Mi baja lehet az apámnak velem?
el sem hiszitek milyen jól esik az, hogy tanácsokat kapok Tőletek..
ma 10:33 : igazad van teljesen, egyébként amit írtál hogy valószínűleg irígy rám, van benne valami.. soha nem néz a szemembe akárhányszor a szemébe nézek mindig elkapja a fejét.. ezt se értem miért csinálja, azon is gondolkoztam már hogy fél tőlem, na de a saját gyerekétől??? emlékszem amikor anyám leérettségizet olyan 4-5 éve (most 45 éves) akkor apám folyton piszkálta hogy ő milyen hülye meg hogy úgyse fogja letenni az érettségit... tényleg az lehet a baja, hogy irígy
10:54:
Szerintem temperamentum-függő, hogy hogyan éli meg ezt a dolgot. Amúgy, igen, a normális az lenne, ha örülne a gyereke sikereinek.
De olvasd el még egyszer amit írtam, mert szerintem nem teljesen abban a kontextusban értelmezted, mint amire gondoltam.
Kérdező:
Én megpróbálnék úgy nyitni a helyedben, hogy kikérem édesapám véleményét. Akármivel kapcsolatban, a lényeg, hogy érezze, hogy számít a véleménye; hogy "felnézel" rá, hogy adsz a szavára.
Ezzel csak az a baj, hogy nagyon kétes kimenetelű. Vagy azt kezdi el érezni, hogy
"még mindig megbecsült, és fontos vagyok annak, hiszen a diplomás fiam még mindig engem kérdez"
Vagy rosszabb esetben még jobban nyeregben fogja érezni magát. És végképp "semmirekellő hülye" leszel.
Kerülném az olyan témákat, amik megvalósítást igényelnek. Keresd a tiszta pillanatait. Neked kell tudni, hogy mik azok a dolgok amikről lehet vele beszélgetni, amiben érdemi megnyilvánulást tud felmutatni. Ha olyat kérdezel, amire nem tud válaszolni, akkor "alulmarad" veled szemben, ha meg túl könnyűeket, akkor meg "lekicsinylőnek" fogja érezni.
Én ezt gondolom, de egy pszichológus, biztos jobb tanácsokat tudna adni arra nézve, hogyan közeledj, hogyan kezeld ezt a konfliktust édesapáddal. Mert úgy érzem, ez hosszú "küzdelem" lesz, ahol nagyon nehéz lesz elérni valamit, és pillanatok alatt fog összedőlni minden, ha valamit félreért (márpedig alkeszeknél szokás a szavak kiforgatása, tudom, én apám is alkesz :D).
Szóval, mindenképpen szakembert kérdezz szerintem! És ne feltétlenül magaddal, hanem édesapáddal kapcsolatban, hogy mit kezdhetnél vele, hogy mi lehet a baja veled, hogy mi lenne a módja annak, hogy ezt orvosoljátok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!