Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Elmondjam a barátom anyukájána...

Elmondjam a barátom anyukájának, hogy a fia rendszeres marihuána fogyasztó?

Figyelt kérdés

Már próbáltam lebeszélni többször is, de hasztalan. Most is elment a barátjához, hogy majd "eltolnak egy cigit"...Itt vagyok náluk, de az sem érdekli. Már függő.(szerintem) Most végülis az a kérdésem, hogy elmondjam-e az anyukájának? Úgy érzem, tudnia kellene, de félek, hogy ezzel a barátomat meg elárulom, és eleve bármit mondok, támadásnak veszi, pedig tényleg jót akarok. Nagyon vékony a tetejébe, semmit sem eszik, az alkoholtól simán légzésleállása lehetne, akkor a fűtől...? Mit tegyek? Beszéljek, vagy hallgassak? Mit tanácsoltok?

18L (18F barátnője)

2012. jan. 27. 20:19
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
24%
Ha nem akarsz a közeljövőben a temetésére menni akkor szólj a szüleinek... Ez nem kérdés!
2012. jan. 27. 20:27
 2/19 anonim ***** válasza:
45%

honnan veszed ezt a légzésleállás dolgot?

az a baj, h a leveled alapján nem tudom megállapítani, mekkora a baj, mert az az érzésem, hogy hajlamos vagy az aránytalan túlzásokra ld légzésleállás

a helyedben azért latba vetném, h el akarok-e veszíteni egy barátot. ami vaószínűleg nem a füves cigi mellékatása lesz, hanem az árulásé. ha érted, mire gondolok

2012. jan. 27. 20:27
 3/19 anonim ***** válasza:
50%

én elmondanám az érdekében..mert ha valami baja lenne akkor téged vennének elő és te lennél a bajba másrészt te csak jót akarsz neki...és ha majd leszokik akkor lehet ,hogy meg is köszöni...de sajnos arra is felkészülhetel ,hogy a barátod akkor ezért szakítani fog mert ezzel azt hiszi ,hogy beleakarsz szólni az életébe és el árultad...

de legalább az anya megfogja köszönni neked...

sok szerencsét hozzá!!

utóírt: az én volt pasim fűvezett.. és szakítottam vele 2 hét után,szerintem egy pasinak ne egy fű legyen a legfontosabb hanem a család,barátnő és persze a barátok..

15/L

2012. jan. 27. 20:29
 4/19 A kérdező kommentje:
Nem vicc a légzésleállás, anyukája egészségügyi alkalmazott, több példa is volt a barátomnál erre a hajlamra, meg az édesanyja is figyelmeztetett, hogy ne hagyjam, hogy sokat igyon...Tisztában vagyok vele, hogy elhagy esetleg, ha beárulom, de egyszerűen mocskosnak érzem magam a tudattól, hogy ő ott szívja magát hülyére, én meg falazok neki...
2012. jan. 27. 20:32
 5/19 A kérdező kommentje:
Meg azért szerintem parasztság a részéről, hogy minden ismerősének ott van a barátnője, engem meg egy szó nélkül itt hagyott a francba...És ott van körülvéve még egy rakás szingli csajjal is. Amúgy én fontolgatom a szakítást, mert a legjobb barátjának a párja erdélyi, és nyáron menni akarnak, viszont engem meg szeretne itthagyni...És én meg nem fogok 2 hetet itthon eltölteni az esetleges tudatban, hogy ott van körülvéve tök jó csajokkal, és engem meg direkt itthagyott. Gondolom vágyik arra, hogy kiélje magát, meg ilyenek...
2012. jan. 27. 20:35
 6/19 anonim ***** válasza:
100%

1 évvel ezelőtt azt mondtam volna, hogy hogy tehetsz ilyet, ha nem tetszik a menet, hagyd ott, vagy ne áruld el.

22 éves lány vagyok.

nem egyszerű fogyasztó voltam, én voltam ganjamama.

ennyi volt a nevem.

szerintem ezzel mindent elmondtam.

tudom, hogy érvelnek a fű mellett,le sem írom, szerintem lerágott csont.

csakhogy nyáron olyan durva szorongásos tünetekkel kerültem pszichiáterhez, hogy hónapokig kérdéses volt, nem őrülök-e meg.

a THC megváltoztatta az agyam kémiáját és az ingerületátvivésem nem működött túl fényesen.

