), pedig a szomszéd szobában vannak.
Én is tudom, hogy nehéz ilyenkor a kontroll, de észnél kell lenni, kompromisszumot kell kötni. Én se visítok, ha itt van a barátom.
Na lényeg az, hogy ha kicsit kettesben vagytok, nyugodtan mondd meg neki egy határozott mondatban. Nem kell erről órákat beszélgetni, ha jó fej akkor tudomásul veszi és halkítanak magukon.
Nem muszaj a szexet felhozni. Azt is mondhatod, pl. egyik reggel,(az sem baj, ha apukad is ott van), hogy "Jaj de almos vagyok! Bocsi de orult zajt csaptok ejjelente, alig tudok aludni egy ideje. Kicsit lehetne csendesebben? Az iskolaban is majd elalszom, alig birok odafegyelni!"
Szerintem ettol is eszrevennek magukat:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!