Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek megint atvert a...

Mit tegyek megint atvert a cigivel?

Figyelt kérdés

Sajnos a parom szavara nem adhatok mostmar tisztan latszik.

Mar 9 hos a kisbabank,es En miota tudom,h jon O azota nem cigizek,viszont O is mondta,h nem fog.

Ez ugye mar 1,5 eve tart,es alandoan megigeri,h majd,h a gyerek megszuletik,majd h a gyereknmek a nevnapja lesz majd h bla bla bla.Most is megigerte,h a mai naptol nem cigizik,persze mondanom sem kell,h nem tartotta be,mert mar cigizett.Es akkor azt allitja,h O nem is azt mondta,h teljesen befejezi,hanem,h elkezdi abbahagyni.Azt azert el kell,h mondjam nem 15 eves vagyok,szoval nem vagyok mar olyan tapasztalatlan,de azert alandoan beprobalkozik.

Egyszeruen nem tudok neki hinni,h ezt nem tudja ertem es a gyerekert megtenni akkor mi a fenet keresunk egymas melett?!En letettem mikor megtudtam,nekem sem volt konnyu,de letettem,szoval h nekem sikerult neki is kell,h menjen.Nem hallgat ram,viszont En nem tudok igy vele elni.A kapcsolatunk is egyre jobban megy tonkre,mert nem szeretek egy hamutanyerral puszilgodni,hozza bujni stb.Es nem erti meg,h nagyreszt ez jatszik benne szerepet.

Mit csinaljak?

2009. jún. 1. 10:00
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
6%
15 évesen gyereked van tőle? Együtt éltek? Mond neki, ha nem hagyja abba a cigizést, elhagyod! Ha szeret, meg tudja tenni érted! Egyedül persze nehéz lesz, támogasd ahol csak tudod!
2009. jún. 1. 10:09
 2/18 anonim ***** válasza:
100%

Az előző ugyanilyen kérdésednél már kifejtették:

http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..

2009. jún. 1. 10:34
 3/18 anonim ***** válasza:
100%

A dohányzásról való leszokáshoz az Ő akarata kell,sajnos a tiéd nem elég.Ezt neki kell vagy kellett volna már rég eldöntenie,hogy abbahagyja.Te ismered a párodat,hogy mennyire jellemes,de a leszokás nem jellem hiba.A cigaretta függőség méghozzá nagyon erős függőség tud lenni akkor is,ha sokan tagadják,hogy a rabjai lennének.Én 17 évig dohányoztam,és nagyon nagy akaraterő kellett a leszokáshoz,de nekem kellett akarnom.

Mi a férjemmel mindketten leszoktunk már a tervezett baba előtt 2 évvel,hogy mindkettőnknek kitisztuljon a szervezete.Szerintem ha nem tud vagy nem akar a párod leszokni,akkor legalább úgy dohányozzon,hogy ne okozzon kellemetlenséget nektek,és a gyereknek semmiképpen ne kelljen a füstöt szívnia.Persze téged megértelek,aki nem dohányzik neki gusztustalannak tűnik egy dohányos közelsége,beszélgess erről el vele.Nem védeni akarom,csak ne sorold ezt a jellemhibák közé,mert nem egyszerű a leszokás.Inkább várd meg amíg magától határozza el,és akkor támogasd benne.Ha egyébként jó ember megbízható családszerető akkor legyél türelemmel,már az is valami ha szeretne leszokni.Ígérni pedig ne ígérgesse,mert ez valóban hazugságnak tűnhet számodra.Én meg sem mondtam a családomnak mikor leszoktam,csak feltűnt nekik,hogy nem cigizek.Akkor már 1 hete nem szívtam,de mi csak az udvaron cigiztünk,így ekkor tűnt csak fel nekik.

Remélem lesz a párodban elég kitartás akaraterő.

Sok sikert.

2009. jún. 1. 10:42
 4/18 A kérdező kommentje:

Nem,nem 15 eves vagyok,pont ez az,h mar nem hiszek el mindent amit mond,es az igereteit.

