Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Könnyű vagy nehéz a gyerekneve...

Könnyű vagy nehéz a gyereknevelés?

Figyelt kérdés

Kívülről nézve nem tudom eldönteni, h melyik.

Ha azt vesszük, h a gyerek egész nap a suliban van, utána meg a tv, meg a videójáték szóraoztatja, akkor a szülőnek szinte semmi dolga nincs vele..

Ha viszont azt, h mennyit nyavalyognak, hangoskodnak, rohangálnak, ki kell elégíteni a mozgásigényüket, meg mindig akarnak vmit. Vannak gyerekek akik leszippantják az ember figyelmét, folyton szerepelnek,meg a középpontban akarnak lenni.Sokszor olyan dologról beszélnek, ami a felnőtteket egyáltalán nem érdekli, vagy minden apró jelentéktelen dolgot bejelentgetnek, meg megkérdeznek, maguktól nem tudnak dönteni piti dolgok felett. Sajnálva nézem amikor a szülők húzzák vonják a gyereküket.

Itt most nem az a kérdés, h szeretik e a gyerekeket, persze h igen, hanem h nem teher ez az egész?

2012. febr. 3. 19:49
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
röviden és tömören! ÉDESTEHER! :)
2012. febr. 3. 19:53
 2/15 A kérdező kommentje:
akibem buzog az anyai ösztön annak:)
2012. febr. 3. 19:55
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Az egyik legkeményebb meló szerintem!:)

Többek közt azért is, mert itt tényleg jónak kell lenned, ami nem könnyű!

Semmi dolga vele? Hát ez nagyon nem igaz. CSAK a szülőnek van dolga vele. Sokáig a szülőtől függ maga a léte is.

És igen, figyelmet igényelnek, de nem mondanám leszippantásnak. Rengeteg szépet és jót tud adni. Sőt sokkal több jót, mint "rosszat"!

2012. febr. 3. 19:55
 4/15 anonim ***** válasza:
35%

szerintem (ne haragudj meg) vagy fiú vagy,vagy lány aki tehrbe esett és el kell dönteni , hogy megtartod vagy nem

DE EGYÉBKÉNT FIATAL VAGYOK NAGYON DE EGY PERCIG SEM GONDOLKOZNÉK EGY GYERMEK AZ AJÁNDÉK , ÉS VAN VELE PROBLÉMA DE nagyon elítélem azokat akik úgy gondolják teher,egy gyrek sohasem teher,rengeteg örömet okoz

2012. febr. 3. 20:00
 5/15 anonim ***** válasza:
91%

Hát, nehéznek nehéz, de nem ezek a dolgok a nehezek, hanem embert nevelni.

Bár én ezt sem tartom olyan iszonyú nehéznek, csak józan ész kell hozzá, akinek ez nincs, annál valóban lehetnek gondok, persze vannak kivételek, de gondolom nem a szélsőséges esetekre gondolsz.

Manapság már nem is értem mit jelent a gyereknevelés. Számomra a legfelháborítóbb dolog, hogy már arról kell rövid adást adni a TV-ben, hogy olvassanak a gyereknek. Komolyan nem képesek arra, hogy ezt megcsinálják??? Nekem ez elképesztő.

A másik meg bár tudom annyira nem ide tartozik, aki gyorsfagyasztott kaját rak az asztalra, berakja a gyereket a TV elé, meg feltakarít kétnaponta egy 1,5 szobás lakásban és akkor, na jó mindegy, inkább nem szitkozódom.

2012. febr. 3. 20:00
 6/15 anonim ***** válasza:
86%
Lehet hogy nehéz, de különben nincs kiért élned, nincs miért felkelned. Ezt csak akkor érzed, ha nincs gyereked, de mindenkinek van már a korosztályodból és már épp kifutsz az időből.
2012. febr. 3. 20:02
 7/15 anonim ***** válasza:
80%
Utolsó, azért ez sem igaz. Biztos van, aki így érzi, de van, akinek az a boldogság, ha nem nevel gyereket.
2012. febr. 3. 20:08
 8/15 anonim ***** válasza:
74%

Te biztos gyerek vagy. Nem sértésből mondom. A gyereknevelés nem erről szól. Te vagy a felelős azért, hogy milyen EMBER válik belőle. Amit tőled lát, tapasztal, az épül be a személyiségébe.

Nem könnyű feladat, de enélkül értelmetlen az élet.

A tv meg a videojáték - ha ennyi a szórakozás, akkor az szánalmas...

2012. febr. 3. 20:11
 9/15 A kérdező kommentje:

Nem vagyok gyerek. Iritál a viselkedésük, h rohangásznak, hangoskodnak, folyton figyelmet követelnek...az h milyen emberré nevel szerintem annyira nem nehéz, mert nem hülye a gyerek megérti.

Aki meg nem tudja h teher az még nem sokat tartózkodott együtt gyerekkel, vagy gyerekrajjal, esetleg problémás gyerekkel, akit elcs*sztek a szülei:(

2012. febr. 3. 21:17
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
Ne haragudj, de a válaszodon látszik,hogy nem sok fogalmad van a gyerekekről!
2012. febr. 3. 21:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!