Könnyű vagy nehéz a gyereknevelés?
Kívülről nézve nem tudom eldönteni, h melyik.
Ha azt vesszük, h a gyerek egész nap a suliban van, utána meg a tv, meg a videójáték szóraoztatja, akkor a szülőnek szinte semmi dolga nincs vele..
Ha viszont azt, h mennyit nyavalyognak, hangoskodnak, rohangálnak, ki kell elégíteni a mozgásigényüket, meg mindig akarnak vmit. Vannak gyerekek akik leszippantják az ember figyelmét, folyton szerepelnek,meg a középpontban akarnak lenni.Sokszor olyan dologról beszélnek, ami a felnőtteket egyáltalán nem érdekli, vagy minden apró jelentéktelen dolgot bejelentgetnek, meg megkérdeznek, maguktól nem tudnak dönteni piti dolgok felett. Sajnálva nézem amikor a szülők húzzák vonják a gyereküket.
Itt most nem az a kérdés, h szeretik e a gyerekeket, persze h igen, hanem h nem teher ez az egész?
Egyébként sajnos az olyan emberek, mint a négyeske, akik beleremegnek a baba látványába, DE lenézik azt, akinek más az értékrendjük... nos, ő pont ezt az előítéletet adja tovább. Nem lenne szabad.
Szerintem egyébként mindegy, hogy nehéz-e vagy könnyű, hisz az ember többnyire önként vállalja a dolgot.
Értem, hogy így érzel, hogy idegesítenek, de a saját gyerekeddel másképp lesz. Én is így voltam, más gyereke halálosan idegesített, a sajátomat meg imádom.
De nagyon nehéz a gyermeknevelés, az igaz. Igazából az embernek a célja az én és fajfenntartás. Tehát előbb-utóbb mindenkinek eljön az életében az az idő, amikor vágyni kezd egy gyerekre. Ez biológia. Neked még nem jött el.
Az újszülött: napi 24 óra, nem alhatsz, nem ehetsz, nem zuhanyozhatsz. Segítség nélkül idegtépő.
Kisbaba: már nagyon édes, de még mindig nagyon fárasztó. Sokszor van fenn éjjel, nappal is állandó odafigyelést igényel.
Kisgyermek: hiába van óvodában, a családé a főszerep. És a mai világban elég nehéz a munkát összeegyeztetni a családdal. Eleve nem is nagyon kapsz munkát, ha tudják, hogy gyereked van. Anyagilag is nagyon nehéz emiatt. Videójáték, tévé? Hát ez a kényelmesebb megoldás, de egy valamirevaló szülő inkább beszélget, játszik a gyerekével abban a néhány órában, amit otthon töltenek együtt.
Kamasz: Na, én itt még nem tartok, de biztos, ez is nehéz időszak.
"Tehát előbb-utóbb mindenkinek eljön az életében az az idő, amikor vágyni kezd egy gyerekre."
Ez nem igaz.
És az sem igaz, hogy a sajátját tuti szeretni fogja - nagyon sokan úgy bánnak a gyerekeikkel, hogy az minden, csak nem a szeretet kifejezése.
Ezzel nem leszek népszerű, de nekem soha nem volt szimpatikus, aki "csak" a saját gyerekét tudja szeretni. Szerintem egy anya attól anya, hogy előítélet nélkül a világon bármelyik gyerekről képes és hajlandó lenne gondoskodni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!