Én vagyok túl konzervatív a gyereknevelés terén? Vagy csak a szomszédaim furcsák?
A szomszédaimmal nem rossz a viszonyunk, de igazából nem járogatunk át egymáshoz meg semmi ilyesmi, ezért is furcsállom a gyerekeik viselkedését...
Például már nem egyszer előfordult, hogy csak úgy köszönés, kopogás, csengetés nélkül egyszerűen bejöttek a házba, benéztek a hűtőbe, közölték, hogy éhesek stb. Olyan hét év körüliek csinálnak ilyet. A múltkor meg bújócskázott több gyerek az utcán én pont kint voltam a kertben és megkértek, hadd bújjanak el a házunkban. Erre azt hittem hanyatt dobom magam, vagy természetesnek kellene lennie, hogy a házam beletartozik a gyerekek játszóterébe? Végül is én azt mondtam szerintem nem szabályos, úgyhogy inkább nem bújjanak be a házba, akkor meg a garázsba akartak menni. Ők meg olyan 9 év körüliek voltak. Nem rég új család is költözött az utcába, mikor bemutatkoztak, akkor a szülei majdnem a kertemben felejtették a gyereket, az meg mondta, hogy gyerünk be a házba. Mondom: Tudod, ki lakik ott? Nem, de menjünk.
Én nem akarok átjáróházat csinálni a házból.. Ha lenne kis gyerekem, akkor még érteném, hogy jönnek a barátai, de nincs, a fiam már kirepült, nem a játszópajtásairól van szó.
Még fiatal vagyok, szerintem modern is, de nekem nagyon furcsa ez, hogy a gyerekek bemászkálnak hozzánk csak úgy... Valahogy magamra sem emlékszem, hogy én is csak úgy hűtőbe nézegettem volna, vagy akár bementem volna csak úgy, akárkihez az utcában és a lányom sem volt ilyen. Hogy van ez?
Köszönöm a válaszokat! Én is azért csodálkoztam, mert több helyen laktunk, és most tapasztalom először. A lányom nagy barátnőzős volt, de csak vele együtt jöttek a barátnői, sőt eleinte még be se jöttek, ha csak beszaladt valamiért, várták az ajtó előtt, gondolom ő is így viselkedett máshol. A fiam annyira nem járt el, de ő is csodálkozott mikor meséltem neki, hogy bemászkáltak a gyerekek, szerintem neki sem volt természetes annak idején.
Csak azért csodálkoztam, hogy akkor most velem van-e a baj, mert nem is egy család gyerekei, hanem az összes az utcában ilyen. Eléggé új rész ez, most költözgetnek ide sorban, szóval nem is olyan régi bejáratott kapcsolatok ezek náluk sem.
Nem tudom, lehet jó lenne szólni a szüleiknek, hogy meg kellene nevelni a gyerekeket, bár biztos csak megsértődnének, hogy mit kotyogok bele, inkább csak bezárkózok, annyira csak nem neveletlenek, hogy a kerítést is megmásszák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!