Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ér ennyit egy munkahely?

Ér ennyit egy munkahely?

Figyelt kérdés

A helyzet az, hogy olyan november közepe óta nagy csomók vannak a lábamon. A pontos okát azóta is vizsgálják, néha már jobb volt, most megint ott tartok, hogy már alig bírok járni... Lassan lerobbanok és mindig rémisztgetnek, mitől lehet...

Táppénzre természetesen nem mentem, mert nem olyan időket élünk. Hétfőtől nagyrészt szombatig dolgozom, most épp 3 műszakban, és sok elküldés van, pláne nem mertem otthon maradni. Ám most úgy néz ki, mégis..

Párommal mindketten ott dolgozunk és mindkettőnk bére kell , hogy megéljünk, albiban vagyunk.

Párom egész eddig hajtogatta, menjek táppénzre, ennyit nem ér a munka... Ugyanakkor, mivel munkába jártam, itthon több minden rá maradt, mivel mondta az orvos, ha már nem vagyok táppénzen, otthon minél többet pihenjek. Párom meg olyan, hogy eleinte azt mondja, persze pihenjek, de mikor rájön, hogy ez neki jár plusz munkával, káromkodik, szitkozódik... Plusz apámtól is félek, aki irtóra leb*szna, ha emiatt kirúgnának, előadnák, hogy ok nélkül maradtam itthon.

Pedig tényleg az van, hogy lassan lábra sem bírok állni... :(

22L

2012. jan. 30. 17:05
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
Azért küldtek el, mert elmentél táppénzre?? Hihetetlen, hogy az ember akár meg is dögölhet, csak dolgozzon :S
2012. febr. 22. 19:52
 22/23 anonim ***** válasza:

Táppénz alatt nem küldhetnek el, csak rendkívüli felmondással, amit erősen meg kell indokolniuk, és általában a munkavállaló javára szoktak dönteni.

Persze ha már megvan az új állásod, akkor nem érdemes pereskedni.

2012. febr. 22. 20:01
 23/23 A kérdező kommentje:

Igen, feltehetően azért, mert a nagy elbocsátások már elmúltak, éppen hogy veszik fel az embereket, csak a héten 800-at. :S Én meg 2 év után mehetek a francba, úgy, hogy soha nem lógtam, a legjobban teljesítettem, mindenki elégedett volt a munkámmal. Ja és 2-3 hónapig betegen jártam be, a lábam majd leszakadt a fájdalomtól, volt, mikor 39°-os lázzal mentem be, szédelegtem és most ez a válaszuk. :(

Más meg hónapokig táppénzen volt kamuból, minden következmény nélkül.

Nem akarom magam sajnáltatni, csak el vagyok keseredve. :(

22-es: Gondolom ez arra nem vonatkozik, ha határozott idejű a szerződésem. :( Legalábbis én így olvastam, határozott idejű szerződéssel a lejárta után még a terhes nőt is kirúghatják.

2012. febr. 22. 20:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!