Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Manapság meddig nem ciki...

Manapság meddig nem ciki otthon élni a szülőkkel?

Figyelt kérdés

21 éves lány vagyok, nincs munkám (természetesen keresek), hostess munkákat elvállalok hogy a saját igényeimnek megfelelően el tudjam magam látni, mert valljuk be egy lánynak sok mindenre van szüksége. Tehát ruhákat, meg egyéb kozmetikai dolgokat, illatszereket, tisztálkodási eszközöket, sőt, mindent magamnak megtudok venni. A szüleim csak a számlákat fizetik (spórolós az egész család, nem pazarolunk semmit) és a kaját amit eszünk. Nem szoktam kérni tőlük soha semmi pénzt, és itthon takarítani is én szoktam (az egész házat), és megcsinálom a ház körüli munkákat is. Főzni is szívesen főznék, hogy ennyivel is segítsek a szüleimnek, csak hát nem igazán tudok :D Pár dolgot igen, azokat szoktam is, de nem vagyok egy konyhatündér, viszont megszeretnék tanulni főzni. Barátom sincs, bulizni sem járok, mert nincs kivel. A barátnőimnek már van komolyabb kapcsolata, és majdnem mindegyik már összeköltözött a párjával, én így kilógok a sorból nagyon, és nincs rám idejük. Az iskolát befejeztem, majd ha találok egy jobban fizető munkát, akkor mellette fogok tanulni mindenképpen.

Na de a lényeg, hogy kicsit már cikinek érzem, hogy a többieknek már munkájuk, pasijuk, közös életük van, és én nagyon le vagyok maradva, mert egyik sincs nekem a fent felsoroltak közül. :/

És feleslegesnek tartom hogy elköltözzek itthonról albérletbe, mert akkor csak a számláimat fizethetem a fizetésemből, másra nem igazán jutna.

2012. jan. 28. 13:39
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem ciki. Én 26 éves vagyok és még a szüleimmel lakom, én is ugyanúgy megcsinálok itthon sok mindent, bár sajnos állásom jelenleg nincs, viszont még felnőttoktatásra járok. (Ami eléggé hátrány az álláskeresésben, mert sok helyen nem tetszik a munkaadóknak, viszont jó szakra járok.) A szüleim támogatnak, amíg nem tudok valahova elmenni dolgozni. A bulizás dolog is hasonlóképpen nincs, mint nálad. És fölösleges dolgokra sem szórom a pénzt.

Szerintem ha valaki nem élősködik a szülők nyakán, mármint hogy nem használja ki őket, ahogy tudja, addig ők is ezt viszonozzák az ilyenféle segítséggel, hogy támogatják a gyereket, míg szüksége van rá.

26/F

2012. jan. 28. 15:43
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Bár sokan nem értenek velem egyet, de szerintem semeddig nem ciki otthon lakni, ha egyszerűen nem tudja az illető megalapozni a jövőjét még egy albérletre sem.

Van egy 32 éves férfi ismerősöm, otthon él, mert munkanélküli, ha volt munkája ki se fizették, vagy alig pár hónap után megszűnt, ráadásul ahol él, borzalmasan kevés a munkalehetőség, Budapestre meg fel se tud menni, mert drága a Volán neki.

Gyűjts egy darabig, ráérsz akkor elmenni, ha biztonságban tudhatod magad nagyjából.

Én 22 vagyok, még tanulok, utolsó évem, van párom, ő is otthon él, pedig 28 éves, de nem akarunk még pénz hiányában belevágni semmi komolyba. (ettől független otthon mindenben segítünk, ezzel nincs gond, még csak teher se vagyunk a szüleinknek)

2012. jan. 28. 16:26
 13/19 anonim ***** válasza:
90%

ma 16:26

Hát azért van egy pont ahol már a felnőtt gyereknek ki kéne repülni a szülői fészekből..

Én imádom mind három gyerekemet,és támogatom,segítem is őket a lehetőségeimen belül.Sosem vártam el sem a fiúktól,sem a lányomtól hogy otthon főzzenek,takarítsanak.Csak 2 dolgot kértem mindig.

1. Tanuljanak,mert magukért tanulnak,nem nekem.

2.A saját szobájuk nekem tabu.Nem megyek be,de tartsák tisztán.

Mégis szó nélkül(és hálás is vagyok érte) az egész lakásban takarítanak,főznek,sütnek,és minden megcsinálnak amire éppen szükség van..

