Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Csak én tartom furának hogy a...

Csak én tartom furának hogy a 23 éves húgom összejött egy 41 éves pasival?

Figyelt kérdés
Nem volt még neki barátja soha, de most összeismerkedett egy 41 éves férfival. Van már neki egy 18 éves fia (hát igen ez is érdekes, a fia korban közelebb van a tesómhoz). Amúgy a pasi nem néz ki olyan hűde idősnek (nyilván a 41 még nem öreg) amíg nem tudtam a korát 35 körülinek mondtam volna. Csak hát na, 10 évvel fiatalabb az apukánknál...
2012. febr. 3. 12:18
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
52%
Most ez a divat,úgy látszik...
2012. febr. 3. 13:12
 12/26 anonim ***** válasza:
57%
Egy 23 éves nem feltétlen csitri már. Pont ebben a korosztályban nagyon nagyok a különbségek. Van aki még messze nem érett egy komoly kapcsolatra, van aki már családot alapít és tökéletesen ellátja pl. anyai teendőit is.
2012. febr. 3. 13:14
 13/26 anonim ***** válasza:
28%
A családalapítás, és a gyermekek ellátása nem azt jelenti, hogy valódi felnőtt lett. Még a 23-as korosztály nagy része sem látott eleget az életből, a világból ahhoz, hogy igazán érett legyen az ilyesmire.
2012. febr. 3. 13:21
 14/26 anonim ***** válasza:
69%
egy 23 éves nem csitri már, és igen, nagyok a különbségek, de abban minden 23 éves hasonlít egymásra, h még csak 23 éves. lehet önámítani, h ahhoz képest mennyire érett a gondolkodása, de valójában csak 23 évet élt, egy csomó dolgot nemtapasztalt még egy 40 éveshez képest. a különbség annyi, h van, akinél ez rögtön látszik, van, akinél csak kicsit később derül ki. ha nagy a szerelem, akkor ez nem probléma, mert a férfi ezzel együtt, így fogadja el. de aattól még tény. én is azt hittem 23 évesen, h érettebb vagyok a koromnál. valamilyen szinten így is volt, de azért ez ebben a korban jórészt csak elmélet, a dolgok jelentős hányadával a gyakorlatban még nem találkoztam, nem éltem át, csak gondoltam róla valamit... eltelt 10 év, és ha most visszatekintek akkori önmagamra, már tudom, hogy helyén volt ugyan az eszem és a szívem, de azért a mai fejemhez képest csekély tapasztalatom volt az életről.
2012. febr. 3. 13:23
 15/26 anonim ***** válasza:
70%
Nekem nem furcsa, az én férjem is közel 20 évvel idősebb nálam, és mindenki "haragszik ránk" hogy működik a házasságunk, senki nem bírja felfogni. Hát, ez van.
2012. febr. 3. 13:30
 16/26 anonim ***** válasza:
54%

Ha 26 lenne, már végképp kevesen akadnának fenn a dolgon, mert a 26 évesnek meg már illik megkomolyodni, lassan gyereket vállalni stb. És csak 3 év a különbség. Kérdem, mi történik abban a három évben, amitől ekkora változás lenne?

Nem állítom, hogy a 23 évesek többsége alkalmas lenne családalapításra, de azt kijelenteni ex catedra, hogy nincs köztük egy sem, aki érett rá, az szerintem túlzás.

2012. febr. 3. 13:45
 17/26 anonim ***** válasza:
71%

Palm, szerintem te félreértesz minket, annyira mereven véded az álláspontodat, h meg sem hallod a véleményünket.

én pl nem azt mondtam, h 23 évesen tilos gyereket szülni, mert képtelenség jó anyának lenni. csupán azt állítottam, h egy 23 éves nő nem minden esetben tud egy 40 éves férfi szellemi társa lenni, és talán (talán!) nem szerencsés a párosítás. minden eset egyedi, nincs sikerrecept, de több jövőt jósolnék mondjuk egy 23 éves nő és egy 28-30 éves férfi házasságának és családalapításának, első házassággal, mindkettőjük számára első, közös gyerekkel, mint egy 23 éves lány és egy elvált, kamasz fiúval rendelkező férfi próbálkozásának. szerintem belátható, h miért gondolom így. persze ez is elmélet, a gyakorlatban láttunk ellenpéldát mindkettőre. de nagyvonalakban azért ez a helyzet, a többi inkább az üdítő kivétel.

2012. febr. 3. 13:55
 18/26 anonim ***** válasza:
85%

Kedves Legutóbbi válaszadó,

talán Te sem olvastad el tökéletesen azt a bekezdést, amit pár hozzászólással följebb írtam, és ha nem is szó szerint, de nagyjából fedi, amit Te is leírtál.

Idézem:

"Egyébként pasija és nője válogatja. Nehéz erre csak számadatok alapján mit mondani, végül is 18 év van köztük, ez elég sok, de azért szerintem nem irreális. Szerintem ne izguljatok ezen túl sokat, elvégre a húgod felnőtt nő már, nem tini, nem kisgyerek, hogy félteni kelljen a ballonkabátos cukrosbácsiktól. ;)

Az a kérdés, hogy sikerül-e összehangolni az igényeiket minden tekintetben: a szerelem, szex, anyagiak, időbeosztás stb. terén. Ha igen, és mindkét fél részéről igazi érzelmekről van szó (szeretet, szerelem és tisztelet), akkor az életkoruk pusztán két adat. :)"

Szerintem ne menj át személyeskedésbe arról, hogy védem az igazam. Ebben a diskurzusban egyébként sincs "igazam" meg "nem igazam". Ezek nagyon változó emberi kérdések, soha nem fekete vagy fehér a megoldás sem. Pont erre próbálok rámutatni, szemben azzal, aki szerint egy 23 éves sem alkalmas és érett ilyesmire.

Üdv!

2012. febr. 3. 14:11
 19/26 anonim ***** válasza:
65%
a kapuzárási pánik tipikus esete
2012. febr. 3. 14:12
 20/26 anonim ***** válasza:
69%

Mostanában sok ilyet látok.Nekem furcsa,mert én 20vagyok,szüleim 41évesek.El nem tudnám képzelni,hogy ilyen korúval legyek együtt.

Van egy 19éves barátnőm,az ő barátja 30éves.Szerintem ez is sok.

2012. febr. 3. 14:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!