A páromnak egyetlen szokása van amivel meg tud őrjíteni, de azzal nagyon. Miért kell minden sztorit ugyanazoknak az embereknek, vagy nekem 50-szer elmondani. Pl. gyűjtöm az autómodelleket, retróautókat. Ahányszor átjön hozzánk annyiszor elmondja az összes autóról a saját sztorijait. Ha egy héten kétszer jön át, akkor kétszer kell meghallgatni. Vagy ezelőtt 15 évvel járt mint sofőr kirándulóbuszokkal külföldre. Ezeket a sztorikat rögtön előhozza, ahányszor meglát valami külföldi hírt a híradóban, vagy máshol a tévében. Már szinte el tudnám mondani a sztorikat szóról szóra. Amikor meg a 30-adik elmondás után látja rajtam, hogy unom, akkor nem az a reakció, hogy ja ezt már mondtam neked, hanem az, hogy akkor ezután nem mondok inkább semmit. Próbáltam, hogy szólok neki, hogy ezt már hallottam, de akkor is csak azt mondta, hogy akkor többet nem mond semmit. (Mint egy óvodás). De hát az ember a 30-adik meghallgatásra már nem tud úgy figyelni, mintha először hallaná. Én meg tudom jegyezni, hogy kinek milyen sztorit meséltem már el, és többet annak az illetőnek nem mesélem el. Legfeljebb olyan társaságban, ahol vannak, akik még nem hallották. Nem ez lenne a jó hozzáállás? Másnak is van ilyen párja, ismerője, valakije? Mit lehet ezzel kezdeni? Mert sokadik elmondásra már nem tudom eljátszani, hogy érdekel a sztori, ahhoz valami színészi képesség is kellene. Amúgy 42 éves.
Úgy megakadt a szemem a párom szón, meg hogy hetente megy. Ez azt sugallja esetleg hogy nős? Mert akkor azért mondja mert Te még meghallgatod, az asszony már nem. Egyébként ilyenkorban szoktak a pasik kapuzárázi pánik meg életközepi válsában lenni, ilyenkor megnő a tesztoszteronszintjük és nincsenek tisztában dolgokkal valamint alvászavar és az emlékezet gyengülése jellemző tünet.
Ha van rá energiád hallgasd, amugy meg én kidobnám. 42 évesen ne járkáljon "át".
2012. febr. 3. 10:49
2/12 A kérdező kommentje:
Nem nős. Csak még nem költöztünk össze. Most keressük a megfelelő albérletet.
Azt mondod kapuzárási pánik. Lehet, de mégsem kezdhetek 20-as férfiakkal, én is már 35 vagyok, és özvegy.
2012. febr. 3. 10:55
3/12 anonim válasza:
Ezt miért nem vele beszéled meg?? Valahogy diszkréten, hogy szívem annyiszor meséled ezt, nem kell mindenről sztorizni, csak beszélgessünk inkább. Huszadszorra is ugyanazt hallgatni már rohadt unalmas lehet...
2012. febr. 3. 10:58
4/12 A kérdező kommentje:
Már írta, hogy miért nem tudom vele megbeszélni.
"Próbáltam, hogy szólok neki, hogy ezt már hallottam, de akkor is csak azt mondta, hogy akkor többet nem mond semmit." Ennyi megsértődik. Ezek után még mit próbáljak meg vele megbeszélni?
2012. febr. 3. 11:00
5/12 anonim válasza:
első vagyok. Hát az a baj h a kor előrehaladtával ez csak rosszabb lesz....
Elképzelhető még h rossz szokás.
2012. febr. 3. 11:05
6/12 A kérdező kommentje:
Kedves első. Akkor szerinted melyik korosztállyal kellene kezdenem? Mert szerintem pont a negyvenesek lennék a korban hozzám illők. De ilyen szokásokat nem tudok tolerálni, ezzel csak megőrjítenek, és a végén kapnak egy idegroncsot. Ha szerinted a korral ez csak rosszabb lesz, akkor nekem végem. :(
2012. febr. 3. 11:08
7/12 lizzi77 válasza:
Hát nem tudom, nekem a nagyim csinált ilyeneket , a halála előtt 1-2 évvel...újra és újra ugyanazokat a sztorikat mesélte, de egyébként tiszta volt a tudata.Nem lehetséges, hogy a korai demencia jeleit mutatja?DE az is lehet, hogy így akarja magát a középpontban tartani, mert egyszerűen üres az élete, és képtelen ezt elfogadni.Az első esetben orvos, a másodikban lapát.
2012. febr. 3. 11:13
8/12 anonim válasza:
A korosztály jó, csak az alany nem.
Első.
:-)
2012. febr. 3. 11:20
9/12 A kérdező kommentje:
Köszi első. :)))
2012. febr. 3. 11:25
10/12 anonim válasza:
Albérletben élek és a lakótársam éppen ilyen mint a párod. Ő is elmeséli ugyanazt a sztorit egyszer, kétszer, tízszer és nem veszi észre magát. Nekem az a furcsa még, hogy mindig jót röhög a saját történetein, pedig egyszer átélte és még kb. százszor elmesélte. Ha viszont már unom akkor mindig belekérdezek a történetbe, - hogy ez az a sztori amikor.....? és ilyenkor nem mondja végig. Mondjuk ő nem szokott ezen besértődni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!