Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Férjem 35 éves. Még mindig...

Férjem 35 éves. Még mindig függne az anyjától?

Figyelt kérdés
Csak néhány hónapja vagyunk házasok, épp babát várunk. Teljesen egymásnak teremtettek minket, alapvetően nincs gond. Csak az anyósomék, akik mindenben segítenek és támogatnak, szavam nem lehet. Az viszont nagyon bosszant, hogy minden nap a férjem a munkahelyéről haza jár ebédelni. Tény hogy ez kényelmes neki, mert 5 percre dolgozi a szülei lakásától, de én akkor is szeretném erről leszoktatni, mert nem tetszik, hogy mama minden nap leellenőrzi a fiacskáját, hogy jól van-e. Szeretnék neki ebédet csomagolni, de elutasítja azzal az indokkal, hogy macerás megenni a munkahelyén. A férjem húga 30 éves, de még mindig otthon él, úgy kezelik, mint egy gyereket. Rettentő sértődés lenne, ha a férjem nem járna haza, és ő békesség kedvéért nem is mond soha ellent az anyjának. Tudom hogy efajta anya-fiú viszony nagyon gyakori, de én szeretnék változtatni, hogy tudnám elérni a férjemnél a változást?
2009. máj. 29. 14:13
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%

Én a barátnőmmel vagyok igy pedig ő már 32 éves

és van két gyermeke

az anyosjelöltömnek az se jó ha énköltözöm oda

meg az se jó ha a barátnőm és a 2 gyerek hozzám

én azt mondom hogy az idő megold mindent :)

A férjednek meg mond meg hogy te vagy az uj családja

és törödjön többet veled veletek :)

2009. máj. 29. 14:20
 2/19 anonim ***** válasza:
59%

Nem értem miért baj, ha a férjed az anyjánál eszik délben.

Akkor lenne baj , ha az anyja ellened uszítaná.

Mint írtad sokat segítenek. Ez is egyfajta segítség.

Szerintem te -nem rosszindulatból írom- kicsit féltékeny vagy. Gondolj a későbbiekre amikor meglesz a babátok! Mekkora könnyebbség lesz az neked ha nem kell még a férjedről is gondoskodnod!

2009. máj. 29. 14:25
 3/19 anonim ***** válasza:
72%
Örülj neki, hogy rendes anyósod van, ilyen dolgokon kár fennakadni. Az anyukájának is jólesik látnia néhány percre egy nap. Ez nem "anyuka-függés", nem vagy te kicsit féltékeny anyós pajtira?
2009. máj. 29. 14:30
 4/19 anonim ***** válasza:
80%

Én alapvetően nem látok abban hibát,hogy haza jár ebédelni ha az kényelmes és praktikus.Abban viszont igen,hogy amint írod a békesség kedvéért nem mond ellent az anyjának.Ez most még kis gondnak látszódhat,de ebből már sok válás volt.

De ezt csak vele beszélheted meg,és neki kell alkalom adtán tisztáznia az anyjával.A Ti életetek a tiétek,és semmilyen segítségért cserébe nem várhatja azt el anyós,hogy ezzel jogot vásárolt az életetekhez.A férjed ne azért tegyen vagy ne tegyen valamit,hogy nehogy sértődés legyen.Ezt le lehet ülni felnőtt normális emberek módjára megbeszélni(már akivel,mert mindenkivel sajnos nem).A segítségnyújtás nem azonos azzal,hogy intézkedünk a másik helyett irányítani akarjuk az életét,és mindenbe bele akarunk avatkozni mindenről tudni akarunk ami a fiatalok magánügye.Ez már teher így.

Tudatosítsd a férjedben,hogy Ti már külön család vagytok,és az legyen a legfontosabb neki,hogy a feleségét meg ne bántsa,hogy Ti boldogok legyetek együtt.Az anyukáját meg tisztelje szeresse,de bizonyos határokon belül,és az egészséges távolságot meg kell tartani.

Ő már nem kisfiú nem a mama szoknyája alatt a helye,és nem kell anyucinak mindenről beszámolni.

