Reggel engem a telon a "szundi"-funkció, ami többször ébreszt, üzemmódban ébredek. A párom megtiltotta. Vélemény?
nekem nagyon nehezemre esik, ébresztő megszólalásával rögtön kipattanni az ágyból, ezért 10 percenkét állítom az ébresztőt, tehát 3 szor ébreszt a telom és halkan és egyből kinyomom, tehát nem hosszasan zeng.
A párom kiborult, hogy nem vagyok rá tekintettel, ő még olyankor aludna, meg sorolhatnám.
és kötelez arra, hogy egyszer ébresszen a telom és utána keljek fel.
most bárki, aki nehezen ébred minden reggel, kipattanna az ágyból a párja kedvéért?
vagy úgy kérdezem: változtatna bárki az ébredési szokásain a párja kedvéért ha az igen nehezére esik, tehát nem holmi könnyen megtehető dolog a részéről?
Figyelj, nálam jobban senki nem szeret aludni, és én is baromi nehezen kelek. De muszáj. Nincs szundi meg minden.
Egyszer csörgessen, és vedd rá magad, hogy kimássz az ágyból, felnőtt ember vagy. Engem is a sírás kerülget, ha fel kell kelni, de muszáj.
Menj át a nappaliba, és nyomd be a tévét vagy aludj ott tovább.
Egyébként sokkal kókadtabb leszel, ha hagyod magad 10 percekre visszacsusszanni az alvásba. Meg kell magad emberelni, és kikecmeregni az ágyból.
Azért a 3szor ébresztés szerintem elég sok.
Megmondom őszintén, engem baromira idegesített mindig, ha a párom sokszor szundi-val kelt, mert ő sokkal korábban ment dolgozni, mint én. Utáltam 3szor megébredni, csak azért mert ő mondjuk a második csengés után képtelen volt kimászni az ágyból, és igen, elvártam tőle, hogy szedje össze magát, mert én sem keltegetem őt, amikor az igazak álmát aludja.
Egyébként most nincs ilyen problémánk, megszülettek a gyerekeink, legtöbbször annyira fáradt vagyok, hogy nem ébredek fel, mikor elindul,de ha mégis, sajnos nem tudok visszaaludni. Na olyankor mérges vagyok rá.
Mikor dolgozni jártam akkor 4kor kellet kelni a párom viszont csak fél 7kor, így tekintettel voltam rá és nem állítgattam a szundit.
Most én gyeden vagyok itthon ő ugyan úgy fél 7kor kel és szundizik engem ez nagyon zavar amit már elég sokszor szóvá is tettem, tudom a fél 7 nincs már olyan korán, de én kb hajnal 3tól 5 óráig a babánál vagyok mert nem alszik. É mire vissza aludnék addigra a telefonja sípol.
Szerintem változtatnod kéne, mert nagy bunkóság a másikat nem hagyni aludni csak mert te lusta vagy elsőre ki kelni.
Ha kelek én is szundival ébredek, nehezen. Nálunk a párom kel 5:15kor,nekem elég lenne hétkor,de nekem tök természetes,hogy fölkelek vele,míg ő összekészülődik, én főzök neki kávét,csomagolok kaját!Együtt megkávézunk,ő elmegy dolgozni,én pedig elpakolászok a lakásban, vagy gépezek.
Keressetek valami kompromisszumot!Ami ott kezdődik, hogy a párod megtanulni kérni és nem követelni!
előző kapcsolatomban halálpontosan úgy voltunk mi is, ahogy az utolsó válaszoló!
amúgy a párom nem jár dolgozni, ill. leállása van.
ha jár, ő hamarabb kel nálam.
amikor otthon van, akkor van baj ebből, hogy én szundizok.
ami kompromisszum nekem megfelel, hogy 3 helyett 2 ébresztőt fogok alkalmazni.
és mint említettem, rögtön ki szoktam nyomni, csak akkor nem, ha nem ébredek fel rá.
akkor tovább kell hallgatni.
volt, hogy végigaludtam minden ébresztőt és ha nem keltenek fel, el is kések és olyan volt, mintha abszolut nem ébresztett volna a telom.
ez olyankor van, amikor fullra ki vagyok merülve.
és ilyenek is vannak nem egyszer, tekintve hogy a párom miatt nem tudok korán elaludni, mert késő este van vacsi, késő este még tv, meg sorolhatnám nyüzsgés egyfolytában.
Próbáld összeszedni magad, hogy felkelj az ágyból.
Gondolom, párod azután tiltotta meg, hogy már párszól megkért...?!
Ha neked továbbra sem megy, akkor mondhatja, hogy Te nem vagy rá tekintettel, és igaza lehet... Egy kapcsolat megalkuvásokból áll.
Engem borzasztóan zavarna, hogyha a párom ezt csinálná, mint te. Rosszul alszom, és ha felkelek, nagyon nehezen alszom vissza, és ha még pl. 2 órát alhatnék, önzőség felébresztenie. Amikor olyan van, én is szívem szerint használnám a "szundit", de tudom, hogy engem mennyire idegesítene, ezért nem teszem. Nem vagyok már óvodás, kikelek az ágyból, párom szintén. Szeretem annyira, hogy tekintettel legyek rá, és ő is engem.
Őszintén szólva, ha 2x-i szundira állítaná sem sokáig aludnék vele, (kizavarnám a nappaliba) mert rohadtul irritáló, amikor nem tudom magam kialudni. Nem hiszem, hogy önzőség lenne, mert amikor beteg volt, 3 hétig virrasztottam én is vele, ápolgattam, egy rossz szavam nem volt, sőt, de ez merőben más helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!