Párom magának osztja be a munkaidejét, nekem meg a főnököm csinálja a beosztásomat. Ő szeretne hétvégén itthon lenni, nekem meg egyik nap dolgoznom kell, úgyhogy megkértem őt, hogy menjen egy napot ő is hétvégén, így hétköznap egy napot együtt tudunk lenni, de ő inkább a hétvégi pihenést választja. Jogosan esik rosszul, vagy neki van igaza?
Ne haragudj, de azért, mert neked dolgozni kell menned nem várhatod el, hogy ő is elmenjen. Ritka szerencséje van hogy 2 nap otthon lehet és mind a két nap pont hétvége, én sem mennék dolgozni ha velünk lenne így, egymás nélkül is van életünk.
2012. jan. 30. 15:51
2/11 anonim válasza:
Talán nem olyan nagy bűn, hogy egy napot szeretne egyedül lenni.
2012. jan. 30. 15:52
3/11 anonim válasza:
Én ilyen esetben a kompromisszumot keresném. Lehet nekem is jólesik egy-egy nap pihenés egyedül, de azért úgy is osztanák be 1-1 hete, hogy közös 2 nap legyen a pihenőnap.
Ezt szerintem mindkét fél is meg tudja érteni.
2012. jan. 30. 15:57
4/11 anonim válasza:
Nincs igazad, sosem értettem miért kell a nap 24 órájában együtt lenni, és mindent ennek szentségében alakítani.
2012. jan. 30. 16:08
5/11 anonim válasza:
Ehhez ismernünk kellene az előzményeket, mert ha amúgy ritkán tudtok együtt lenni, és ez kivételes alkalom lenne, akkor érthető, hogy rosszul esik. Amúgy nem annyira.
2012. jan. 30. 16:10
6/11 A kérdező kommentje:
Minden nap este 10 után tudunk együtt lenni, plusz hétvégén egy napot.
2012. jan. 30. 16:11
7/11 anonim válasza:
Ha a saját tapasztalatomat veszem figyelembe, akkor azt mondom, hogy nekünk a heti két nap is sok.
Bátyámék egy napot sincsenek együtt. Felváltva dolgoznak, 12 órába.
Ne félj, még meg is unhatod a párodat. :)
2012. jan. 30. 16:20
8/11 anonim válasza:
Elég furán értelmezik egy páran a kérdést.
Logikus, hogy nincsenek együtt a nap 24 órájában, mivel más-más munkahelyen dolgoznak, így hétköznap szinte nincsenek is együtt. Mint írta később a kérdező, hogy csak este 10 után, amikor gondolom, már fáradtak.
Magyarul, ha még 1 napot dolgozik hétvégén is, akkor az egy héten 1 nap, amit közösen tudnak tölteni, esetleg közös programot csinálni.
2012. jan. 30. 19:38
9/11 anonim válasza:
Még annyit teszek hozzá(8-as vagyok), hogy a 3.válaszolónak adok igazat. Próbáljatok meg közös nevezőre jutni, s minden 2.hetet alakítsatok úgy, hogy hétköznap is legyen ő 1 napot otthon, meg hétvégén, a köv. héten pedig a hétvégéje szabad. Így mindkettőtök igényeit kielégítitek.
Egy kapcsolat csak akkor működik, ha mindkét fél érdekeit nézzük, hogy mindkettőnek jó legyen, ez pedig úgy érhető el, ha kompromisszumot kötünk.
2012. jan. 30. 19:42
10/11 anonim válasza:
Feltételezem, hogy a párod nem értelmi fogyatékos. Nyilván ő is tudja, hogy alakíthatná úgy, a szabadnapjait, hogy a tieddel egyszerre legyenek. Ha nem teszi, akkor nem akarja úgy alakítani. A kérdés az, hogy miért nem akarja, illetve, hogy te miért nem akarod. Mindkettőtöknek igaza van, hogy úgy karjátok, és egyikteknek sincs igaza, hogy nehezteltek ezért a másikra. Ha látványosan teszed, azzal aligha fogod megnyerni. Két dolgot tehetsz, és javaslom tedd meg mindkettőt. Egyfelől találj magadnak értelmes tennivalót arra az időre, amikor nincs veled. Másfelől amikor együtt vagytok, az legyen számára egy baromi klassz dolog. Egyszerűen kerülj át abba a pozícióba, hogy te nem függesz a közös időtől, viszont érd el, hogy ő akarja.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!