De peldaul most volt egy olyan dolog,h O nem szereti a kave szagat,sot utalja,es a szulei kaveznak,es inkabb feljott a gyerekkel mert hany a kave szagatol,de En nem tudok elmenekulni az O okadek cigi szagatol.De hiaba hozom ezt neki fel,nem erdekli a dolog.

2009. jún. 1. 10:43
 5/18 anonim ***** válasza:
72%
Hát akkor a ti kapcsolatotokban nem a cigi a főbűnös én úgy látom.A párod egy önző ember,aki nincsen tekintettel rád rátok.Szerintem nagyobb bajok is vannak ott mint a cigi.
2009. jún. 1. 10:51
 6/18 anonim ***** válasza:
82%
szerintem hagyjad hagyj cigizzen,de mindig csak erkélyen.mi a pärommal cigizünk,van egy kisfiunk 3 éves lesz.soha egyetlen egyszer sem gyujtottunk rä a lakäsban!mindig kimegyünk az erkélyre.és mäsok is igy tesznek nàlunk.tegye ö is ezt.
2009. jún. 1. 10:53
 7/18 anonim ***** válasza:
66%

Van aki könnyen leszokik a dohányzásról,van aki nem tud leszokni.A párom szíbeteg volt,és lekellett volna szoknia.Én leszoktam a kedvéért,Ő nem.Én is éreztem rajta a cigiszagot,de ugyanúgy megcsókoltuk egymást,mint azelőtt,mert SZERETTÜK EGYMÁST!

Lehet,hogy Neked nem is a cigizés a bajod?Ha már l5 hónapja leszoktál,akkor eddig miért nem zavart annyira?Arra nem gondolsz,hogy a Te magatartásod miatt megy tönkre a kapcsolatotok?Állandóan piszkálod,ez természetesen idegesíti,emiatt még nehezebben tud leszokni.

Elkellene döntened,hogy mit akarsz? Elválni és apátlanná tenni a gyerekedet,vagy együtt nevelni fel?

Keress inkább valami kompromisszumot.Neked is engedned kellene.(csak mellesleg jegyzem meg,hogy amíg nem volt dohányzás elleni kampány,nagyon sokan nőttek fel dohányfüstben,és nem lett különösebb bajuk.Ezzel nem azt akarom mondani,hogy a dohányzás egészséges.)

2009. jún. 1. 11:07
 8/18 anonim ***** válasza:
95%
Mindenek előtt neked gratulálok, hogy sikerült leszoknod, óriási akaraterőd van, és ez nagyon jó. A párodnak ezek szerint nincs - sajnos nem teszi le mindenki ilyen könnyen - valamivel bátorítsd, önts bele erőt, ne veszekedéssel, sajnos ötletet adni nem tudok, mert én nem dohányzom, ismerőseim közül meg többen, és nekik is nehezen megy letenni tartósan, egy embert tudok, aki egyik napról a másikra tette le, úgy, hogy kb. 2 évig dohányzott csak fiatalon. De ne vitatkozzatok, mert az is rosszat tesz a babának, nem csak a dohányzás. Én remélem, hogy sikerül megtalálni a jó módszert, akár vegyetek nikotin tapaszt, vagy kérjétek ki orvos tanácsát ebben.
2009. jún. 1. 11:08
 9/18 A kérdező kommentje:
Kedves 10.53-as koszonom a valaszodat,de akkor Te nem tudod,h mirol beszelek,mert mindketten cigiztek.Igy nem erzitek egymast "budosnek"mert sajnos nekem a cigiszag nagyon is budos,es nem sivesen bujok hozza,h puszit akar adni akkor rosszul leszek a cigiszagtol,de igy nem lehet egyutt elni.
2009. jún. 1. 11:18
 10/18 A kérdező kommentje:
Kedves 11.07-es,eddig is zavart,h elolvastad vna az irasomat,h mar nem mostani problema ez kozottunk.H viszont nem szeretnem akkor nem hiszem,h meg itt lennek,nemdebar?Es nem azon kuszkodnek,h letegye,es ujra rendes parkent bujjunk,olelkezzunk.
2009. jún. 1. 11:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!