Azt szeretném tudni,hogy van e értelme úgy az életnek,hogy az embernek vannak céljai és álmai,de azokat nem sikerül megvalósítania,mert a sors nem akarja,vagy saját maga szúrja el az életét,vagy valaki más teszi tönkre.És hogy van e értelme úgy egy életnek,hogy az ember 0-24-ig küzd éveken keresztül azért,hogy jobb életet teremtsen magának,de nem sikerül,hiába töri össze magát.Nem akarok öngyilkos lenni,mielőtt bárki ezt feltételezné,csak egy kicsit kiábrándultam és nem tudok hinni.22l
Persze, nem mondom néha jó panaszkodni kicsit, nem baj, hogy idejössz ezt leírni, csak tapasztalatból mondom, nem jó hagyni magunkat belesüppedni az önsajnálatba. :)
2012. jan. 27. 20:25
12/33 A kérdező kommentje:
20:04 Nem értek kudarcok,meg lesz a szakmám,a vizsgáim sikeresek voltak,csak a felsőoktatási törvény miatt vagyok letörve,mert állítólag megemelik a pontokat,a tandíjat is és fogalmam sincs,hogy fogok bejutni egy egyetemre.Munkát kéne találnom,most elsősorban ezen agyalok.Ez az első számú célom.A kicsi alatt mit értesz?
2012. jan. 27. 20:25
13/33 A kérdező kommentje:
20:25 Ebben teljesen igazad van:)
2012. jan. 27. 20:26
14/33 anonim válasza:
NEm olvastam vissza a többieket, de röviden a válaszom:
Értelme nem biztos, hogy van akkor van ha te megtalálod, azaz a céljaid tekintve olyan célok amely a te képességeiddel illetve a mai társadalmi helyzetben reálisan elérhetőek. Bizonyosan sokszor keretek közé szorulsz, meg kell felelned a társadalmi elvárásoknak, meg kell teremtened az életfeltételeket. Szerintem akkor van értelme az életnek ha magadhoz és a körülményeidhez mérten megtalálod azt ami boldoggá tesz.
22l
2012. jan. 27. 20:29
15/33 A kérdező kommentje:
20:06 Köszönöm,hogy biztatsz és az ilyen történetek mindig földobnak:)Csak az a gond van velem,hogy szerintem nálam görcsösebb ember még nem élt ezen a földön.Ez abban jó,hogyha eltervezek valamit,azt akkor is keresztül akarom vinni,ha mindenki más reménytelennek látja.De a párkeresésben is ilyen vagyok.És mindenki azt mondja,hogyha majd valaki be fog toppanni az életembe,minden sokkal könnyebb lesz.Hát...mondanom sem kell,hogy a nap minden egyes percében erre várok és inkább ebben érnek kudarcok.Pedig erre pont nem a görcsösség lenne a megoldás,hanem ki tudja,mi.Legyek boldog.De pont azért várom ennyire,mert nem vagyok boldog.Már arra is gondoltam,hogy összebarátkozok akárkivel az utcán,csak lógjon már velem valaki,még akkor is,ha egy paraszt,sajnos kevés barátom van és azok sem érnek rá.Pedig most nagy szükségem lenne valakire,mégha egy barát is,nem társ,csak valaki,aki elfeledteti velem a gondokat.
2012. jan. 27. 20:33
16/33 A kérdező kommentje:
másik 20:06:Mást nem akarok kitűzni,mert ezt nagyon akarom:)Csak az a baj,hogy félek,hogy lehetetlen,vagy ha nem is az,akkor sokkal később fogom elérni,mint amire számítottam.
2012. jan. 27. 20:35
17/33 A kérdező kommentje:
LFA Biztos a válság miatt van ez.Egyre nehezebb helyzetben van mindenki,én is mindenhol ezt látom.De nem akarok ilyen lenni.
2012. jan. 27. 20:36
18/33 A kérdező kommentje:
20:29 Célok nélkül tényleg nincs értelme,de nekem vannak,így van,csak érjem is el,amiket szeretnék,mert ha nem,akkor nincs értelme.És ettől félek.
2012. jan. 27. 20:39
19/33 anonim válasza:
Kérdező:
a legérdekesebb könyvek mindig akkor születnek, amikor valami válság van az író életében. Nézd utána, abból szerezték az inspirációt, az írást használták arra, hogy kimásszanak a bajból.
Ha mindenki akkor írna, mikor minden rendben van, elég unalmas könyvek lennének. De ez a dalokkal is így van. A "semmi baj" dalokból az összes egyforma, a szenvedős viszont színes és mély. Használd ki. Hozz ki minden rossz helyzetből valami jót.
2012. jan. 27. 20:57
20/33 A kérdező kommentje:
20:57 Köszönöm a válaszod,sok igazság van abban,amit leírtál.Próbálkozom vele,bár én mindig is csodáltam,hogy mások képesek kiírni magukból a fájdalmat.Én mindig a válsághelyzet után tudtam írni arról,amiben voltam.De hátha lesz egy nyugis pillanatom.Holnap egyedül leszek itthon,úgyhogy remélem:)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!