2009. máj. 29. 14:31
 5/19 anonim ***** válasza:
69%
Az öcsém is 36 éves, és minden nap itthon ebédel. Tökéletesen megértem a férjedet, sokkal pihentetőbb a munkahelyéről egy kicsit elszabadulva, nyugodt családi asztalnál megebédelni, mint ott helyben csomagból bekapni a kaját. Inkább örülj neki, hogy ez így megoldható. Egyébként meg mi van abban rossz, ha egy anya tudni akarja, jól van-e a fia, és van módja napi szinten beszélgetni vele? Szerintem ez csak jó. Tudod én ezzel úgy vagyok, hogy az embernek a háttere a hátszele. Romantikus csak kettecskén, mindenki mást kizárva éldegélni a világban, de ha bármi baj beüt, a szüleitek, a nagycsalád lesz az, aki ki tud segíteni belőle. A mai világban állhattok még úgy is anyagilag, hogy hálás leszel, hogy az anyósodnál lehet ebédelni.
2009. máj. 29. 14:34
 6/19 anonim ***** válasza:
52%
Ha nekik ez így jó akkor miért szólsz bele? Ezzel nem árt senkinek, még neked se. Ez van, van amibe nem kell beleütni az orrod.
2009. máj. 29. 14:54
 7/19 anonim ***** válasza:
78%
Szia! Most lehet, le leszek pontozva, de én megértelek. Nálunk is ez van, és nem vagyok féltékeny az anyósomra, csak rosszul esik, ha a párom megy minden nap, itthon meg, amikor segíteni kéne, mindig elodázza. Úgy érzem teljesen felesleges harcot vívok, de annyit már sikerült elérnem, hogy nem jár minden nap, csak legalább két-három naponta. És igen, nekem az is megfordult a fejemben, hogy ilyenkor engem beszélnek ki. Hiába tudom, hogy a párom szeret, de nagyon sok rosszat hallottam már az anyósnyelvről :-) Úgyhogy én megértelek, kedves Kérdező :-) Én is próbáltam már szépen-csúnyán, ennyit tudtam elérni. Addig volt jó, amig nem egy városban laktunk :-))
2009. máj. 29. 15:17
 8/19 anonim ***** válasza:
75%
Én maximálisan megértem a kérdezőt és a 15.17-est is. Itt nem rosszindulatról van szó vagy féltékenységről egyszerűen gáz ha napi face to face kapcsolatban van egy szülő a gyerekével mert óhatatlanul is mindenről tud és így véleményt mond, meg kvázi olyan mintha együtt élnék én a férjem meg az anyós. Én szeretem az anyoósomékat is de még a szüleimmel sem lennék ilyen viszonyban. Mert joggal mondhatná a férjem a dolgainkat miért a szüleimmel beszélem ki, mert mondjuk aki napi kapcsolatban azok miről beszélnek, biztos nem az időjárásról. Meg az nem lenne furcsa ha egy családban ahol mondjuk van két gyerek az apa a nagymamánál ebédelne mindig?
2009. máj. 29. 15:58
 9/19 anonim ***** válasza:
33%
Ennyit nyugodtan megengedhetnél, nincs benne semmi beteges, az anyáról sem olvastam zsarnokoskodásra utalót.
2009. máj. 29. 16:16
 10/19 A kérdező kommentje:

Már teljesen elbizonytalanodtam, hogy tényleg velem van a baj és féltékeny lennék? De a legutolsó válaszoló rátapintott a lényegre... Érdemes elolvasni. Valószínűnek tartom, akik nem értik miért csinálok ebből ügyet, azok nem voltak még ilyen szituban, kíváncsi lennék, tényleg hidegen hagyná-e őket. A mami nálunk ráadásul mindenkinél mindent elér a családban, rafinált, jó módszere van, érdemes lenne eltanulnom tőle :-) Viccen kívül épp ezért nem szeretem, hogy a fiával ilyen szintű napi kapcsolatban van, tudta nélkül is befolyásolja a férjemet. Higyjétek el, nem egészséges helyzet a napi kapcsolat, ha már családja van az embernek. Szerintem.

Azért köszönöm a válszokat, és jelzem senkit sem én pontoztam le.

2009. máj. 29. 17:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!