De isten ments,hogy 35-40 éves korukban is a nyakamon legyenek.Azért addigra már illene egy külön életet kialakítaniuk...Mondjuk saját család??

2012. jan. 28. 16:40
 14/19 A kérdező kommentje:
Én tanulnék, és úgy is volt hogy megyek tovább, de most hogy ez az új oktatási törvény életbe lépett, katasztfóra... államira így kevés az esély hogy bekerüljek, fizetni meg nem tudnánk úgysem. :/
2012. jan. 28. 17:18
 15/19 anonim ***** válasza:
80%

Üdv a klubban,kedves kérdező,én is tovább szeretnék tanulni,de így is elég reménytelen a helyzetem,mert nincs túl sok pontom,hát még ha felemelik.És ugyanúgy csóró vagyok.

Szerintem egyáltalán nem ciki a szülőknél lakni.Kb pont ugyanabban a helyzetben vagyok,mint te.22 éves vagyok,se pasi,se barátok,se munka,már jogviszonyom sincs a sulimmal,csak a szakmai vizsga van hátra és ha nem sikerül a felvételi,akkor egy évet ülhetek itthon,amitől nagyon félek.Amég nem találok munkát,addig takarítok,legalább addig sem unom magam halálra a házban egész nap egyedül.Már alig várom,hogy vége legyen ennek a válságnak és újra legyen munka,mert most ez így nagyon gáz.

2012. jan. 28. 17:30
 16/19 anonim ***** válasza:
75%
Ez lemaradt.Én nem mennék albérletbe,úgy vagyok vele,hogy majd ha lesz valakim,akkor repülök ki,végül is ez a normális,most minek menjek egyedül.(előző)
2012. jan. 28. 17:31
 17/19 anonim ***** válasza:
Nem ciki semeddig sem. Itt arról van szó hooogy: Ha az öregjeid szivesen veszik, és önzetlenül szeretnek,illletve jól keresnek, akkor ez egyáltalán nem probléma. Én pont ilyen helyzetben vagyok. Miért ne? Albérletet fizetni plusz költség, ostobaság. Ha nincs feltéve az égvilágon senkid. Ha komoly párkapcsolatod van, akkor nyilván nem anyukáék füle hallatára lihegsz a partnereden, akkor jó a külön hágófészek. Egyébként meg sokakat kivágtak otthonról, menniük kellett, aztán szívják a fogukat irígységükben, hogy van aki tök ingyen otthon van a szüleivel, mert ez az élet rendje a fetebb említett kivételtől eltekintve. Akármeddig lehet, főleg ha soha nem jön össze párkapcsolat az életetdben ilyen olyan okból. A lényeg: Kuss kuss kuss. Senkinek ne mond el,hogy anyádékkal élsz, mert kinéznek. Mond azt ,hogy magad élsz és ennyi. Így nincsenek konfliktusok, és a kutyát nem fog érdekelni,hogy hogysmint.
2012. júl. 28. 20:18
 18/19 anonim ***** válasza:
67%
Én 20 éves fiú vagyok. Mindennek megy fel az ára, nem lejjebb feljebb csak úgy lehetne elköltözni ha pár évre külföldre kell kimenni dolgozni de mivel nekem nincs kint ismerősőm illetve pénzem sincsen így lehetetlen. Albérletbe én SOHA nem fogok elköltözni azért nem mert, bármikor meggondolhatja magát aki adta a lakást és visszamehet én pedig mehetek az utcára. Úgyhogy én is itt lakok a szüleimmel még egy ideig, kb addig amíg nem nyerek a lottón:D:D
2013. jan. 31. 23:30
 19/19 anonim ***** válasza:

Tudom régi a kérdés, de szerintem abszolút nem ciki, otthon élni a szüleinkkel.

Én tavaly költöztem el, mikor a maszek cég nem rendezte a 1,5 évnyi szabadságomat. -150.000Ft zártam.

Nem találtam a közmunkán kívül más munkalehetőséget így BP-en kötöttem ki. Most még elég olcsó a céges szobám így maradok.

De ha mennem kell akkor vissza megyek vidékre, mert mi értelme BP-en laknom mikor 100-120e egy szoba, 170-200e egy albérlet.

És a fizetések 250-300.000Ft tartanak érettségivel és technikusival.

Kifizetnék mindent és ott tartanák, mint vidéken.

2021. szept. 6. 10:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!