Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Elmondjam a barátom anyukájána...

Elmondjam a barátom anyukájának, hogy a fia rendszeres marihuána fogyasztó?

Figyelt kérdés

Már próbáltam lebeszélni többször is, de hasztalan. Most is elment a barátjához, hogy majd "eltolnak egy cigit"...Itt vagyok náluk, de az sem érdekli. Már függő.(szerintem) Most végülis az a kérdésem, hogy elmondjam-e az anyukájának? Úgy érzem, tudnia kellene, de félek, hogy ezzel a barátomat meg elárulom, és eleve bármit mondok, támadásnak veszi, pedig tényleg jót akarok. Nagyon vékony a tetejébe, semmit sem eszik, az alkoholtól simán légzésleállása lehetne, akkor a fűtől...? Mit tegyek? Beszéljek, vagy hallgassak? Mit tanácsoltok?

18L (18F barátnője)

2012. jan. 27. 20:19
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként ha elmondanád az anyukájának, az anyukája mit csinálna?

mármint tudna tenni a dolog ellen?...

Szerintem sajnos nem.

Az viszont nem valami szép tőle, hogy téged kér meg, hogy ne engedd, hogy túl sokat igyon.

Ezzel rád hárítja a felelősséget.

Talán beszéljen addig a fiával, amíg fel nem fogja a korlátait...

De ha amúgy is fontolgatod, hogy szakítasz, akkor meg tulajdonképpen csak jót teszel vele.

Bár öcsémről például tudták a szüleim, hogy füvezik, és bár ők iszonyú vaskalaposak, csak elbeszélgettek vele - de úgy, hogy azt sem tudják, mi a különbség a fű meg a látnokzsálya közt, meg ilyeneket kérdeztek, hogy "mit szívsz?...

hogy-hogy mit? mintha akkora szakértők lennének, hogy arra kíváncsiak, white widow-t vagy orange bud-ot...

Na szóval öcsém zavartalanul folytatta a kis projektjét...

Hát, a te döntésed, minden esetre én az én fejemmel azt mondom, hogy lehet, hogy árulás, de ezzel valami piszkosul sz.r dologtól mentheted meg.

2012. jan. 27. 20:48
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

jaaaaaaa hogy jár pszichiáterhez???

MOST mondd el az anyjának!

különben bele fog őrülni, ezt garantálom.

Szedd össze magad, az ő érdekében!

így teljesen más a dolog, és a gyerek nem is tud róla, de iszonyatos sz.rban van.

Minél előbb hagyja abba a szívást

2012. jan. 27. 20:50
 13/19 anonim ***** válasza:
Akkor egyértelmű hogy irány a pszichiátere. Ne légy félénk elmondani minden információt (súlyától kezdve a betegségeik és a drogfogyasztás rendszerességéig, anyagi részleteket), a dokit kötelezi az orvosi titoktartás, nem lesz ebből semmi baj. Ha tényleg annyira súlyos a helyzet mint amennyire te látod akkor a barátod néhány napon belül kezdheti is a rehabot.
2012. jan. 27. 20:52
 14/19 anonim ***** válasza:

szegénykém. én voltam a második válaszoló és részben az én saram, mert elsőre félreértettem a viszonyt köztetek, azt gondoltam, haverok vagytok. a füves dologgal kapcsolatban tényleg az a véleményem, h maga miatt kellene abbahagynia, erre se te, se az anyukája nem feltétlenül tudja rávenni. h abban reménykedsz, h az anyukája majd odafigyel rá...sajnos egy anya sem lehet állandóan a gyerek sarkában. ha a barátod akar szívni, meg fogja találni a módot rá

amit viszont kettőtökről írtál... nagyon tuskó dolog tőle, hogy otthagy téged az anyukájánál és elmegy füvezni, hogy olyan nyaralást tervezget előtted, ahova még csak el sem hív. ez a fiú nem szeret téged, te jobbat érdemelsz. látszik a hsz-eidből, h törődsz azzal, akit szeretsz. de sajna tőle nem kapod vissza ezt a szeretetet. ne keseredj el. verd ki a fejedből és keress olyat, aki megbecsül.

sok sikert!

2012. jan. 27. 21:03
 15/19 anonim ***** válasza:

ó, hát megint én, 82%, aki ennél a kérdésnél vhogy mindig le van maradva egy lépéssel :D

bizony, a pszichiáter léte/ténye sok mindent megváltoztat. a te barátod nem "social smoker", hanem komoly problémái vannak, valószínűleg nem is ez az egy, de ez is lényeges eleme, nyilván.

mondd el az anyukájának, muszáj tudnia!

kedves vagy, h kiállsz mellette, de szerintem dobd. az, h problémái vannak, nem mentség arra, h nem szeret és lesz.rja a fejedet

2012. jan. 27. 21:09
 16/19 anonim ***** válasza:

Nem küldik rehabra.

Oda akkor küldenék, ha rendőrségi ügy van.

Pszichiáterhez küldik, ahova már jár is.

Csak innentől más lesz kicsit a téma, esetleg kap Elontrilt vagy ilyesmit...

Szóval ne félj, ne a pokol kénköves bugyraiba taszítod, ha szólsz az anyukájának.

Sőt, a háttér ismeretében ez kötelességed az adott helyzetben!

Szorítok Érted!!!

Tényleg inkább keress egy kedves, jófej srácot, akinek nagy mázlija lesz Veled, és talán ki is szúrja majd a szemét, nem úgy, mint a mostaninak...

2012. jan. 27. 21:09
 17/19 anonim ***** válasza:
Mivel írtad hogy viselkedik veled, hogy te nála vagy Ö meg otthagy , inkább elmegy haverokkal szívni,stb... nem lehetsz valami boldog, söt jobb lenne szakítani vele. Én helyedben most per pill. felállnék , elmondanám az anyjának a színtiszta igazságot, és távoznék. Úgy se hozzád való, elárultad, ok, de legalább az anyja tud róla, és tud kezdeni valamit vele!
2012. jan. 27. 21:27
 18/19 anonim ***** válasza:
Alapvető emberi erkölcs hogy a bajban levőket nem hagyjuk magukra. Tehát ha szakítassz is vele, a kapcsolatot se vele, se az édesanyjával ne szakítsdd meg. Segítsdd őt a leszokásban, ha le akar szokni (pszichiátere megoldja), de ha nem akarod a szerelmi kapcsolatot akkor nyugodtan megmondhatod neki hogy annak vége.
2012. jan. 27. 21:35
 19/19 anonim válasza:
Iiiistenem de buta emberek vannak... :D
2017. jan. 30. 21:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!