Mit tegyek, hogy abbahagyja a dohanyzast?
9 honapos a kisfiunk,es mikor megtudtam,h babat varok abba is hagytam a dohanyzast.
Viszont a parom csak igergeti alandoan,h O is befejezi.
Miota leszoktam En nem birom elviselni a cigiszagot,eszmeletlenul idegesit,utalom a szagat.Ha elsziv egyett En megerzem rajta,a ruhajan,kezen,szajan,es nem vagyok kepes puszilgatni,bujni hozza.
Mar konyorogtem neki,h fejezze be,de csak idopontokat mond,h na akkor meg ekkor,es persze amikor oda erunk a kiirt idoponthoz vmit biztosan kitalal amivel egy ujjabb idopontot mond.Tudom,h h O nem akar leszokni nem tudok mit tenni,de egyszeruen tanacstalan vagyok e teren,mert felek,h a kapcsolatunk is ramegy erre,lehet,h hulyen hangzik,de nem szivesen bujok hozza mert hanyingerem lesz attol a hulye szagtol.O nem akarja felfogni,h nekem ez mennyire rossz,es tenyleg nem is azt mondtam neki,h na akkro holnaptol tegye le,volt ra eddig 1,5 eve es semmi valtozas.Ha nem szolok erte akkor meg tobbet cigizik,h viszont szolok akkor meg csak vitatkozunk rajta.
Mar azon is gondolkodtam,h En is elkezdek cigizni,de nem tudok elszivni egy szalat sem,es megmondom oszinten nem tartom nagyon esztetikus dolognak sem,h egy anyuka tolja a pici gyereket es a szajaban log a cigaretta,ezert bocsanat mindenkitol aki ezt csinalja,nekem ez nem megy.
Mit tegyek,h befejezze a cigizest,es ne kenyszeritsen engem is arra,h visszaszokjam,h O is tudja csinalni.
koszonom a valaszokat
Nalunk is ez a helyzet,h azt mondja,h szeret cigizni,es erzem rajta,h nem akar O leszokni,csak engem probal meg nyugtatgatni,h legyek meg turelmes.
Hiaba mos fogat,hiaba mos kezet,hiaba ragozik En erzem rajta,es nem birom elviselni azt a szagot.
En is nagy bagos voltam,de biztosan az agy is kozrejatszik benne,h miota itt a baba,egyszeruen hanyok tole.
Mondtam mar neki azt is,h valasszon,de akkor jon azzal,h h En szeretnem akkor elviselnem neki,szoval ez egy rohadt ordogi kor.
Persze nalunk sincs cigi a lakasban,sot a gyerek kozeleben sem,de hiaba,h bejon egy cigi utan es puszit ad a gyereknek az a budos szag ott terjeng korulette.
Megveszem a konyvet es elolvasom,es vele is megprobalom elolvastatni.
Koszonom a segitsegeket
Kedves 13.03-as valaszolo!
Koszonom a valaszodat.
Tudod nem vagyunk egyformak,ami engem zavar az lehet,h teged nem es ez igy forditva is igaz.Engem eszmeletlenul zavar az a szag /buz/ ami evvel jar,nem beszelve az egeszsegerol.
Az viszont,h szerelem lenne e h ilyen miatt elhagynam nem tudhatod,hiszen igen is meg tud romlani egy kapcsolat emiatt,hiszen,h nem bujik,olelkezik,ad puszit a masiknak emiatt mert zavarja akkor igen csak kepes a kapcsolat kihulni,es elfaradni az orokos vitak miatt amit a cigi okoz.H meg nem szeretnem akkor nem szulok neki gyereket,illetve meg sem probalom megertetni vele,h ez nekem nem jo,lelepek es ennyi,illetve mar 1,5 eve igy elek,szoval h nem szeretnem akkor hidd el nem itt lennek,de a vegtelensegig szerintem ezt nem lehet csinalni.
Sajnos azt kell hogy mondjam, nem tudsz mit tenni. A lakásban nem dohányzik, tehát tulajdonképpen a ti egészségeteket nem veszélyezteti, csak a magáét. A szag meg zavar, elhiszem, engem is. De most ülj le, gondold át, hogy el tudod-e ezzel fogadni. Mert sajnos így kell őt elfogadni. Ha nem megy, akkor lehet hogy külön kell majd menni. Igazad van, ez megrondtja a kapcsolatot, mint te is írtad.
Akarata ellenére nem tudod rávenni, és ha mindig utalgatsz erre, akkor még jobban ellenáll. Sajna...
Én asztmás vagyok, fulladok a füstben. Egyszer volt egy másfél éves kapcsolatom, a pasi erős dohányos volt. Tudomásul vette, hogy nálam a lakásban, vagy nála ha ott vagyok, nem lehet cigizni, így az erkélyre járt. Engem a ruhán a szaga nem zavart, csak a füst. Így én elvoltam vele. De egy idő után megromlott a kapcsolatunk, vagyis én vettem észre hogy "kiszeretett" belőlem. Ő is nagyon sajnálta és azt mondta, hogya cigi miatt, mert neki a tévé előtt kell dohányoznia... Hát elég szánalmas, de elhittem, hogy tényleg ez a baja. Van ilyen. Azóta próbált párszor leszokni, de nem ment, mert azt mondja, hogy igazából nem akar. Tehát menthetetlen szerintem.
Szerintem egyet tehetsz, nem szólsz. Semmit, még csak viccesen sem. Tudja hogy neked ez nagy probléma, sőt azt is tuja hogy elveszíthet téged. Ha mégsem változtat a hallgatásod ellenére, akkor neked kell dönteni.
30/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!