Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Jogosan vagyok dühös apukámra,...

Jogosan vagyok dühös apukámra, amiért azt mondja, vegyek fel diákhitelt?

Figyelt kérdés
nem állunk a helyzet magaslatán anyagilag, de eddig is elvoltunk nélkülözések nélkül. valószínűleg felvesznek államira, mert olyan szakra jelentkezem, ahol előreláthatólag kevés lesz a ponthatár. így igazából csak a megélhetésemre kellene felvenni, jelentősebb plusz kiadás csak a rezsi lenne, lakás van (bár nem a miénk). a lényeg az, hogy engem kicsit bánt a dolog, hogy apukám inkább az én leendő keresetemből akarja állni a plusz költségeket, mint hogy tőlük kapjam meg a támogatást, pedig (ezt apum sem tagadja) végső soron tudnák fizetni. persze ha költségtérítésesre vennének fel, mindenféleképpen fel kéne vennem, de így.. mit gondoltok erről? tudom, még messzire van a cselekvés ideje, de beszélgettünk erről és na..
2012. jan. 28. 18:56
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Diákhitelt csak úgy éri meg felvenni, ha egyszerre nagyobb összeget tudsz majd visszafizetni, mert lehetőség van előtörlesztésre.

Amúgy szerintem apud nem szeretné, hogy adóssággal kezd az életed, mert ha csak pár ezrenként törleszted vissza, akkor akár ez eredeti összeg 2X-sét fizetheted vissza, na meg sokáig kötött leszel.

Ha rezsire kell a pénz, azt diákmelóból is össze tudod hozni.

2012. jan. 29. 00:36
 12/14 anonim ***** válasza:

Diákhitelből nehezen tartja fenn magát.

KÉrdező, menj el dolgozni és estin végezd el. Más is megcsinálja, nem hal bele.

2012. jan. 29. 11:24
 13/14 anonim ***** válasza:

Nincs olyan az egyetemen, hogy esti képzés.

Hát ha nagyon lóvé kell, akkor csináld azt, hogy keresel melót és egyéni tanrendben csinálod az órákat (olyan, mintha levelezős lennél) csak gyakra kéne bejárnod, megy vizsgázni.

2012. jan. 29. 12:42
 14/14 anonim ***** válasza:

Már bocs, de hogyne lenne esti tagozat egyetemen? Nézz utána kicsit, rá fogsz jönni, hogy igenis van!

De levelező tagozat is van, ami mellett lehet teljes állást vállalni, sőt, ma már úgynevezett távoktatás is van, ahol csak a tananyagot küldik ki, és alig kell bejárni.

2012. jan. 29. 15:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!