Ezt nem is részletezném, mert még gondolni sem szeretek az érzésre és a tünetekre.

Nem mindenkinél váltja ezt ki a fű, illetve nem egyformán.

sosem gondoltam rá, hogy bármiért is abba kellene hagynom a füvezést.

onnantól, hogy a pszichiáter (aki egyébként nagyon jófej volt, nem kezdett nekem "hegyibeszédet" tartani miután sírva léptem be a rendelőbe, hogy segítsen rajtam, mert nem tudom, mi van velem...)

A zenészvilágban mozogtam, és voltak "legendák", hogy kit hogy és mii tett tönkre.

Kiderült, hogy több ismerősöm is hasonló problémával került már előttem hozzá...

na figyu mielőtt regényt írnék, én azt mondom, ne te mondd el az anyjának, viszont vele beszélj.

tudom, hogy már próbáltad.

de most indokold is meg.

a fű nem úgy okoz függőséget.

aki azt mondja, hogy THC függő, az csak keménykedni akar.

a fű egy olyan dolog, ami ellen nem tudsz elég súlyos ellenérvet felhozni.

addig, amíg olyasmin nem mész keresztül, mint én.

azt hittem, kamu, hogy ebbe bele lehet őrülni.

rohadtul nem az.

ráadásul 18, gondolom már egy ideje szívja...

a kis hülye.

tudhatná, ha már ennyire májer, hogy az agyad kifejlődéséig nem szívhatsz füvet, mert az okozhat maradandó károkat.

Egyébként meg senkit nem akarok meggyőzni a barátaim közül sem, de amikor látták, hogy mi történik velem, egy kivételével mindenki leállt mindennel.

Sejtheted, hogy elég elrettentő kellett legyen a példám.

Viszont üzenem neki, hogy egyet nagyon véssen az eszébe:

Egy igazi Raszta nem szívja magát hülyére huszonévesen.

a fű csakis az öregek kiváltsága.

az igazán öregeké.

és még valami:

miután (fél év kellett hozzá) kezdtem jobban lenni, kitisztult fejjel átértékeltem magam, a kapcsolataimat, és úgy voltam vele, hogy oké, itt az ideje újra tlálkozni a barátaimmal, aztán aki elfogad, oké, aki nem, az sosem volt barátom.

Kiderült, hogy igazi barátaim vannak.

nem ganjamamát szerették, hanem engem.

sőt, az új (nem ivó, nem cigiző, nem füvező, nem mocskos szájú) lányt sokkal jobban bírják, állítólag még viccesebb is lettem.:)

2012. jan. 27. 20:36
 7/19 anonim ***** válasza:
Ha te, mint a barátnője nem tudsz ellene semmit sem tenni akkor az édesanyja sem fog tudni. Itt nem az anyukának kell szólni, a szülői fejmosás itt már késő, ide már szakember kell.
2012. jan. 27. 20:40
 8/19 A kérdező kommentje:
Utolsó, gratulálok, hogy neked ilyen erőfeszítések árán sikerült.:) De a barátom tényleg hülye, mert ahogy a barátai elkezdték, ő is...Most is itt mászkál az anyja én meg majdnem sírok, mert rohannék elmondani neki, hogy CSINÁLJON VALAMIT, de nem megy...Hát én ebbe beleroppanok..:')
2012. jan. 27. 20:41
 9/19 A kérdező kommentje:
Jár pszichiáterhez, más okokból ugyan, de muszáj neki. Rajtam, és a barátain kívül senki se tud arról, hogy mi folydogál itt, és engem ez így...felemészt, vagy nem tudom. 42 kiló a gyerek vasággyal, és még a tetejébe drogozik is...Én meg itt ülök a szobájában, mint valami cégéres f@sz, és tépelődöm, hogy tenni kéne-e valamit, vagy csak itthagyni a francba...
2012. jan. 27. 20:43
 10/19 anonim ***** válasza:
Szerintem mondd meg neki, hogy vagy segítséget kér a leszokáshoz vagy szakítasz vele. Ha a másodikat választja, akkor mondd el az anyjának, hogy füvezik.
2012. jan. 27. 20:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!