Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy tudnám öcsémet a gyámságu...

Hogy tudnám öcsémet a gyámságunk alá vonni?

Figyelt kérdés

12 és fél éves öcsémet szeretnénk a gyámságunk alá helyeztetni. A szüleink élnek, elváltak, de jelenleg is úgy élnek, mintha házasok lennének (10 éve elváltak). Egy házban élnek, nem tudják eladni, Anyám mos, főz Apámra (miközben Apámnak azért van barátnője). Anyám 6 évet tanult öcsém születése után (érettségi, szakma) mondván, hogy jobb körülményeket tudjon biztosítani nekünk gyerekeknek (akkor még én is, hugom is otthon lakott). Azóta is azon a munkahelyen van, ami csak átmeneti megoldás lett, váltani nem vált, pedig hugommal segítettük volna őt. A kérdésre, hogy mi van a munkahelyváltással, csak témát vált, vagy egyáltalán nem válaszol. Jelenleg 50 E Ft-ot keres, családi pótlék, plussz még amit apumtól kap gyerektartás címen. Viszont a nagy ház, amit fenn kell tartani, élelem, ruháztatás teljesen felemészti minden pénzét, öcsémre nem sok marad. Nem is a pénz a legnagyobb gond, hanem hogy nincs vele normálisan foglalkozva. Sem Apám, sem Anyám nem tud rá időd szánni, illetve gondok vannak vele, mint pl. Figyelemzavar, önértékelési gondok, kisebbségi komplexus. Pont az ilyen dolgok miatt, hogy nincsenek a szüleink „rendesen elkülönülve”. Az öcsémről annyit, hogy korához képest, rendkívül okos, de félek, hogy így csak tönkreteszik őt. Semmilyen foglalkozásra nincs beíratva. Hozzáteszem az iskolánál a szakkörök ingyenesek, úszást felajánlottam, hogy fizetem (benzint is, hogy Anyám át tudja vinni a szomszéd városba), de semmi.

23 éves nő vagyok, férjem 29 éves, és szeretnénk az öcsém gyámjai lenni. Annyit, hogy mi Németországban élünk, Stuttgart mellett. Mind a ketten dolgozunk. Férjem gépészmérnök, én asszisztens kórházban.

A válaszokat előre is köszönöm!

2012. jan. 29. 21:00
 1/3 anonim ***** válasza:
Nem sok esély van rá, ha nem nyilvánvalóan veszélyeztetik a gyerek fejlődését, akkor nem sozkták megvonni a szülői felügyeletet. A gyámhivatalnál kell amúgy kezdeményezni.
2012. jan. 29. 22:20
 2/3 anonim ***** válasza:

Semmi esélyetek: egyrészt a gyerek azért nincs elhanyagolva, kap enni, tisztán van tartva, stb., emiatt soha nem fogják elvenni a szülöktöl.

Másodszor, mivel külföldön éltek, eleve nem engedik a gyereket oda, mert utána nem tudják ellenörizni, hogy tényleg ellátjatok-e. Ezen kivül ahhoz, hogy külföldre költözhessen, mindkét szülönek bele kell egyeznie.

Mellékesen a gyereknek nagyon-nagy problémát okozna valószinüleg teljesen más környezetben, más nyelven idegen országban megszokni. Mèg lelkileg egészséges gyereknek is gond, nemhogy olyannak, akinek eleve problémája van az iskolával meg a beilleszkedéssel.

Sokkal többet segitene rajta, ha elvinnék a szülök pszichlógushoz. Az nem árt egyetlen gyereknek sem, hogy a szülei a válás ellenére jól megvannak egymással, és nincsenek haragban.

2012. jan. 29. 22:33
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Én is leginkább a külföld miatt tartottam, hogy kizáró ok lehet.

Nem megkerülni akarom a szüleimet, hanem a beleegyezésükkel akarnám öcsémet kihozni. Nyilván anyám nehezebb dió lesz.

Meg persze nem utolsó szempont, hogy öcsém mit szeretne...;)

2012. jan. 30. 11:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!