Szerintetek hogyan kellene bevallanom a dohányzást?
Sziasztok!
Az igazság az, hogy nem sokára véget ér a suli és haza kellene menni, elég sok időt töltöttem fent, ritkán jártam haza és kipróbáltam a cigit... Megtetszett, aztán az lett belőle, hogy minden nap elmegy belőle néhány... Otthon azonban erről nem tudnak, de anyukám dohányzik... Régebben szinte mindent megbeszéltünk, el lehetett mondani neki bármit, mindig azt mondta, hogy ne titkolózzak, de amióta elvált, azóta igazán nem sokat beszélünk és mindig csak a veszekedés van... Az igazság az, hogy szerintem ő ilyet nem is gondolna rólam... Viszont itt a nyár, haza kell napokon belül utaznom, neki is el kellene szerintem mondani... Igazából kételkedem abban, hogy tiltaná (mivel ő is csinálja, elmúltam 18, stb.) csak félek azért a reakciótól és attól, hogy hogyan mondjam el, mikor, milyen körülmények között és hogy ő hogyan reagálna erre...
Szerintetek? Tudnátok ötleteket, tanácsokat adni? Lehetőleg ne leszólást és csesztetést... Köszi szépen előre is! :D
20/F
Őszintén szólva ha vagy olyan nagyfiú és gyenge akaratú, hogy szívjad, legyél elég felnőtt ahhoz is, hogy ezt otthon megmond.
Amúgy nincs ezen mit megmondani. Kimész aztán rágyújtasz. Néznek majd nagyot, te dohányzol? Igen. Ennyi.
Inkabb probalj meg leszokni.
"O is csinalja" - a legrosszabb kifogas
Nem láttam még olyat, hogy ilyenen pasik aggódjanak. :)
Amúgy elsősorban szerintem is idővel azért próbálj meg leszokni - dohányos létemre mondom ezt, de nálam is tervben van.
Simán rágyújtasz ott és akkor, amikor ezt megtennéd amúgy is (persze nem a pl nemdohányzó lakás közepén). Ha megkérdezik, akkor mondod, hogy ez van.
Vagy a másik lehetőség, hogy akkor mondod, hogy "Anya, rászoktam a cigire." és/vagy "Anya, rágyújtok.", amikor már a cigi a kezedben, és épp meggyújtanád..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!