Ti megengednétek 17 éves lányotoknak, hogy egy hajléktalan szállón önkéntes legyen?
én szociális munkás vagyok...
és nincsenek illúzióim! Valóban vannak diplomás, rendes életvitelű hajléktalanok, akikkel valóban különös módon kibabrált az élet... A többség viszont sok esetben valóban kötekedős, részeges, szellemileg és pszichésen teljesen leépült, sok esetben agresszív, megkeseredett... Gyakran van olyan, hogy megtámadják a szociális munkást, vagy pedig molesztálják szexuálisan...
Szóval ha segítesz valakinek nem szabad, hogy rózsaszín köd lebegjen a szemed előtt, hanem mindenre fel kell készülni..
Irtad, hogy ez egy magán szálló. Ez nagyjából úgy valósul meg, akkor a szociális szakmában, hogy egy civil szervezetet kell elképzelni, ahol valóban meg van a vezető jogosultsága arra, hogy kiket enged be. Így elképzelhető, hogy abban a szállóban, a jobb magaviseletű válogatottabb társaság él.
Vannak állami szállók is természetesen, sőt a többség az!
Arra is gondolnod kell viszont, hogy jönnek a nagy hidegek, ilyenkor szerintem a balhésabb hajléktalanokat is be fogja engedni az intézményvezető, nehogy megfagyjanak.
Nem azért írom, hogy elvegyem a kedved. Ha az én gyerekem lennél elengednélek. Viszont fontos, hogy pontosan tudd mibe vágsz bele, különben hatalmasat lehet csalódni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!