Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Én vagyok túl konzervatív a...

Én vagyok túl konzervatív a gyereknevelés terén? Vagy csak a szomszédaim furcsák?

Figyelt kérdés

A szomszédaimmal nem rossz a viszonyunk, de igazából nem járogatunk át egymáshoz meg semmi ilyesmi, ezért is furcsállom a gyerekeik viselkedését...

Például már nem egyszer előfordult, hogy csak úgy köszönés, kopogás, csengetés nélkül egyszerűen bejöttek a házba, benéztek a hűtőbe, közölték, hogy éhesek stb. Olyan hét év körüliek csinálnak ilyet. A múltkor meg bújócskázott több gyerek az utcán én pont kint voltam a kertben és megkértek, hadd bújjanak el a házunkban. Erre azt hittem hanyatt dobom magam, vagy természetesnek kellene lennie, hogy a házam beletartozik a gyerekek játszóterébe? Végül is én azt mondtam szerintem nem szabályos, úgyhogy inkább nem bújjanak be a házba, akkor meg a garázsba akartak menni. Ők meg olyan 9 év körüliek voltak. Nem rég új család is költözött az utcába, mikor bemutatkoztak, akkor a szülei majdnem a kertemben felejtették a gyereket, az meg mondta, hogy gyerünk be a házba. Mondom: Tudod, ki lakik ott? Nem, de menjünk.

Én nem akarok átjáróházat csinálni a házból.. Ha lenne kis gyerekem, akkor még érteném, hogy jönnek a barátai, de nincs, a fiam már kirepült, nem a játszópajtásairól van szó.

Még fiatal vagyok, szerintem modern is, de nekem nagyon furcsa ez, hogy a gyerekek bemászkálnak hozzánk csak úgy... Valahogy magamra sem emlékszem, hogy én is csak úgy hűtőbe nézegettem volna, vagy akár bementem volna csak úgy, akárkihez az utcában és a lányom sem volt ilyen. Hogy van ez?

2009. máj. 30. 19:45
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos a gyerekek közül sokan úgy nőnek fel, mint a réten a gaz, nem neveli őket senki, nem tanítják meg az illemre, alapvető emberi normákra, mert már soknak a szülei se tudnak viselkedni. Nekem két nagy kamasz fiam van és bizony gyakran kellett megkérnem a fiaimat, hogy legyenek szívesek szóljanak a barátaikat, hogy a hűtőnkben a kaja a miénk, nekik oda nincs bejárásuk. Kicsit kínos ez a dolog, de az otthonunkban a határokat nekünk kell megszabni, ha a gyerekek szülei elfelejtették ezt megtanítani.
2009. máj. 30. 22:11
 12/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Én is azért csodálkoztam, mert több helyen laktunk, és most tapasztalom először. A lányom nagy barátnőzős volt, de csak vele együtt jöttek a barátnői, sőt eleinte még be se jöttek, ha csak beszaladt valamiért, várták az ajtó előtt, gondolom ő is így viselkedett máshol. A fiam annyira nem járt el, de ő is csodálkozott mikor meséltem neki, hogy bemászkáltak a gyerekek, szerintem neki sem volt természetes annak idején.

Csak azért csodálkoztam, hogy akkor most velem van-e a baj, mert nem is egy család gyerekei, hanem az összes az utcában ilyen. Eléggé új rész ez, most költözgetnek ide sorban, szóval nem is olyan régi bejáratott kapcsolatok ezek náluk sem.

Nem tudom, lehet jó lenne szólni a szüleiknek, hogy meg kellene nevelni a gyerekeket, bár biztos csak megsértődnének, hogy mit kotyogok bele, inkább csak bezárkózok, annyira csak nem neveletlenek, hogy a kerítést is megmásszák.

2009. máj. 30. 22:56
 13/15 anonim ***** válasza:
85%
Lehet, hogy más szülőt is zavar ez a viselkedés. Szólj rá nyugodt, de határozot hangon a gyerekekre. Hivatkozz a szavaidban arra, hogy amit kérsz, általánosan elfogadott norma. Hátha sikerül valamennyire alakítani a most formálódó szokásokat. A kuulcs és a kutya jó ötlet.
2009. máj. 31. 01:33
 14/15 anonim ***** válasza:
8%
Ha a többiek megengedik, akkor Te lógsz ki a sorból. Tudod, az a normális, amit a többség annak tart.
2009. máj. 31. 12:21
 15/15 A kérdező kommentje:
Azt nem tudom, hogy a többiek megengedik-e, vagy mit szólnak hozzá, mondom nem vagyunk olyan nagyon szoros kapcsolatban, így nem is járok hozzájuk kérdezősködni, vajon oda is bemászkálnak-e és mit szólnak hozzá. Arra utaltam, hogy nem csak egyetlen család gyerekei jelentek már meg nálam. Mindenesetre érdekes, a lányom most itthon van, mesélte, hogy a múltkor az egyik csak úgy bejött, hogy most pisilni fog, de akkor ő hazaküldte. Szembe lakik velünk, kb. 40 méterre és nálunk akart pisilni. Hát legfeljebb nem fognak szeretni, egy csapat neveletlen gyerek úgysem fog hiányozni az életemből.
2009. máj. 31. 19:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!