Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Könnyű vagy nehéz a gyerekneve...

Könnyű vagy nehéz a gyereknevelés?

Figyelt kérdés

Kívülről nézve nem tudom eldönteni, h melyik.

Ha azt vesszük, h a gyerek egész nap a suliban van, utána meg a tv, meg a videójáték szóraoztatja, akkor a szülőnek szinte semmi dolga nincs vele..

Ha viszont azt, h mennyit nyavalyognak, hangoskodnak, rohangálnak, ki kell elégíteni a mozgásigényüket, meg mindig akarnak vmit. Vannak gyerekek akik leszippantják az ember figyelmét, folyton szerepelnek,meg a középpontban akarnak lenni.Sokszor olyan dologról beszélnek, ami a felnőtteket egyáltalán nem érdekli, vagy minden apró jelentéktelen dolgot bejelentgetnek, meg megkérdeznek, maguktól nem tudnak dönteni piti dolgok felett. Sajnálva nézem amikor a szülők húzzák vonják a gyereküket.

Itt most nem az a kérdés, h szeretik e a gyerekeket, persze h igen, hanem h nem teher ez az egész?

2012. febr. 3. 19:49
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Egyébként sajnos az olyan emberek, mint a négyeske, akik beleremegnek a baba látványába, DE lenézik azt, akinek más az értékrendjük... nos, ő pont ezt az előítéletet adja tovább. Nem lenne szabad.

Szerintem egyébként mindegy, hogy nehéz-e vagy könnyű, hisz az ember többnyire önként vállalja a dolgot.

2012. febr. 3. 21:43
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Sokkal nehezebb, mint gondoltam mikor még nem volt gyerekem. Úgyhogy könnyűnek nem nevezném, de tehernek sem. Merthát mégiscsak belőlem bújt ki, még jó, hogy mindent megteszek azért, hogy normális ember legyen belőle, pedig vannak nehéz időszakok is. Hát ez egy ilyen dolog. Ez valami olyasmi, hogy amikor már van gyereked akkor már ilyenen nem agyalsz, hogy jaj mekkora teher ez nekem, mert visszafordíthatatlanul van, és nincs más választásod.
2012. febr. 3. 21:46
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
A terhesség fizikai nehézség. A kisbabák nevelése az alvásmegvonás miatt fizikai és szellemi megpróbáltatás. A kisgyermek szellemi kihívás. A kisiskolás a tudásodat fogja tesztelni. A kamasz érzelmi síkon tesz próbára. A felnőtt megint érzelmileg fog megterhelni, mert kiderül, hogy amit addig tettél megérte-e. Ha megérte, nem volt teher. :)
2012. febr. 3. 22:56
 14/15 anonim ***** válasza:
88%

Értem, hogy így érzel, hogy idegesítenek, de a saját gyerekeddel másképp lesz. Én is így voltam, más gyereke halálosan idegesített, a sajátomat meg imádom.

De nagyon nehéz a gyermeknevelés, az igaz. Igazából az embernek a célja az én és fajfenntartás. Tehát előbb-utóbb mindenkinek eljön az életében az az idő, amikor vágyni kezd egy gyerekre. Ez biológia. Neked még nem jött el.

Az újszülött: napi 24 óra, nem alhatsz, nem ehetsz, nem zuhanyozhatsz. Segítség nélkül idegtépő.

Kisbaba: már nagyon édes, de még mindig nagyon fárasztó. Sokszor van fenn éjjel, nappal is állandó odafigyelést igényel.

Kisgyermek: hiába van óvodában, a családé a főszerep. És a mai világban elég nehéz a munkát összeegyeztetni a családdal. Eleve nem is nagyon kapsz munkát, ha tudják, hogy gyereked van. Anyagilag is nagyon nehéz emiatt. Videójáték, tévé? Hát ez a kényelmesebb megoldás, de egy valamirevaló szülő inkább beszélget, játszik a gyerekével abban a néhány órában, amit otthon töltenek együtt.

Kamasz: Na, én itt még nem tartok, de biztos, ez is nehéz időszak.

2012. febr. 3. 23:33
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

"Tehát előbb-utóbb mindenkinek eljön az életében az az idő, amikor vágyni kezd egy gyerekre."

Ez nem igaz.

És az sem igaz, hogy a sajátját tuti szeretni fogja - nagyon sokan úgy bánnak a gyerekeikkel, hogy az minden, csak nem a szeretet kifejezése.

Ezzel nem leszek népszerű, de nekem soha nem volt szimpatikus, aki "csak" a saját gyerekét tudja szeretni. Szerintem egy anya attól anya, hogy előítélet nélkül a világon bármelyik gyerekről képes és hajlandó lenne gondoskodni.

2012. febr. 4. 00:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!