Könnyű vagy nehéz a gyereknevelés?
Kívülről nézve nem tudom eldönteni, h melyik.
Ha azt vesszük, h a gyerek egész nap a suliban van, utána meg a tv, meg a videójáték szóraoztatja, akkor a szülőnek szinte semmi dolga nincs vele..
Ha viszont azt, h mennyit nyavalyognak, hangoskodnak, rohangálnak, ki kell elégíteni a mozgásigényüket, meg mindig akarnak vmit. Vannak gyerekek akik leszippantják az ember figyelmét, folyton szerepelnek,meg a középpontban akarnak lenni.Sokszor olyan dologról beszélnek, ami a felnőtteket egyáltalán nem érdekli, vagy minden apró jelentéktelen dolgot bejelentgetnek, meg megkérdeznek, maguktól nem tudnak dönteni piti dolgok felett. Sajnálva nézem amikor a szülők húzzák vonják a gyereküket.
Itt most nem az a kérdés, h szeretik e a gyerekeket, persze h igen, hanem h nem teher ez az egész?
Az egyik legkeményebb meló szerintem!:)
Többek közt azért is, mert itt tényleg jónak kell lenned, ami nem könnyű!
Semmi dolga vele? Hát ez nagyon nem igaz. CSAK a szülőnek van dolga vele. Sokáig a szülőtől függ maga a léte is.
És igen, figyelmet igényelnek, de nem mondanám leszippantásnak. Rengeteg szépet és jót tud adni. Sőt sokkal több jót, mint "rosszat"!
szerintem (ne haragudj meg) vagy fiú vagy,vagy lány aki tehrbe esett és el kell dönteni , hogy megtartod vagy nem
DE EGYÉBKÉNT FIATAL VAGYOK NAGYON DE EGY PERCIG SEM GONDOLKOZNÉK EGY GYERMEK AZ AJÁNDÉK , ÉS VAN VELE PROBLÉMA DE nagyon elítélem azokat akik úgy gondolják teher,egy gyrek sohasem teher,rengeteg örömet okoz
Hát, nehéznek nehéz, de nem ezek a dolgok a nehezek, hanem embert nevelni.
Bár én ezt sem tartom olyan iszonyú nehéznek, csak józan ész kell hozzá, akinek ez nincs, annál valóban lehetnek gondok, persze vannak kivételek, de gondolom nem a szélsőséges esetekre gondolsz.
Manapság már nem is értem mit jelent a gyereknevelés. Számomra a legfelháborítóbb dolog, hogy már arról kell rövid adást adni a TV-ben, hogy olvassanak a gyereknek. Komolyan nem képesek arra, hogy ezt megcsinálják??? Nekem ez elképesztő.
A másik meg bár tudom annyira nem ide tartozik, aki gyorsfagyasztott kaját rak az asztalra, berakja a gyereket a TV elé, meg feltakarít kétnaponta egy 1,5 szobás lakásban és akkor, na jó mindegy, inkább nem szitkozódom.
Te biztos gyerek vagy. Nem sértésből mondom. A gyereknevelés nem erről szól. Te vagy a felelős azért, hogy milyen EMBER válik belőle. Amit tőled lát, tapasztal, az épül be a személyiségébe.
Nem könnyű feladat, de enélkül értelmetlen az élet.
A tv meg a videojáték - ha ennyi a szórakozás, akkor az szánalmas...
Nem vagyok gyerek. Iritál a viselkedésük, h rohangásznak, hangoskodnak, folyton figyelmet követelnek...az h milyen emberré nevel szerintem annyira nem nehéz, mert nem hülye a gyerek megérti.
Aki meg nem tudja h teher az még nem sokat tartózkodott együtt gyerekkel, vagy gyerekrajjal, esetleg problémás gyerekkel, akit elcs*sztek a szülei:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!