Van még valaki ebben a helyzetben? Mindig csak másodiknak érzi magát?
Nagyon unom már, hogy én mindenkinek csak a második vagyok, és soha senki nem segít nekem....
Pedig én mindig mindent megtettem azokért, akiket szeretek.
Páromnak a munka meg a családja az első, és nem én... Mindig kell segíteni apjának, annyjának, mindenkinek, nem mondhat nemet, és nem is mond. De velem soha nem törődik így senki, pedig nem játszom el a mártírt, mert nem követelőzzők soha, hogy velem is foglalkozzanak.Mindig van valami dolga, mindig van valaki akinek kell segíteni, én meg maradok, a munka, a családja, a segíteni valók, aztán ha hazajön a számítógép és utána jövök én.
Miért nincsen olyan ember, akinek mindennél fontosabb vagyok?????
Az egész egy nagy hiába valóság!!
Csak a saját gyerekem lesz az, aki teljes szívéből, elsőként engem szeret...
Állandóan csak várok mindenre, de soha nem lesz semmi jobb.
Miért kell mindent megtenni mindenkiért, értem meg soha semmit, vagy ha igen, akkor is várni kell, a megfelelő időpontra, amikor tud rám időt szakítani....mindenki nyűge-baja után!!!!!!!!!!!
Soha nem vagyok senkinek fontos, mindenki csak az önző kis dolgaival foglalkozik, de miért van ez? Az emberek miért ennyire önzők, ha társas lénynek mondják magukat?
(És a gúnyos megjegyzéseket, légyszi mellőzzük!!)
Nem voltál gúnyos, köszi:)
Csak régebben volt olyan, hogy kiirtam egy hasonló kérdést, és azt a választ kaptam, hogy "magatehetetlen vagy", na az ilyenekre nem vagyok vevő!!!
Sajnos nem ilyen egyszerű a történetünk, és nem is akarom elhagyni, mert ő nem magától csinálja ezt, hogy elhanyagol, hanem a családja zsarolja, mert vagyonosak, és emiatt megy a zsarolgatás, stb. És ha nem segít, akkor kész a krach:(
"Miért nincsen olyan ember, akinek mindennél fontosabb vagyok?????"
Az te vagy. Ne számíts arra, hogy másnak mindennél fontosabb leszel. A legtöbb ember szembekerül ezzel a problémával.
"Csak a saját gyerekem lesz az, aki teljes szívéből, elsőként engem szeret..."
És ő sem tökéletesen, legalábbis nem sokáig. Neki is a második leszel, és ez így természetes.
"Soha nem vagyok senkinek fontos, mindenki csak az önző kis dolgaival foglalkozik, de miért van ez?"
Mindenkinek önmaga az első. Ebben a kérdésben pl. te a saját "önző kis dolgaiddal" foglalkozol, és ezt nem tartod elítélendőnek, egyébként helyesen.
Amiről írsz, az egy olyan probléma, amivel mindenki kénytelen szembesülni. Megoldani nem nagyon lehet, megszokni nagy nehezen.
"De miért nem tudunk a szeretteinkkel karöltve boldogan a jövőbe nézni, és támogatni egymást mindenben???"
Nem vagyunk tökéletesek. Tehát olyan lények vagyunk akik elfáradnak, megéheznek, elszomorodnak stb. Az életünk valósága ennek megfelelően elamarad attól, amilyennek papíron vagy elméletben lennie kellene.
"Miért csak én segítek mindenkinek??? Nekem meg senki"
Ez már konkrétabb probléma. Meg kell szoknod a következő két tényt: először is, nem mindenki egyformán segítőkész. Ha segítőkészebb vagy önfeláldozóbb vagy másoknál, akkor nem várhatod el, hogy mások olyanok legyenek, mint te. Mert különbözőek vagyunk. Egyvalamitől tartózkodj. Mindjárt kiderül, mi az. Nézzük előbb a másik fontos tényt. Ez az, hogy az emberek nem egyformán ítélik meg, hogy mi számít pl. fontos segítségnek.
Nagy téma ez, nézzük a klasszikus, mondhatni tankönyvi példát: a férfi és nő kapcsolatát. A férfi és a nő nem egyformán viszonyul a szívességekhez és ajándékokhoz. Pl. a férfi észreveszi, hogy a nő kezd csalódni benne, és javítani akar a kapcsolaton azzal, hogy szívességet tesz a nőnek. Kitakarít, vagy lemossa a kocsit, és azt hiszi, ezzel a nőt boldoggá tette. Valójában a nőnek egy bók, egy kedves szó vagy egy csokor virág hiányzott. Így a férfi hiába erőlködött, nem ért el semmit. Vagy: a nő szomorú, mert a férje elhanyagolja. Erre reakcióként a férfi még többet dolgozik, hogy több pénzt hozzon haza. Így a nő még szomorúbb lett stb. OK, ez csak egy távoli példa volt, de szerintem érthető, miről beszélek: ha másoknak segítesz, akkor ennek értéke NEM a befektetett munka mennyiségétől függ, hanem attól, hogy azt nyújtod-e valakinek, ami igazából kell neki.
Mármost vannak emberek, akik a következő mítoszban élnek: "Én mindenkinek segítek, mégis levegőnek néznek". Ez annak az embernek a magánmítosza, aki szívességeket tesz azért, hogy aztán a befektetett munkára hivatkozva jogot követelhessen magának arra, hogy szeressék, elfogadják vagy segítsék. Az ilyen erőfeszítés a normális interakciós minták megkerülésére tett, kompenzációs vagy manipuláció jellegű kísérlet. Nem állítom, hogy ebbe a típusba tartozol (nem ismerlek), csak jelzem, hogy érdemes megnézni, nem építesz-e hivatkozási alapot azzal, hogy "mindenkinek segítesz".
Egyáltalán nem biztos, hogy az emberek elvárják tőled, hogy segítsél nekik, vagy ez a legfontosabb, amit elvárnak tőled. Lehet, hogy csak kínos nekik az állandó leköteleződés. Következésképpen amibe te belefáradsz, mert sok erőfeszítéssel jár, azt lehet, hogy leértékelik. Minden rosszindulat vagy önzés nélkül.
Gondold végig, hogy a másokkal való kapcsolatban mit nyújtasz és mit nyújtanak neked, ha leszámítod azt, hogy ki kinek miben segít. Gondold végig, hogy ki vagy és ki vagy mások számára, ha eltekintünk a szívességektől és segítségtől.
Szia!
Próbáld lefoglalni magad, szerintem az lesz a megoldás! Én is hasonló problémával küszködök és a nők ráadásul olyanok, hogy mástól várják a megoldást, az "engedélyt". Tényleg próbálj önállóbb lenni, nekem sem megy még, nem egyszerű feladat, de dolgozni kell rajta! Menj el sportolni, barátnőzni, stb.
Legutolsónak:
Köszönöm, nagyon érdekes dolgokra hívtad fel a figyelmem!!!
Ezeken el fogok gondolkodni, és igen, lehet, hogy túlságosan ráakaszkodom másokra, pedig lehet, hogy nem is igénylik a segítségem. Ha kell valami, akkor megfontolom, hogy segítsek e, de magamtól nem fogok akciózni többet!!!:)
Bocsi tévesen írtam ki, annak a válaszolónak köszönöm elsősorban, aki hosszasan írta le a viselkedésemet!!!
De a többieknek is köszi!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!